Urejdnje po pricipima feng šui-a - annans, strbaczd Feng šui

annans :

Evo ja sam pokusala da nacrtam stan u kojem zivim od skoro sa momkom , kako ovih dana samo o uredjenju i razmisljam a jaaaako sam zainteresovana da ga uredim po feng shui metodama ovi vasi saveti koje dajete svima su pravo providjenje. Kako vidim imate strpljenja i vremena za sve, pozelela sam da i meni date savet kako da ucinim boljim nas zivotni prostor.
Moj KUA br je 2(konj) (zemlja), a njegov 5(zmija)(vatra).
Posto nece da ucita sliku moracu da ispricam ,ulaz jug ,desno istok spavaca soba pored jos jedna,levo zapad dnevna soba ( terasa)sa khinjom i trpezarijom, a sever pravo kad se udje u stan ta kuhinja koja je u sklopu dnevne sobe i pored nje kupatilo koje je malo udesno od ulaznih vrata nije bas na samom ulazu.Ako moze bez slike sjajno ako treba poslacu je .Jedva cekam Vas odgovor[/img]
Pomenuli ste paletu boja, a ja sam jaaako zelela da me posavetujete i u vezi predmeta koje bi i kako bi trebala da organizujem u stanu da bi bilo prijatnije nama dvoma , ovakvi kakvi smo(mislim na sveukupno poklapanje i nepoklapanje znakova i horoskopa, svugde pise katastrofa spoj).
Izvinjavam se na opsirnosti...
u iscekivanju...
Polako strpljiva sam , opusteno, a zgrada je gradjena 2006/2007

Annans : 2 Zvezda Zemlje
Partner : 5 Zvezda Zemlje

Uzajamno harmonicne Zvezde:
A –P : 2, 6, 7, 8, 9

Licni zivotni stil:
Annans: 5, 6, 7, 9 = zuta, bela, crvena, purpurna
Partner : 2, 6, 7, 8, 9, = crna, zuta, bela, crvena, purpurna

Metafora:
Blagoslov dolazi od postovanja predaka
Pronaci cete dobru srecu usvajanjem skromnog ponasanja. Razijajte prijateljski odnos prema susedima. Budite pazljivi u svim zivotnim sferama koje se odnose na rodbinske veze. Duhovi predaka snazno uticu navas u ovom prostoru. Oni vam nude blagoslov dugog zivota, prosperiteta i mnogih potomaka. Sve ukazuje na uspeh.

Annans metafora prostora ukazuje da cete biti mnogo srecniji ako sledite, nego ako predvodite. Imajte razumevanja za druge i zivecete zivotom ispunjenim satisfakcijama. Ostanite mirni i koncentrisani, vesto resavajte svoje probleme i kao sto Zemlja stvara zlato, vasi stalni i snazni napori ce rezultirati trajnim obiljem za vas i one koje volite.

Kako se ulaz nalazi u kompasnoj direkciji JZ -2, koja odgovara jang Zemlji vi se nalazite u harmoniji. Sinhronizacija prostora bojama zahteva primenu :
- bele u oblastima severa i juga
- crvene i purpurne u oblastima istoka i jugoistoka.

