Novi stan, selidba, potreban savet Feng šui

Analiza i sinhronizacija prostora clanice - Dijana69

Dijana :

Zahvaljujem!
1) Stan se nalazi na drugom spratu sestospratne zgrade koja je sagradjena 70-tih godina proslog veka. Pogled iz stana nije na ulicu kojoj zgrada pripada vec na suprotnu stranu - travantu povrsinu, zimzeleno drveæe (dve jele su neposredno uz terasu stana), iza su dvospratnice, i dalje, pogled na èitavo naselje.
2) Ulaz u stan je izmedju ulaza u dva komsijska.
3) Namestaj: drvo, svetla bukva, ravne linije; lezaj - plav; police, prostirke, radni sto, kuhinski elementi -plava boja; lusteri - narandzasto-zuti; svi zidovi - beli; veliko ogledalo (pravougano, narandzasti ram) u predsoblju sa desne strane od ulaznih vrata; cvece- "podosta" u kuhinji (uglavnom "loze").
Nadam se da su navedeni podaci dovoljni za Vasu analizu.
Dijana. Hvala!

Tlocrt stana:

Inter CAFFE arhiva

Analizom Ki – 9 Zvezda – imate vrlo mocnu kombinaciju brojeva koja moze snazno da utice na druge. Vasu mirnu i istrajnu pokretacku snagu pomalo sprecava velika kolicina Vatre prisutna u vasem sklopu. Mozete da budete intuitivni i sposobni da drugima rasvetlite ono sto je ocigledno. Takodje mozete da budete razmetljivi, hvalisavi i zivahni. Umete da budete vrlo spontani i morate da se cuvate impulsivnih egocentricnih postupaka. U dubini ste nezni, posteni, meka srca, sposobni da razumete i bodrite.

Za vas je prirodno da mislite na potrebe drugih i da zavrsavate njihove poslove. Kakos su obe osobine ujedno i vasa snaga i slabost, morate biti obazrivi da ne podlegnete pritiscima onih koji su nekorektni. U ljubavi ste odani, posesivni i imate velike seksualne apetite. Privlacni ste starijim od vas ili onima cija je snaga licnosti dominantnija. Da bi sacuvali dobro zdravlje, regulisite navike u ishrani (volite da jedete slatko, a to vas moze odvesti u poremecaj). Cuvajte se dijabetesa, digestivnih i krvnih poremecaja. Za vas je veoma vazno da vezbate, jer inace mnogo sedate.

Dijana :

 • Kua broj 2 (zapadna grupa) – povoljni pravci : SI, Z, SZ, JZ
 • Zvezda po rodjenju 2 Zvezda Zemlje
 • Srecne zvezde: 5 Zvezda Zemlje, 7 Zvezda Metala, 8 Zvezda Zemlje sto daje paletu boja za licni stil: zuta, crvena, bela (pa kroz nijanse)

Na osnovu Zvezde po rodjenju opste uputstvo za uredjenje stana je da on treba da bude uredan, dekorisan cetvrtastim, i oblim oblicima, sirokih povrsina, lepih cvetnih i umetnickih aranzmana. Bilo bi najbolje da koristite crvenu, ruzicastu, purpurnu, smedju, bez, zutu, belu i srebrnasto sivu boju, naravno ne sve u jednom prostoru. Vase biljke u prostoru obuhvataju sve gomoljice (lale, irisi, narcisi, i sve zuto i narandzasto cvece)

Zgrada gradjena u periodu broja 7 ulaz u kompasnoj direkciji I -3 pa su srecni sektori locirani na jugoistoku i zapadu zgrade. Direkcija ulaznih vrata I Zvezde po rodjenju je neharmonicna pa u cilju balansa upotrebite purpurno ili crveno , kao sto sam ranije pisala:

 • ofarbajte vrata unutrasnja ili /i spoljna strana, bajc bojom da bude vidljiva struktura drveta
 • ili okacite sliku iznad pored njih na zid
 • postavite u foaje ili u izlazni deo u blizini vrata prostirku

Kako su u vrata okrenuta istoku, oblasti JZ, Z, SZ,I SI su izvan harmonije i potreban im je balans. Upotrebite crveno i/ili purpurno u oblastima SI I JZ, a crno, mornarsko plavo ili modro plavo za Z I SZ.

Izbocenje u oblasti zapada (a ako upotrebimo i dijagnosticki metod osam tacaka) moze se reci da niste bas spretni u ekonomisanji sa finansijskim sredstvima i da vam nekako novac brzo isklizi iz ruku a da se posle preispitujete po ko zna koji put… sanirajte upotrebom modro plave boje i crnih detalja na terasi, (sedalice, prostirka, saksije, cinijice…), tu okacite zavese kako bi zdrzale energiju koja dolazi kroz novac.

Neplacene racune drzite u vasoj najacoj direkciji Si (Kuhinja) u nekoj crvenoj kutiji i tu definitivno uvedite crvene dekorativne elemente.

