Uredjenje stana u Novom Sadu po feng shui - Helena Feng šui

Poštovanje Majra,
Ja se zovem Helena.

Suprug i ja smo kupili stan avgusta 2007.god. Uselili smo se u stan avgusta 2008.godine sa ćerkom.
Zgrada je iz 1974 god. Stan se nalazi na VI spratu, a broj stana je 22.

Uzela sam kompas i stala sam na prag ulaznih vrata. Kada gledam prema komsijama tj. spoljasnjem hodniku AZIMUT ili ugao je 27,00 u odnosu na sever. Kada sam na pragu i gledam prema unutrasnjosti stana AZIMUT je 61-50

Groblje je na udaljenosti od naše zgrade oko 500 m, možda i više.
Pruga nam je na 250m.
Transformator nam je najbliži. On je oko 5-10m. Fakticki odmah do zgrade. Iz kuhinje se vidi transformator.
Glavni osigurači su nam iznad glavnih ulaznih vrata.
Žice su nam najverovatnije kako kaže prethodna vlasnica u dva stuba u većoj spavaćoj sobi, budućoj ćerkinoj sobi.
Vrata nam ne gledaju na stepenice.
U okolini naše zgrade, nema višljih zgrada.
Nacrtala sam vam sve na planu stana. Kuda se ulazi u zgradu, kuda u naš stan i sl. Ne znam da li sam najjasnije nacrtala. Ako nisam, mogu opet objasniti.
Odredjivala sam strane sveta sa kompasom.
Pravo da Vam kažem, mislim da smo se suprug i ja mnogo bolje slagali pre braka. U braku smo od 2006 god.

Prostorije sa skice:

1. HODNIK (srušili smo taj zid koji je 1,38 m i pomerili ga za 0,41 m u sobu i u hodniku napravili plakar). Hodnik nam je zelene boje.
2. KUPATILO (to jedino nismo renovirali, pošto ćemo na proleće. Jedino ne znam koje bih boje. Razmisljala sam o crveno-žutim pločicama i belim sanitarijama). Čitala sam da bi valjalo i plavo. Zelenu boju ne volim, a ni braon. WC šolja nam je kad se udje u kupatilo pravo i najdalje u severnom uglu, ako se dobro orjentisem. Koje sve boje dolaze u obzir?
3. TRPEZARIJA (nerviraju me sva ta vrata u trpezariji, ali ne radimo ništa po tom pitanju. Trpezerija je oker boje.
4. ŠPAJZ je bio, a mi smo srušili taj zid od 1,93 m što je izmedju špajza i trpezarije i napravili smo DNEVNU SOBU SA TRPEZARIJOM. Taj stub od 0,80 m je noseći i mora da ostane tu. Mislila sam da u DNEVNU SOBU stavim akvarijum na taj zid što je uvučen i dugačak 1,47 m. Dnevna soba je limun žuta, a orman je plav. Orman stoji u onom uvučenom delu. Akvarijum je u ormanu.
5. SPAVAĆA SOBA moja i mog muža. Ona je plava.
6. SPAVAĆA SOBA Katarine. Ona je jedan zid plav, jedan roz i dva bela. Na rozom zidu (koji spaja njenu sobu i komšije) su nacrtane uspavana lepotica, pepeljuga, snežana...
7. KUHINJA (sa jedne strane zida je dupla sudopera, mašina za pranje sudja i radni deo, a sa druge šporet, radni deo i frižider sa zamrzivačem). Boja kuhinje je bela.
8. TERASA zatvorili smo je sa PVC i od onog najdaljeg dela smo napravili špajz od jedno 1-2 m dubine. Terasa je oker boje.

Imamo parket u celom stanu.

Kako se gleda gde gledaju moja ulazna vrata? Da li se to gleda kad ulazim u stan u kom pravcu gledam ili kad izlazim?
Molim te napiši mi koliko možeš o bojama za kupatilo?
Da li su mi dobro okrečene prostorije?
Kako da poboljšam ljubav i zdravlje?
Gde bi trebali da mi stoje kreveti u sobama?
Gde da mi stoji saksijsko cveće?
Da li ima veze boja zavese? Zavese još uvek nemamo nigde.
Da li je dobro mesto za akvarijum?
Luster ćemo imati u trpezariji, a u ostalim prostorijama ćemo kupiti plafonjerke. Da li je to dobro?

Pretpostavljam da imam jako puno pitanja, ali vi mi pomozite koliko hoćete i koliko možete.
Hvala Vam puno od sveg srca. Još neke detalje sam Vam poslala na pp.
Pozdravljam Vas,
Helena
http://img340.imageshack.us/img340/9787/stanfengshuilu1.th.jpg

Harmonizacija prostora bojom

Zvezda po rodjenju:

Helena – 3 zvezda Drvo
Suprug – 4 zvezda Drvo
Kci – 4 zvezda Drvo

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Helena: 9 zvezda Vatre (purpurna)
Suprug – 1 zvezda Vode (bela)
Kci – 9 zvezda Vatre (purpurna)

Uzajamno harmonicne zvezde:

- 1 zvezda Vode
- 3 zvezda Drvo
- 4 zvezda Drvo
- 9 zvezda Vatre

Metafora:

Zalazak sunca u kasnu jesen
Trudite se da planove i projekte na dugi rok kompleeetirate, pustite korenje i rastite. Trava nije zelenija u tudjem dvoristu. Ako st sumnjucavi i kontradiktorni rizikujet finansijske nepovoljnosti kao i bracne neprilike. Ako istrajete udovodjenju stvari u prirodni poredak uzivacete u dobroj sreci, i u bracnoj zajednici budite spremni na ustupke i odricanja.