Pogledom na natalnu kartu uocljiva je pojava specificne konfiguracije u brojevima koja se oznacava – matcnim nizom tri broja gde svaki broj predstavlja jedan od donjeg, gornjeg i sredisnjeg perioda. Ovi brojevi predstavljaju zaista neverovatnu srecu i ukazuju da cete vi i vasa porodica uzivati u obilju dobre srece kako u vidu materijalnog blagostanja, tako i u pogledu reputacije, i postovanja, kao i srecnog brojnijeg potomstva. Tri perioda zaista oznacavaju postojanost srecnih okolnosti u dugom vremenskom periodu, a osim toga ona stiti kucu od prerane i nasilne smrti.
Analizom prostora metodom osam tacaka uocava se pretrpanost u blizini ulaznih vrata, naime ako pazljivo pogledate rasporedom namestaja vi duplirate spoljni zid, sto ukazuje da imate problema u komunikacijama i pri stvaranju prijateljstava, na tendenciju da se sve vise separisete u odnosu na spoljni svet i da vas sto pomalo cini konfuznima i neodlucnima sto se prenosi na porodicne odnose, i indikuje da se neko u domu ponasa afektivno. Potom grupacija namestaja na tacki novca indikuje da ste zabrinuti i zbunjeni vasim finansijama, i da je glava porodice ( dakle onaj ko u dom unosi najvise energije izrazene u novcu cesto u konfliktu zbog nekontrolisanosti.
To je samo indirektan apel na onoga drugoga da mu je nuzna podrska i podsticaj, da bi se osecao sigurnim i srenim.
Raspored namestaja samo indirektno ukazuje na instiktivnu samozastitu, i ogradjivanju kojoj se pribegava iz osecaja nesigurnosti.
Stoga moj topao savet je da se suocite sa samim sobom, da osvestite i pravim imenom nazovete ono sto vas tisti i da krenete u trezven pristup resavanju istoga; jer zaista imate sve predispozicije da ostvarite harmonicnu zajednicu uz nadprosecne materijalne blagodeti koje mogu biti neocekivan dobitak zene u porodici, pa cak rezultat nekog vida spekulativne srece.

Sto se tice predloga za samo uredjenje enterijera, osim sto treba ispostovati korak po krak osnovne postulate feng suijaja cu vam u vidu kratkih crta izneti samo one detalje koji nisu bas ocigledni neizvezbanom oku, a Vi ukoliko prilikom rada naidjete nabilokakve dileme slobodno se obratite mi smo uvek tu, i dostupni.

Ulaz:

- Dominantan kolorit boja ( dakle prostirke, zidova i sl) su boje kombinacija kompatibilnih nijansi game zelene i zute , no nemojte da preovlada zelena jer previse elemenata koji simbolizuju Drvo, previse bilja i predmeta iz priroda u vasem okruzenju kod vas dovodi do staticnosti i izaziva pustos u vasim emocijama. Zbog potrebe da izrazite blisku povezanost sa prirodom, kanalisite energiju drveta kroz rad sa biljkama ili prosto vikendima u prirodi. Na vrata obavezno stavite plocicu na kojoj ce se nalaziti ispisano ime i prezime partnera pa onda vase.
- Zid molujte mat ili u boji ljuske jajeta; mozete ih i senciti glavno je da neupotrebite boje sa suvise sjaja ili pak, boja meda zidova u kombinaciji sa zelenim ulaznim vratima bi bila vrlo efektna.

http://img297.imageshack.us/img297/319/pastelno20zelenatumbnl4.th.jpghttp://img186.imageshack.us/img186/5364/zelenatumbnr4.th.jpg

- Iskoristite vas dar za kombinovanje boja.
- Prostirka generalno treba da ima formu kocke, i svakako da je od prirodnih vlakana ( to se odnosi i na prostirke u ostalim jedinicama)

http://img513.imageshack.us/img513/2670/ambitionssy1.th.jpg

- Na zid od kupatila postavite sliku veci format recimo panoramu grada sa visespratnicama i sl., koja ce prezentovati motivom vasu tendenciju u zivotu, uspon i sl. , naime najbolje bi bilo da ovde postavite sekretar i jednu lepu stolicu, a na sam zid uramljene diplome, nekoliko knjiga od kojih bi jedna trebala da ima poseban znacaj i da tu sredjujete papire, racune i sl.

http://img513.imageshack.us/img513/5379/carpe20diem20satkq6.th.jpg

Spavaca soba:

-Sjano bi bilo kada biste mogli da plakar premestite na drugo mesto, naime u ovoj sobi treba nastojati da ima sto manje predmeta koji pripadaju u osnovi elemntu Drveta. Unesite priguseno osvetljenje, moderne zidne lampe tipa art –deko lampi od bakelita ili onikas jer ovakav tip osvetljenja doprinosi vitalnosti a ne nadvladava cula.
Ovde posegnite za metalnim ukrasima na namestaju, tipa zlatnog lisca ili zlatastog praha, izaberite tkanine izrazajnih nijansi recimo kombinaciju kristalno belog i bordo, donesite jastucice sasivene od belog damasta ili pak stavite starinski cilim; igrajte se tkaninama a na vidno mesto postavite par delfina u skoku od metala; tj. bilo sta sto vas asocira na zajednistvo, odanost ali istovremeno i na lakocu, pokret zarad izrazajnosti i motivacije.

http://img267.imageshack.us/img267/3420/13aviktorid6.th.jpg

eneralno oblici treba da podrzavaju simboliku kompasne orjentacije ( JI) pravougaoni, visok, tanak, okomit ili pak nepravilni oblici, tlasati, forme oblaka ; bez cvetnog motiva posteljine, zavese i sl. Osvetljenje parno.
- Neophodna je mogucnost pristupa krevetu sa sve tri strane; ovakva trenutna postavka ukazuje na tendenciju da se jedan partner sve vise ogradjuje, dok drugi nastoji da sto pre pobegne. Dakle minimum je 40cm sa obe strane.

Ispred druge sobe postaviti jake zvoncice,( crna tacka na tlocrtu) i u ovoj sobi nikada ne paliti svece, pusiti i sl. Najbolje bi bilo da u ovom periodu ima vise funkciju prostora za skladistenje.

http://img267.imageshack.us/img267/8922/akustik6jk3.th.gif

Prostor dnevnog boravka i trpezarije sa kuhinjom:

Kao prvo treba ih simbolicki definisati, bilo strateskim postavljanjem zaslona sedece garniture ili pak pravljenjem tipslih pregrada i sl. ( predlog na slici)

http://img224.imageshack.us/img224/2007/compri2et9.th.jpghttp://img224.imageshack.us/img224/5291/img0756rs9.jpg
http://img183.imageshack.us/img183/1654/img0790rx2.jpg

Dominantan kolorit treba da je zuto smedj, sa akcentima boje mandarine; u sam ugao postaviti kovcezic sa dragim kamenjem, nakitom i sl. ali on mora da bude ulozen u komodu koja ce biti pod kljucem, ili pak u manjem sefu. Dakle adekvatno obezbedjen. Stolic i svi uzorci treba da generalno imaju oblik kvadrata, kvadratica i uzduznih linija ( dakle, tepih, dekorativne tkanine, zavese i sl.)

http://img523.imageshack.us/img523/1448/88532kg5.th.jpg

U delu gde se sada nalazi muzicki stub treba postaviti lep sat sa klatnom, a ujedno ovo moze biti i oblast za postavljanje radnog kutka, narocito ako jke neko profesionalno prisutan u medijima, javnom zivotu, angazovan polizicki i sl.U delu prostora u neposrednoj blizini ulaznih vrata u prostoriju mozete postaviti vodeni objekat sa sporotekucom vodom, ali ne u prevelikim kolicinama. ( plava tacka).

http://img181.imageshack.us/img181/6517/stan1nr2lf0.th.png

Nadam se da sam vam uspela dati smernice, a za sve dileme mi smo tu.

majra 

Site Admin

Analiza prostora clanice - strbaczd

Pozdrav Majra,nadam se da je sad dobro sto se tice slike
Hvala ti na brzom odgovoru
bitni podaci muz 07.05.1970.
ja 15.04.1970.
sin 19.10.2001.
sin 23.07.2003.
veliki pozrav

http://img468.imageshack.us/img468/503/stanrp7qa2.th.jpg

Zvezda po rodjenju:

Zena : 3 Zvezda Drvo
Muz : 3 Zvezda Drvo
St. decak : 8 Zvezda Zemlje
ml.decak: 6 Zvezda Metal

Uzajamno harmonicne zvezde:

Z – S : 1 Zvezda Vode, 3 Zvezda Drvo, 4 Zvezda Drvo, 9Zvezda Vatra
Z- st. decak : 9 Zvezda Vatre
Z- ml. decak :1 Zvezda Vode

Vase srecne zvezde - kljuc licnog zivotnog stila :

Z: 1 Zvezda Vode, 4 Zvezda drvo, 9 Zvezda Vatre = bela, zelena, purpurna
S : 9 Zvezda Vatre = purpurna
St. decak : 9 Zvezda Vatre = purpurna
ml. decak : 2 Zvezda Zemlje, 5 Zvezda Zemlje, 8 Zvezda Zemlje = crna, zuta, bela

Iz svega ovoga proistice da bi dom trebao da bude dekorisan mekim i vijugavim linijama i uzorcima, u osnovi da preovladjuju pravougaoni oblici i sve to u bojama Vode, Drveta, i Vatre cime cemo podrzati harmoniju u zajednici dakle posebno u prostorijama namenjenim zajednickom boravku, a samo u akcentima da se treba da se unese dekorativni elementi sa simbolikom pripadajucom elementu Zemlje, i Metala. Na taj nacin cemo ujedno upotpuniti ciklus elemenata

Vas energetski broj se ispoljava kao zapovednicki, a u nekim situacijam i agresive prirode, niko od nas ne uziva u porazu, bilo fizickom ili emotivnom, ali vi to prihvatate veoma licno, ako nije onako kako zelite to vas frustrira i tada se desavaju ekscesi kada ljutnja pukne. Puno enrgije ulazete u porodicu, spontani ste, ali cim steknete osecaj da stvari izmicu vasoj kontroli vase emocije eksplodiraju s vremena na vreme pa vama bliske osobe moraju biti pazljivi analiticari vasega raspolozenja sto priznacete nije nikome na duge staze lako tolerisati i kompenzovati Naucite da kanalisete vasu neznost ona vam je u isti mah najjaca ali i najslabija tacka; a tastinu prevazidjite – jedino tako cete biti spremni da prihvatite ruku, i da zajedno izgladite nesporazume. Imate Vi nekoga pored sebe koje otvoren i iskren ma kako se nekada doimalo da nehaje.

Metafora:
Bezbroj zivotnih formi ovaplocenih u zemlji

Pravovremene mogucnosti za napredak ce zakucati na vasa vrata. Sposobni ste da negativne uslove preokranete u pozitivne, i to ne samo za vas, vec i za druge. Pomaganje drugim odslikava nebeski blagoslov. Drzite se zlatnog pravila - kako spolja tako iznutra, samo iskrenoscu stizete do srece i posovanja.

Ulaz se nalazi u kompasnoj direkciji juga sto ukazuje na debalans u oblasti jugozapada, zapada, severozapada, i severistoka; stoga u cilju harmonizacije upotrebite :

- belo u oblastima jugozapada i severoistoka
- zuto u oblastima zapada i severozapada

Belo kao niz boja obuhvata: boju slonove kosti, sivoi srebrno; zuta obuhvata sve od tamnosmedjeg, preko naradzastog do najsvetlije boje zlata.