Inter CAFFE arhiva

Posmatrajuci vas raspored uocljivo je da ste okupirani brigom za porodicu i emotivnim zivotom, ali da to neumanjuje vasu ambiciju da u profesiji dostignete veliki ugled, snagom volje to nekako potiskujete i predajte se radu. Sam polozaj radnog stola ukazuje da ocekujete visoku profesionalnu reputaciju, tu mozete postaviti i sliku nekoga ko je uzor u profesiji, ali sam polozaj stolice, i sami vidite da je u liniji vrata i to donosi stalnu strepnju u vasa ocekivanja. Naprosto ga malo pomerite. tj rotirajte da iza vas bude zid i da imate iza ledja potporu svoje najbolje direkcije. Tu mozete ubaciti prostirku u preporucenim bojama za harmonizaciju SZ I Z, a samim tim odvajati radni kutak, odd n boravka, u kome cete imati drugu prostirku.

Iskreno izbor toliko plavih komada me je donekle iznenadio, ali vi ste intuitivno uneli boju u stan za harmonizaciju, s tom opaskom da na osnovu kompasnih strana nadjete im najbolje mesto. Krevet to sigurno nije i pozeljnije bi bilo da je boje vina, a zidovi tamno zuti, jer je zuta i boja koja donosi partnera u vas zivot. Taj kolorit boja je preporucljiv i za kuhinju, a s obzirom da ste rekli da je plava, unesite je kroz boju zida i crvene detalje.

U trpezariji na taj zid do kompijutera postavite sliku sa motivom ljubavi, kvadratna forma, i naglasite koliko vam je to vazno da definisete crnim ramom. To moze biti par koji zajedno uziva u hrani, naprosto dajte masti na volju, a opet da ima dodir sa namenom prostora , s tom opaskom da “gledaju u pravcu kuhinje), ili pak postavite na zid u dnevnoj sobi (razmisljam, sto da ne bude i neko ugledan, ko mentorski podrzava vas rad). A i kada se probudite da to bude prizor koji vidite. (valjda je krevet na razvlacenje).

Uz odzak, u dn. sobi mozete postaviti knjige, u kupatilu koristite tonalitet zelene u kombinaciji sa zutom. Na zid izmedju vrata, kuhinje i dn. sobe postavite blagoslov.

Ostali elementi na slici su adekvatno postavljeni. Malo izrotirajte plave detalje u preporucene oblasti, a u ove unesite vremenom u boji preporucenoj za harmonizaciju uz naravno slobono koristenje svih boja iz vase palete u ostalim sektorima. Ako ima nejasnoca tu smo;)

Metafora

Suma cveta u prolece
Uzivacete u blagodeti rasta i napretka ako se vise oslonite na pomoc onih koji su iznad vas, nego na sopstvene napore. Ne razmecite se to ce dovesti do zavisti i izazvati neprilike. Dobra sreca ce doci kroz nove, ili obnovljene poduhvate, i to kroz one koji se u prvom trenutku cine malim, ali u sebi nose potencijal da postanu ogromni. Mozete dobiti vetar u ledja.

majra 

Site Admin

Odgovor Dijani

Zahvaljujem Vam za analizu! Molim za dopunu:
1) Nadam se da je ogledalo pravilno postavljeno?
2) Gde bi bio najpovoljniji polozaj za: podne lampe, TV, masinu za sudove?
3) Da li je dovoljno da ulazna vrata prebojim u boju drveta, ili...?
4) Koja je najpovoljnija boja za podnu prostirku u centralnom delu stana ?.

Dijana,

1. Da ogledalo je dobro postavljeno, ukoliko su vrata od kuhinje zatvorena samo dok kuvas * iako odraz zene dok sprema hranu ima svoju simboliku – koju neke zene preferiraju a to je da budu samo domacice, s ljubavlju na usluzi - ogledala samo mulitiplikuju ono sto mu se salje, i to se vraca posiljaocu nazad

2. TV mozes da postavis tako da kada gledas, gledas u svom nekom povoljnom pravcu * meni je takva postavka logicna (u svakom slucaju preporuka je da on ne bude centar ka kojem ce se orjentisati ostali komadi namestaja u boravku * iako mi to najcesce cinimo , za masinu se drzi pravila postavke kao i za sudeperu u kuhinji u odnosu na polozaj sporeta, podne lampe mozes postaviti u direkcije elementa Vatre, ali i Zemlje jer Vatra stimulise Zemlju, Zatim mozes sa njima posebno osvetliti neki predmet (onako da se svetlo odbije od plafona pa na ciljano mesto – to unosi malo dramaticnosti, moze da deluje vrlo ekstravagantno sa senkom koja se stvara.

3. Za vrata sam napisala, ili ih bajcuj u toj boji ili pak posegni za nekim od ostalih lekova (* ima pisano, slika sa ramom na zud...)

