Feng shui u praksi, aplikacija na dom clanica - Jasna, mica1 Feng šui

Potpuno sam odusevljena ovom temom :D :D :D ,,,jednostavno zbog toga sam morala da postanem clan ovog foruma...Vec dugo slusam o vestinama feng shui-a,ali nikada nisam mogla da pronadjem adekvatnu osobu koja bi mi pomogla da preuredim svoj stan radi postizanja harmonije u mom domu...napominjem da mi ta harmonija i nije nesto izrazena!!!! U svakom slucaju,zelela bih da mi pomognete oko preuredjivanja stana.....
Stvarno bi me usrecili ako bi pomogli :) :) :)
odredila sam kua brojeve moje porodice

ja-7,zapad
muz-2,zapad
starija cerka-8,zapad
mladja cerka-2,zapad

http://img520.imageshack.us/img520/1091/gua02lv4.th.jpg
a evo i slika...moga muza...

http://img481.imageshack.us/img481/2835/gua07rl9.th.jpg...moja slika

[IMG]http://img481....starija cerka.....

[URL=http://img481.imageshack.us/my.php?image=jaca2vf4.jpg]http://img481.imageshack.us/img481/647/jaca2vf4.th.jpg....maldja cerka.....dosta sam se namucila i oko nacrta moje kuce... :D :D :D

nije mi bas bilo lako ali evo...

dosta sam se namucila oko ove slike...nisam sigurna da li ces dobro videti strane sveta...Kuca je na sprat i vrata od sprata zapocinju hodnikom...
desno je decija soba,zatim dnevna soba koja je ujedno i spavaca....zid koji razdvaja deciju i dnevnu sobu je od drveta....Svi zidovi u kuci su beli sem decije,ona je ofarbana u oker zuto...
i dnevna soba i decija kao i kuhinja imaju terasu :D :D :D

sa leve strane dnevne sobe na zidu su dve slike,jedna je sa zimskim pejzazem,a druga sa otvorenim morem i oblacima....sva vrata su jedna naspram drugih ako se vidi.... kupatilo je plave boje ....Sa desne srqne hodnika je veliko ogledalo i komodica
Ne znam da li ce ovo biti doviljno ali bila bih Ti MAJRA zaista zahvalana ako bi mi pomogla...

http://img370.imageshack.us/img370/3426/gua08jk5.th.jpg
mala ispravka-starija cerka kua broj

Pozdrav svima! Od skoro pratim vas forum i odusevljena sam temom! Pomalo sam upoznata sa Feng shui, ali se ne snalazim bas najbolje(imam knjigu) i volela bi da pogledate i moj tlocrt i da mi pomognete oko preuredjenja kuce.
Kuca je okrenuta prema jugoistoku, znaci glavne strane sveta su po uglovima-coskovima kuce.
Datumi rodjenja:
ja-16.10.1981.
muz-22.6.1974.
cerka-16.2.2004.
http://img410.imageshack.us/img410/6026/clip3bv1.jpg
Shot at 2007-08-13

Majra!!!! Evo konacno mhttp://img407.imageshack.us/img407/3533/mojakucicahs3.th.jpgoje slike....Hvala ti u napred!!! :PPP

E,da.... :klap: :klap: :klap: Nadam se da ces mi izaci u susret...PUNO POZDRAVA

Feng Sui analiza i predlozi za dom clanice - Jasna

Harmonizovanje energije u vasem domu u odnosu na kompasnu direkciju ulaza zahteva upotrebu :
- u oblastima ka istoku i jugoistoku upotrebu crne, mornarsko ili modro plave
- u oblasti ka severa zelene ili/i svetloplave
- u oblasti ka jugu zute

Ovaj predlog cete upotrebiti tako sto cete uzeti kopiju tlocrta, i na vec projektovane spoljne linije vaseg prostora ucrtate dve dijagonale iz ugla u ugao, kao sto vidite na slici i zatim nacrtate kruzni dijagram oko prostora da sadrzi osam kompasnih oblasti.

Kada se analizira Vas dom sintezom formule osam kuca i devet palata dobijamo uvid u raspodelu i kvalitet ci energije, pa ce moji predlozi i biti izneti u skladu sa tim.

Ulaz, vrata treba da su boje tikovine ili mahagoni, ispred samih vrata postavite jasno osvetljenje hodnik omolujte zutom, boje kukuruza a prostirka neka bude takodje u toplim bojama zemlje ( ali ne tamnim, vec jasnim, ), spricana crvenim ili pak sa tamnije crvenim obrubom, uskladite tonalitet boje u odnosu na boju vrata. Imajte na umu da nacin na koji ulazite i izlazite odredjuje vas stav o vasem domu.