Napomena za Helenu:
Neka vam budu jasni vasi ciljevi i naucite da sacekate pravi trenutak za delovanje, sta god da istinski zelite postici cete, svim sredstvima se borite za dokazivanje u svom zivotu, ali nemojte preterati. Cuvajte se iznenadnih nevolja, kada se pojave jako je vazno da ostanete mirni i pribrani i to ce proci. Pomoc ce vam stizati sa neocekivanih strana.

Ako se pazljivo pogleda, uocava se da elementi koji predstavljaju clanove su – Voda, Drvo, Vatra i to sluzi kao osnovna linija vodilja u izboru boja, uzoraka i formi narocito u prostoru namenjenom zajednickim aktivnostima. Da bi se zaokruzio ciklus neophodno je uneti pri uredjenju u akcentima boje, oblike i uzorke elementa Zemlje i Metala.

Znaci generalno dom treba da je uredjen pravougaonim oblicima, mekim vijugavim linijama i uzorcima, okomitim sarama, da je toplo dekorisan u bojama datih elemenata (svetlo plava, zelena, crvena, ruzicasta, purpurna, smedje, bez i zuto). S obzirom na kompasnu direkciju ulaza oblasti ka jugozapadu i severoistoku zahtevaju harmonizaciju uvodjejem bje iz game crvene ili purpurne, a u oblasti zapada i severozapada crne ili mornarsko plave.

Sagledavajuci tlocrt uvidja se projekcija koju cini kupatilo i deo ostave koju ste prikljucili u funkciju dnevnog boravka, ovo cini debalans elementa Zemlje sto indikuje tvrdoglavost, gubitak ravnoteze, gojaznost, i necje despotsko ponasanje, s druge strane debalans elementa. Drvo indikuje preterani bes, i na zdravstvenom polju moguci poremecaj u funkciji jetre i zucne kese. Da bi se ova oblast sanirala uputno je posegnut za belim molerajem ili pak za pozicioniranjem ogledala koje treba da ima beli ili metalni ram (zid ka spavacoj sobi), dok pak istocni segment da bi ste sanirali disbalans takodje treba da je korigovan bojom, a u ovom slucaju zbog letecih zvezda necemo u samoj oblasti posegnuti za purprnom ili crvenom, vec zidove idite u paleti bele, a na ulazu ispred u tom uglu zidova sa kupatilom plasirajte jedan crvenu ili purpurnu vazu sa puno raznobojnih cvetova jarkih boja po njoj. Ono sto je jos indikativno kada se osmotri ceo tlocrt je usek u severozapadnoj oblasti zbog cega elemenat Metala biva van ravnoteze i preslab, noseci indikacije za losu komunikaciju, emocionalne blokade.

Poslednje sto treba razmotriti prilikom balansiranja prostora bojom je nijansa odnosno „valer“. Name po onome sto ste izneli i shodno sugestijama, vasa spavaca soba trenutno uradjena u plavom iako kompasno ne oponira s obzirom da je to vasa soba i ako osmotrimo sve druge napred pomenute karaktere i inkorporiramo znacenje kombinacije letecih zvezda u datoj oblasti 4P9V2T, - pa iako se uocava produktivan ciklus izmedju elemenata ovo je zbog neuvremenjene zvezde 2 pa i 4 koja dovodi do bracnih nesuglasica nuzno neutralisati, na taj nacin cemo se fokusirati i na snazenje vodenu zvezdu 9 koja daje persepktivu za dugorcniji ali planski finansijski uspon koji generalno periodicna zvezda 2 potmulo iscrpljuje.

Trenutno stanje sa ovoliko „vode“ zasigurno je dovelo do kontra efekta, jer svi znamo kako previse vode utice na biljke (a vi ste po Kua broju pripadnici elementa Drvo), zato topla preporuka da ovde u dekoru zastupite jin nijanse purpurne bar na zid desni gledano sa vrata sobe, a ostali deo ka terasi i sama terasa pozeljno je da su beli. Svakako mozete uneti i posteljinu u nekoj od boja vasih uzajamno harmonicnih zvezda. Na terasu u bocne uglove postavite dve krupnije saksije sa onim terasnim malim cetinarima, da bi ste snaznije integrisali ovaj deo, i pobrinite se da ovde bude sve uredno a znog kombinacije zvezda pozeljno je da kao lek obesite lepe vece zvoncice sa set supljih cevcica.