4. Podna prostirka moze da bude u tonalitetu sa krevetom, tj. bojom za harmonizaciju, ili zuto crveno naradzasta pa kroz nijanse, okrugla.

majra 

Site Admin

negativna energija

Zdravo svima :)

Malo sam googlala i naletela na ovaj forum, stvarno svaka čast na podrobnim odgovorima moderatora, dosta sam novih stvari naučila:)

Interesuju me neke stvari u vezi moje kuće, ali nisam uspela da okačim sliku, sa serverom nešto nije ok(u kojoj sam trenutno za još neko vreme, a kada uđemo u novu znaću kako šta preurediti)... Iskreno, mislim da ovde nije nešto namešteno kako treba, mada je sam oblik kuće pravougaoni i nekako sva ide u dužinu... Volela bih da dam naše datume rođenja, da mi se kaže kako bolje da oplemenim prostor u kojem najviše provodim vremena, a to je ovaj radni deo.

Sumnjam da postoje podzemne vode, jer osećam kao nekakvo crpljenje energije baš na mestu na kome sedim... Taj radni sto je inače plav i okrenut je ka severu. Znam da tako treba... pa sam se trudila to da ispoštujem.
Takođe, boje koje preovlađuju u kući su plava i žuta. Zidovi soba su u plavoj boji, u kuhinji žuti. Koju bih još boju mogla da ukombinujem sa ove dve, da ne bude previše kitnjasto... da to bude neki detalj koji će obezbediti neki pozitivan priliv energije, jer čini mi se da već odavno svi ukućani osećaju neku... ne znam... negativnu energiju recimo... ?

Moj datum rođenja je: 28.09.1981
a od dečka sa kojim živim: 02.05.1982.

Hvala unapred!

:)

Majra, prilažem skicu stana (prizemlja)... Hvala unapred :)

http://img216.imageshack.us/img216/3836/prizemljebh9.jpg
By jasa222 at 2007-07-06

Kuca i negativna energija

Analizom podataka dobijamo “ licnu kartu” ponaosob:

Zvezde po rodjenju:

Jasa - 5 Zvezda Zemlje
Decko – 9 Zvezda Vatre

Uzajamno harmonicne zvezde:

 • 2 Zvezda Zemlje
 • 8 Zvezda Zemlje
 • 9 Zvezda Vatre

Sto ukazuje da zivotni prostor pripadajucim oblicima i uzorcima elementa Vatre i Zemlja, sto ujedno predstavlja uputstvo ili smernicu za odabir svih elemenata.

Osnovni oblik Zemlje je kvadrat, siroke ravne povrsine, cetvrtasti motive i stilske teme za dekoraciju. Kako je Zemlja srediste svega, izuzetna vaznost je odrzavati zidove, podove, bilo kakve napukline se moraju adekvatno sanirati da ne bi negativno uticale na emocionalni balans i kocilo uspeh u vasem poslu. Boje Vatre idu od tamno purpurne do otvoreno crvene. Purpurna se ponekada naziva i “srcem vatre”

Kako bi u svoj kutak svako ponaosob uneo osobeni pecat upotrebite paletu boja licnog zivotnog stila pri izboru licnih predmeta :

 • Jasa: crna, bela, crvena, bela, purpurna
 • Decko: bela, zelena, purpurna

Shodno kompasnoj direkciji ulaza prostor zahteva balansiranje upotrebom i to upotrebombele na jugu i severu, i crvene / ili purpurne u oblastima istoka, i jugoistoka.

Kada pogledate palete pripadajucih boja,sigurna sam da Vam je sada jasno zasto se osecate tako kako kazete, jedna Vatra i Zemlja osecaju iscrpljeno u “vodenom” okruzenju koje pri tome dominira tj. nije uravnotezeno u prostoru.

Drugo gomilanje objekata na tacki braka ukazuju u najmanju ruku da bas niste sreci u vasem intimnom zivotu, sukob elemenata na jugu ukazuje da ste zabrinuti za svoju reputaciju, a klima na istoku sigurna sam je pokazatelj trenutaka u kojima jarost ukucana biva nekontrolisana.

No, zato su fundamentalni principi F.S tu, krenite od osnovnih postavki, pozabavite se jednim po jednim segmentom, krenuvsi od onoga sto je sada licno Vama najprimarnije, a cini mi se da je to tacka odnosa i partnerske zajednice. Rascistite guzvu, razdvoite radne stolove i locirajte u neki drugi segment a na ovom mestu aranzirajte mali intimni kutak u kome trazite predah u dvoje i nemojte kriti osecanja.

Inter CAFFE arhiva

majra 

Site Admin

Hvala puno Majra :)

Sada mi je jasno zašto se tako osećamo, kad malo bolje pogledam 80% nameštaja i stvari po kući su mi u plavim nijansama, samo žuta i kajsija boje malo razbijaju monotoniju...
Srećom, selimo se uskoro (prodajemo ovu kuću), tako da ću se pobrinuti oko detalja ubuduće ;)

Hvala! :)