Ulaz:

Na vrata postavite ovalnu zlatnu plocicu, sa ispisanim imenom i prezimenom prvo suprugovim pa vasim; iznad postavite metalni zvekir; na desni zid postavite sliku koja treba da motivom asocira na planinu, bilo bi sjajno kada biste je sami izradili od kristala, slika moze biti uradjena i u keramici,a svakako moze biti uradjena i drugom tehnikom
( planina u prolece) ;od vrata ka trpezariji postavite celom duzinom stazu svetlo zelenu sa crvenom linijom posredini i obrubljenu crvenim paspulom; dakle, da se proteze do trpezarije.
- Na tom zidu pravo postavite sat lep, stojeci sa klatnom, ili pak sliku veceg formata koja ce svojim motivom za vas oznacavati kreativan posticaj – shodno vasim aspiracijama u pogledu profesionalne realizacije ili dodatnog obrazovanja koje bi vam dakako donelo zavidan pomak. Ako se odlucite na dodatno doskolovavanje onda koristite trpezarijski sto za usvajanje novoga znanja.
- Trpezariju i kuhinju takodje molujte u zuto, unesite crvene dekoracije i zapamtite, ovde ne treba da se nalazi, sat, stereo ili tv .U trpezariju postavite sliku lotosa, i uklonite ogledalo – u datoj poziciji daje vas odraz dok kuvate a to implicira zenu koja sluzi drugoga. Na stolu drzite ciniju sa smokvama, mandarinama ili zutim jabukama u lepoj kristalnoj ciniji sa naglasenim obodom.
- U prostoru kuhinje nikada nemojte resavati bilo kakve nesporazume – jer ih ovde necete resiti, cak naprotiv! Vrata od kuhinje drzite zatvorena, narocito kada kuvate. Elemente niste naznacili pa ne mogu napraviti komentar o rasporedu. Ovde okacite zvoncice od kristala – to moze biti u formi 6 kristalnih kugli velicine loptice za stoni tenis, u formi lustera. Glavno je da se dakle ispuni simbolika, pa to mozete ostavriti i nekim kristalnim lusterom, starinskim sa visuljcima. Zavesa na izlaznim vratima neka bude u gami crvene boje, izvrsno bi bilo kada bi bila nacinjena od kristalnih perlica nanizanih u trake!

Terasa treba da ima beli ogradu i zid, na uglove postavite u svaki cosak po dve krupnije biljke u lepim, vecim, od terakote, saksijama ( imate one zimzelene koje uspevaju i u saksijama tokom cele godine). Ovde nemojte drzati nikavu vodu ( u kantama, recimo za cvece) niti kantu za smece. Ukoliko zelite staviti garnituru za sedenje neka bude metalna sa crvenim - bordo jastucima; broj stolica paran.

U svrhu sinhronizacije prostora kupatilo treba da bude u dominatno beloj boji sa zuto – zelenim frotirima, prostirkom a vrata ofarbajte ili prelepite tapetom u kojoj dominira crvena boja, jasna, mat. Nemojte u njemu drzati ni dekorativnu ni preparativnu kozmetiku, sortirajte samo ono sto je zaista u upotrebu, vodite racuna o roku trajanja.

Dakle ovde drzite samo sredstva za odrzavanje higijene. Instalirajte dobro, jasno osvetljenje, uklonite molim vas ta brojna ogledala – ona samostvaraju u vama konfuziju i buru nekontrolisanih emocija, postavite jedno, da se vidite do pojasa i pazite sta se u njemu odrazava. S obzirom da niste uneli raspored sanitarija, jedino sto mogu da jos kazem je da strogo vodite racuna o ispravnosti istih ( to neka Vam bude primat kada zovete majstora) potrudite se da uvek bude besprekorno cisto; i ukoliko je moguce postavite zavesu koja ce zaklanjati wc solju. Na vrata stavite kljuc, ali sa spoljne strane; i nemojte stavljati spolja one ukrasne magnete koji oznacavaju prostoriju ( kao sto se to cini u javnim prostorima).

Decaci su vec u uzrastu kada treba da imaju svoj kutak, a naravno i Vi i vas partner, otuda predlog da se izvrsi reorganizacija da bih vam pruzila validne predloge za istu zaista mi je neophodan podatak o godini gradnje objekta, i precizno ocitan kompas na ulaznim vratima, i na vratima dnevnog boravka.

Javite se da finisiramo zapoceto.

majra 

Site Admin