Neposredno uz komodu u visini kolena postavite vodeni objekat, najpogodnije bi bilo da izaberete fontanu, cija je struktura ( stalak, posuda) izradjena od materijala koji pripada elementu Zemlje, ili pak da je sami izradite od kamenja ( kamen je najpozeljniji), oblik treba da je kruzan, a mlaz da se rasprusuje takodje kruzno na sve strane, u vis, iznad na zid instalirajte osvetljenje. Fonatana mora da je u svakodnevnoj funkciji , sami cete se vrlo brzo uveriti u efekte - kada je van funkcije. Osvetljenje neka gori bar tri cas dnevno.

U dnevnom boravku napravite rokadu police sa tv -om i jednog sedeci dela, ali ne onoga na kome spavate. U ovom sektoru mozete staviti bambus u povoljnom broju stabljika ili neku drugu vodenu biljku. Kombinacija planinske i vodene zvezde ukazuje na mogucnost sticanja materijalnog bogatstva, tj. pravilnom aktivacijom energije koja se ovde manifestuje u nepovoljnom kvalitetu koji dovodi prevrtljivce u zivot i svadljive ljude koji su stalno vama konfrontirani usled izuzetno jake i pozitivne kombinacije trigrama i godisnjeg broja, te planinske i vodene zvezde na ovaj nacin transformisemo u situaciju koja ce u jednom dugorocnom periodu doneti poboljsanje, slablenje ometajucih okolnosti i prosperitet. Otuda vaznost da se ovaj deo prostora ne uznemirava bukom, zvoncicima, jednom recju - aktivnoscu

Jugozapadni sektor koji " poklapa" deo prostora dn. boravka treba da ima kvalitetno osvetljenje , na zidu je potrebno imati sliku planine u metalnom ramu ili jos bolje bakrorez kako bi umanjili lose efekte koje prouzrokuju elementi ulazecih zvezda inace palate koja odise vitalnom i kreativnom energijom. Boja garniture je odgovarajuca.

Na terasu od trpezarije jugoistocno postavite metalne zvoncice, boje zlata sa set cevcica, neka budu lepi veliki. Na stolu mozete drzati kristalnu ciniju sa 5 zutih jabuka ( koje se jedu, naravno), u prostoru drzati crvene cvetnice, a boju za harmonizaciju uneti kroz akcente (mebl, milje, krpe i sl.)
Posebno voditi racuna da je frizider redovno, besprekorno odrazavan, i pun raznovrsnog svezeg povrca i voca.

Decija soba ima izuzetno povoljnu, samoinicijativnu energiju koja ce biti blagotvorna za njihov intelektualni razvoj i obrazovanje, narocito starija cerka. Sto se tice kolorita boja kako nemam njihove podatke, ne mogu vam dati boje koje bu u okruzenju ( sobi) bile kombinacija njihovih srecnih boja, no u svakom slucaju necete pogresiti ako zidovi ostanu u sadasnoj boji jer su obe pripadnici po Kua broju elementi zemlje, pa se sigurno osecaju prijatno, ali netreba preterati jer previse zute boje moze da ima suprotan efekat i da indukuje letargiju i lenjost. Posebni pozornost obratite da osvetljenje bude veoma dobro!

Na osnovu Kua brojeva, jasno su Vam naznaceni povoljni pravci za svakog clana, na vama je samo da nastojite da za svakoga ponaosob " uhvatite" bar jedan od cetiri povoljna pravca ; za spavanje, rad, i rucavanje.
Stepeniste koje vodi na Vas sprat mora biti blistavo osvetljeno.

Ostatak sam Vam dostavila.

Opustite se, tlocrt pred sebe i radite sa optimizmom !

majra 

Site Admin

Majra,
zelela bih samo da te pitam u vezi decije sobe,posto si mi rekla da ti nisam dala sovoljno informacija. Pa,evo ovako....Sa desne strane ulaza u deciju sobu su dva ogromna ormana boje mahagonija ,jedan pored drugog .Sa leve strane je mala komodica i krevet pored nje....Kreveti su tamno ljubicaste boje...jedan je naspram drugog...ovaj drugi je ispod prozora....znam da to ne valja....Pisaci sto sa racunarom je okrenut zidu....pod je od parketa ,zidovi boje senfa ,a radna stolica kao i vecina detalja u sobi su crvene boje....Leva strana zida koja spaja deciju i dnevnu sobu je od drveta.....Zelelela bih da malo sredim deciju sobu s obzirom da su obe cerke sudenti.....
I jos nesto....U analizi mi niste spomenuli za kupatilo....Da li odgovara bija kupatila? Plocice ,kada i umivaonik su svetlo plave boje.....Opi rasporeda sam vam dala ranije......Hvala ti puno jos jednom.....Pozdrav svima :klap:

Pozdrav svima! Nadam se da ce te imati vremena i za mene, pa vam stoga saljem detaljni opis kuce.