Trpezarija i dnevni boravak treba takodje da su u dominantnom dekoru boja koje su proistekle iz vasih uzajamno harmonicnih boja, znaci nekom bojom sveze kajsije kombinacija sa nekom nijansom iz bele palete; recimo da kombinujete slonovu kost u delu koji je ranije bio ostava pa iduci ka trepezariji da ide u kajsija boju koja moze da dobije i treba da je za dve do tri nijanse intenzivnija u predelu kuhinje. Ako sam dobro razumela elementi u kuhinji kljucni su u opozitno odnosu sto znaci da vam ovde kao lek treba zelena prostirka , prirodni materijal. Na oznacenoj tacki postavite objekat tipa velikog sata sa metalnim klatnom, i sl. Vazno je da nosi karakter metala po atributima vezanim z aovaj elemenat, da unosi pokret jer u ovom delu obitava povoljna kombinacija gde ce metalni objekat podrzati povoljnosti svojstvene zvezdi 6 u pogledu napretka u porodici.

Sto se tice pozicije za akvarijum to je severni zid koji deli trpezarija i spavaca soba, s tim da u akvarijumu treba da bude dobro razvijena flora. Na zid ka kupatilu stavite jednu biljku puzavicu sa purpurnim liscem ima tip puzavice koji uspeva bas u tamnijem delu, ali ono sto je jos ovde vazno je da ovaj deo bude jako dobro osvetljen, pa ukoliko centralno osvetljenje nije adekvatno plasirajte i jednu lepu podnu stojecu metalnu lampu u ovaj ugao. Noseci stub treba da molujete tako da ga ucinite da se vizuelno stopi (molujte ga za dve do tri nijanse tamnije sa prednje strane) sa prostorom, a ako vec zelite nesto u njega da inkorporirate to moze biti onako dugacka lava lampa, poput menzure.

Za kupatilo mogu reci da bi najpozeljnije bilo da enterijerom podrzite zvezdu metala, zanci da posegnete za nekim tipa belo pa melirano poput mermera sa akcentima na slavinama koje treba bas da su lux, a da boju crvenu kako ste istakli unesete kroz frotire i kao eventualno ukrasnu mozaik plocicu ubacenu metimicno. Ilaz preporuka je da posegnete za slonovom kosti blistavom i da podrzite njene implikacije ka sticanju autoriteta i visokog uglda pa mozda cak i neke vrste slave i postovanja u javnosti ili u profesionalnim krugovima.

Znaci treba da je elegantan, cit bez obuce, sa ekepresivnim detaljem u crveno purpurnoj boji cupa-vaze, mislim da cete lako to postici. Znaci terba da je vrlo elegantan i prociscene forme, bez suvisnih sitnica. Naravno plocica na vrata , a broj molim vas da stavite kako jeset dakle 22, s tim sto ako zelite mozete dodati ispred recimo broj zgrade. Vise o znacenju brojeva mozete procitati u nasoj riznici.

Pravac gledanja je onaj kada stanete na ulazna vrata i gledate napolje iz stana, postoje neki izuzeci kada treba osmotriti i druge karaktere ali bina ovom mestu bilo preobimno da ponavljam ono sto vec postoji takodje i na forumu i u nasoj riznici. I za poziciju jrteveta takodje postoje vec tekstovi, u sustini znaci dijagonalno od vrata, da nije izmedju dvoja vrata i ispod prozora i da se uzglavlje orjentise u jednom od cetiri povoiljna pravca na osnovu Kua broja.

U kuhinji na prozor postavite metalni venecijaner u zlatnoj ili srebrnoj boji shodno vasem afinitetu. Za sve drugo sto ste naveli, groblje... niste rekli gde se vidi da li ga vi vidite recimo kroz prozor i koji. U svakom slucaju ako postoji na vazdusnoj putanji recimo drvored to je vec samo po sebi barijera i lek.

Za boje sam vam iznela sugestije, s napomenom dakl eda one mogu biti integrisane u prostor bilo kroz moleraj, zavese, podne prostirke, dekorativne tkanine, jastucad... znaci pravite jedan kolorit s tim sto dakako vodite racuna da na nize delove i pozicije uvek idete za jin ili tamnijim nijansama i obrnuti.

Na tlocrtu sam vam naznacila pozicije objekata koji su napomenuti u tekstu.

http://img205.imageshack.us/img205/5460/stanfengshuilu1smallkl0.th.jpg

majra 

Site Admin

hvala

Nisam stigla ranije da odgovorim, ali hvala puno na odgovoru.
Jedino sto mi nesto jos nije jasno:
1. Vazu crvenu koju bih trebala da stavim u hodnik kod vrata od kupatila - tu nemam mesta za to. Da li to mozda moze da visi nesto gore ili neki drugi lek?
2. Na koje ste bocne uglove mislili kada ste govorili o terasi?
3. Sta ste obelezili na slici u trpezariji? Da li bi tu trebao da stoji sto? Tu nam je radijator, ali bice nam i sto.
4. Da li treba na terasi zvoncici sa pet ili sest cevcica? Nije mi najjasnije, posto pise "set"
Hvala vam jos jednom od sveg srca.
Pozdrav od Helene.