Kuca je sagradjena 1978-1979 god. stim sto jos uvek nije izradjena sa spoljne strane, vec je prekrivena brsljanom.

U sobi se nalazi bracni krevet i krevet na sprat od bukve(cerka spava dole, a gore smo stavili plocu od iverice i koristimo kao policu na kojoj stoji stampac, uramljene fotografije nase, diskovi i razni papiri, 2 ljubicice, ima i zavesicu kako nebi gledala u racunar i posto je krevet naspram vrata). Sto sa racunarem, telefonom, lampom. Orman, sanduk ispred kreveta su od iverice kombinacija svetla bukva-nijagara(tamno plavo sa sarom) i komoda od sv. bukve na kojoj je lampa u obliku skoljke i ona sija celu noc. Tu je pec-kreka, luster sa 3 sijalice. Na podu etison i preko tepih saren-crvenkasto bez.

U hodniku imamo veliki cipelar i malu komodu za papire, cerkine knjigice bojanke i dr. Dole je linoleun, a gore neonka dugacka sa 2 stapa.

Kupatilo ima kadu, lavabo, wc solja, masina za ves, korpa za ves i tu je zica za susenje stvari. Dole su plocice i po zidu, a sijalica je obicna.

Trpezariju ispunjava braon drveni ovalni sto na dve noge i 6 stolica sa teget platnom, luster sa sijalicom od 150 w. Tu su i tri goblena. Na podu je etison i preko tepih i pec-kreka.

Kuhinja-ugaona boja drveta, sporet sa keramickom plocom-inoks, aspirator kucica-inoks, masina za sudove i frizider sa zamrzivacem. Dole je linoleun i stazica, a gore luster sa 3 sijalice(uvijena sipka u krug-inoks).

Dnevnu sobu cini ugaona garnitura sa foteljom plavkaste boje, stocic sv. bukva-nijagara, stocic za TW, DVD, satelitski risiver, zvucnik, sa leve strane je bufer i 2 zvucnika sa strane prozora i 2 iznad ugaone. Tu su seflera i fikus bendzamin u istocnom uglu, staklena vaza sa bambusom, 2 lampe od inoksa, luster stap sa 4 sijalice-inoks. Klima uredjaj i 2 slike(1-mrtva priroda i 1- priroda suma sa izvorom). Dole laminat i tepih bez.
Predlozite sta vi mislite o svemu i naravno za boje zidova posto treba i da krecimo.

Pozdrav! Ocitala sam kompasnu direkciju u stepenima i iznosi 140 stepeni.
Jos nesto kuca je u dvoristu i ulica je sa desne strane(kada stojim u vratima i gledam napolje)-normalno u odnosu na kucu. Ispred ima trave i staze, lesnik i magnolija, a preko puta supe.
Cekacu odgovor sa strpljenjem.

Analiza i predlozi za dom clanice - Mica 1

Zvezde po rodjenju:

Suprug - 8 zvezda Zemlje
Mica - 8 zvezda Zemlje

http://img179.imageshack.us/img179/2803/guamica08vm0.th.jpg

Vase uzajamno harmonicne zvezde:

- 2 zvezda Zemlje, 6 zvezda Metala, 7 zvezda Metala, 9 zvezda Vatre

Srecne zvezde - licni stil :

Suprug : 2 zvezda Zemlje, 5 zvezda Zemlje, 6 zvezda Metala = crna, zuta, bela
Mica : : 2 zvezda Zemlje, 5 zvezda Zemlje, 7 zvezda Metala = crna, zuta, crvena

Metafora :

Planina prekrivena drvecem u plamenu

Nesigurnost i nerazborito delovanje vode u ponor. Bicete suoceni i sa profesionalnim nesporazumima, kao i problemima kod kuce. Cuvajte se da ne postanete indiferentni prema onome koga volite. Sacuvajte veru u vremenima iskusenja i ucite iz svojih gresaka. Budite budni. Pravovremeno delovanje donosi dobru srecu. Iskoristite neocekivane pogodnosti. Mozete imati pomoci od nekoga na visokom polozaju. Vrata ce vam biti otvorena bilo kojim putem da zelite da krenete.

Harmonizacija prostora u odnosu kompasnu direkciju ulaznih vrata zahteva balansiranje prostora upotrebom boje i to :

- oblastima na JZ i SI - crveno ili purpurno
- u oblastima na Z i SZ - crno ili mornarsko plavo

Posmatrajuci tlocrt uocljiva je postavka veceg broja krupnih komada namestaja u sp. sobi tj. analizom metodom osam tacaka indikativno je da masa objekata stvara konfuziju i indikuje problematicne porodicne odnose narocito zbog vece koncentrisanosti partnera na profesiju, uplitanje sire porodice u brak, cak se na momenat desava da ste kompletno blokirani.

http://img178.imageshack.us/img178/4579/93990806be7.jpg

Vasa ulazna vrata se nalaze u kompasnoj direkciji JI sto je za Vas izuzutno nepovoljan pravac i veoma je vazno da poduzmete korektivne mere. Kako verovatno nije moguce da izmestite vrata, jednostavno se morate snaci sa onim sto imate.

To u startu podrazumeva da cete koristiti elemenat koji ce vam pomoci da nadvladate energiju nepovoljnog kvaliteta po vas koja vas pogadja svaki put kad udjete ili izadjete kroz njih. Otuda predlog da nosite zlatan lancic sa nekim povoljnim simbolom dugovecnosti kao priveskom. Uopsteno dakle trebalo bi da kao licni predmet imate uvek na sebi nesto zlatno.

Ulaz:

Zbog disharmonije direkcije vrata i vasih zvezada po rodjenju vrata je pozeljno da su prefarbana u tonalitetu crveno- purpurne boje, napozeljnije je da ih samo bajcujete tako da struktura drveta ostane vidljiva. Ukoliko ne postoji mogucnost za to, okacite sliku na zid pored vrata sa ramom i dominantnim koloritom u predlozenoj boji.

Ispred vrata otirac forma kocke, tamnozelene boje prskana crvenim, iznad vrata jasno osvetljenje iznad vrata okacite vencic.Hodnik molovati svezom pitac zelenom, u perspektivi pod poplocati terakot plocicama, i osvetljenje zamenuti lusterom sa visuljcima kao na onim starinskim, ali da su lagani tj. da lako " zveckaju" pri strujanju vazduha; broj sijalica paran ili pak plafonsko ali tada postavite na cipelarnik lepu kristal lampu, sa visuljcima i neka gori i nocu ili minimum tri casa. Prostirka sveze zelene boje kao trava sa belim obrubom.

http://img178.imageshack.us/img178/2664/ma418071110mhp1.th.jpg http://img218.imageshack.us/img218/8154/9311944pi4.th.jpg

Kutiju sa papirima izmestiti i u ovaj ugao postaviti lepu cvetnicu u zemljanom loncu.Vodite racuna da cipelarnik bude besprekorno cist, i nastojte da sva obuca bude razvrstana i dobrog kvaliteta.

Pored cipelarnik plasirajte mini fontanu kaskadnu tako da tok bude u pravcu trpezarijskih vrata. Pobrinite se da procena bude dobra, dakle da ne bude upravljena ka ulaznim vratima.

http://img530.imageshack.us/img530/606/fontanavelika0031ot3.th.jpg

Spavaca soba:

Kao prvo prostor mora da se rastereti. Radni sto i sve elektronske naprave izmestite u prostor dn. boravka.

Drugo sve sto se nalazi na ploci iznad decijeg krevete takodje uklonite. Ovo nije dobro ni za koga pa ni za dete. Zamislite sebe na tom mestu, da li biste imali miran san ?!

Krevet ne treba da sluzi ni za sta drugo osim njegove funkcijse namene.
Molim Vas neka Vam ovo budu prve promene jer su zaista krucijalne da biste omogucili da se pokrene energetski tok.

Sigurna sam da u ovoj poziciji dete zaista uziva u ljubavi, ali nalazeci se u liniji vrata i sa tom tezinom nad glavom ne verujem da ima mirne noci. Stoga vas molim da potpuno rasteretite ovaj deo, krevet koji je visak za sada uklonite i pospremite u ostavu.

S obzirom da zbog velicine prostora krevet mora zadrzati sadasnju poziciju, nabavite zastitni zastor koji cete u toku nocu postavljati a tokom dana ga odlagati.

U tu svrhu moze posluziti i baldahin nad samim krevetom ( ne razumem bas kakvu zavesicu opisujete na krevetu) ; no, sustinski dakle mora da postoji neki vid zastitne pregrade.

Dominantan kolorit u sobi treba da bude kombinacija tople crvene ili purpurne, boje sljive i rojal plave, sa zutim detaljima ( posteljina, jastuci...), uzoraka u vidu visokih tankih okomitih linija.

http://img396.imageshack.us/img396/5072/0556756yq5.th.jpg http://img229.imageshack.us/img229/4144/0655328ob4.th.jpg

Za kupatilo, vrata predlog kao i za ulazna , prostirke i frotiri treba da su u boji purpura sa crnim akcentima u detaljima ( zavesa ispred kade), uzoraka trougla ili pak cik - cak linija. Osvetljenje kao lek treba da bude jako blistavo, plafonsko ( ne gola sijalica).

http://img396.imageshack.us/img396/7978/0246530ho6.th.jpg

Kuhinja u perspektivi poplocati srebrno sivim plocicama, kolorit zidova treba da je golubije siv, a svi detalji ( staza, krpe, podmetaci ) u mornarsko plavoj boji. Prostirka treba da je ovalna, oivicena belim obrubom sa resama, lagana, pamucna. Uzorak u vidu valovitih linija ili nepravilnog oblika( poput oblaka crtanih slobodnom rukom).

http://img530.imageshack.us/img530/8416/ma597021710mon4.th.jpg

Pobrinite se da posudje bude od rostfraja, i uglancano, obavezno vodite racuna o roku trajanja namirnica, ne talozite ostatke obroka i redovno cistite rernu.

http://img530.imageshack.us/img530/6500/1483377va9.th.jpg

Osvetljenje je odgovarajuce. Na prozor mozete postaviti venecijaner, u plavoj boji, a iznda prozora okacite metalne zvoncice sa cest stapica.
Ukoliko vam je neugodno da dok boravite u kuhinji drzite vrata zatvorena postavite lucno zastor na vrata u predlozenim bojama.

http://img233.imageshack.us/img233/7876/7784278cy5.th.jpg

U trpezariji u perspektivi postaviti drveni pod, svetlo drvo sa strikturom usmerenom put dn. boravka. Ispod stola postaviti tepih manji forma kocke, tople zute boje, a iz pravca ulaznih vrata put dn. sobe postaviti dugu stazu zelenu, sa crvenim obrubom i centralnom linijom duzno. Zavese treba da su lagane leprsave, zid boje kukuruza. pored okacite srecicu u kuci.
Na sto postaviti bambus. A na zid do kuhinje postavite onu sliku iz dn sobe (planina sa izvorom)

http://img530.imageshack.us/img530/150/542018zb1474hk52bwu6.th.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/8154/9311944pi4.th.jpg

Dn. boravak zid molovati u boju kajsije, svezu neznu, ceo prostor treba da se "ozivi" akcentima crvene ( recimo boja kajsije u nekoliko nijansi). Izaberite vama oku prijatnu njansu i unesite je kroz par detelja kod tv aparata, i kao detalje na sedecem delu ( recimo prekrivac sam za fotelju i par jastucica kroz nijanse od crvene preko naradzaste do zute).

http://img61.imageshack.us/img61/2688/66290012si3.th.jpg

Na zidu generalno treba da se nadju slike veceg formata koje svojom simbolikom nose rast, uspon, zrelost. Biljke premestite u ugao do vrata. A zavese prilagodite bojom ostatku enterijera, dezena poput ovih na slici.

http://img179.imageshack.us/img179/618/9959833yo1.th.jpg http://img403.imageshack.us/img403/7351/2518274tl4.th.jpg

http://img179.imageshack.us/img179/6694/cvije263e010yv6zd5.th.jpg

Kako niste naznacili zidove koji su obrasli puzavicom, ostavljam vam samo informaciju o osnovnom kvalitetu energije koju pruza brsljen.

Brsljen je grmolika biljka, raste uvis, a povija se i ima mlohavo lisce pa je relativno dobro uravnotezena biljka. Prijanja uz podlogu sto znaci da stvara vodenu energiju. Korisna je na bilo kojem prostoru gdje nedostaje sunceva svetlost (kupaonica) jer za razliku od mnogih drugih biljaka uspeva u seni. Idealan polozaj je severna kompasna direkcija.

Posle otprilike 10 godina obrazuje svoje ostro - ovalne "staracke" listove , on utice na hemijski sastva podloge (zida) i sam tim i na kvalitet energije koju isti obezbedjuju. Stoga zaista treba biti pazljiv kod odabira kompasne direkcije podloge koju zelimo ozeleneti, kao i o velicini iste - kuca "dise" kroz zidove. Njegovo prirodno okruzenje je suma.

majra 

Site Admin