Unapredjenje zivota uredjenjem doma po feng shui - Ms Mary Feng šui

Želela bih odmah na početku da izrazim duboku zahvalnost za pomoć i savete. Nadam se da će ova drevna mudrost doneti ispunjenje u moj život.
Kuća u kojoj živim je prizemna u jednom nivou. Našla sam podatak da je gradjena 1924. godine, ali ne mogu tvrditi da je tačan.

Skica stana je iz katastra, i svi su placevi nekako u konus zbog pada terena. Moja ulica je strma ja se nalazim na brdu. Ispred mog ulaza u stan je susedova kuća. Ona se tačno proteže od dnevne sobe do kapije, koja postoji na ulazu u dvorište. I ta kuća je dva puta veća od moje kuće, te tako kad otvorim ulazna vrata kao da je ispred mene planina.

Ulica nije ispred mene, već bočno ka zapadu. Iznad mene na severu su kuće susednog dvorišta i oni su višlji od mene. Mislim da je to dobro. Znači ja nisam na vrh brda, već negde na sredini te se tako ono proteže i iznad moje kuće ka severu takodje.

Ne znam da li ti to dobro opisala ali pokušaću ponovo ako je potrebno.

http://img171.imageshack.us/img171/3742/marijastanyz1fj7.th.jpg

GUA No. 1
TRIGRAM Kan
ELEMENT Water
COLOR Black
GROUP East

Veliki pozdrav
Ms Mary

Uredjenjem uz pomoc metode feng shui do uspesnijeg zivota

Kako niste dostavili precizno ocitan kompas na vratima kada postavim pakua na osnovu ucrtanog pravaca severa vas ulaz se nalazi na samom pocetku zapadnog sektora (247,5 – 262,5), ovo naglasavam jer sve sto sledi se bazaira na tome, pa vas molim da jos jednom ocitate na ulaznim vratima kompas pre no sto pristupite aplikaciji iznetih predloga.

Metafora:

Fatamorgana

Prstudirajte moguce raskorake izmedju onoga sto zamisljate i onoga sto zaista postoji. Dobici mogu biti kratkorocni. Budite oprezni. Ono sto izgleda kao dobra prilika, moze odvesti u gubitak. Iskoristite priliku neaktivnih perioda za sticanje novih znanja. Budite veoma pronicljivi da uocite razlike, istrajni u onome sto znate da je pravo i bicete uspesni.

Kompasna direkcija vrata ulaza zahteva balansiranje prostora u cilju harmonizacije unosenjem boje:

- u oblasti severa: bilo koje nijanse zelene ili svetlije nijanse plave
- u oblasti istoka i jugoistoka modroplave ili mornarskoplave ili crne u akcentima
- u oblasti juga zute

U oblastima koje sam navela da zahtevaju balans predlozene palete treba da kombinujete sa bojama koje proisticu iz vasih srecnih zvezda ja ih ne mogu navesti jer niste dostavili datum rodjenja, no imate ovde na forumu tabele pa lako mozete i sami izracunati.

http://img25.imageshack.us/img25/6488/natalna.jpg

Osmatrajuci prostor jasno se uocava da su suceljena ulazna vrata sa vratima toaleta i zbog toga pobrinite da ih uvek drzite zatvorenim i da ih bojom ucinite sto neprimetnijima, neka se „stapaju“ sa bojom zida i naravno ukljucujuci sve generalne preporuke u pogledu tretmana ovog prostora s obzirom da je ovo prostor kroz koji se odliva iz prostora energija.

Od ulaznih vrata pustite dugu stazu put kuhinje i trpezarije, neka bude petrol plava prskana ili pak sa srebrnastim ili sivim uzorcima, obrubljena belim, s tim da po sredini celom duzinom ima linijski uzorak siri (plasticno da predocim kao sto na putu imate ucrtanu punu liniju koja razgranicava dva smera). U delu dnevne sobe plasirajte okruglu prostirku, a s obzirom da ovde obitava vrlo produktivna kombinacija koja nagovestava unapredjenje i uspeh u karijeri zgodno bi bilo da izlozite neku policu na koju cete plasirati za vas posao vezane predmete, mogu to biti i simbolicki predmeti, slika koja motivom pdrzava vasa stremljenja i sl. Cinjenica je da vise odgovorosti povlaci i nervozu tako da stres moze uzrokovati glavobolje (voda broja 1 crpi energiju broja 6 koji je povezan sa glavom), otuda preporuka da kada zelite da se odmarate i relaksirate to cinite u drugom prostoru (spavacoj sobi).

U kuhinji se pobrinite da je u besprekornom stanju i da metalni predmeti tipa nozeva i bilo ceka drugog sto bi moglo da nanese povredu budu adekvatno odlozeni i van vidnog polja.

Izuzetno povoljna kombinacija za finansijski napredak obitava u predelu spavace sobe i bilo bi pozeljno da je podrzite upravo dobrim uredjenjem i dekorom u kome ce biti kombinovana zuta sa vasom paletom uz akcente crvene. Mozete je uneti kroz dekorativne elemente, narocito crvenu ali budite i umereni shodno kako crvena inace u prirodi nije zastuljena u dominantnom obliku, i u prostoru treba da je uneta sa merom.

Generalno prostor nosi dobru podrsku za finansijsko blagostanje, i sticanje moci u drustvenom polozaju ali i mogucnost cestih stomacnih tegoba. Ono sto je indikativno je da impulsivnim odlukama i finansijskim rizicima ne treba da se priklanjate, jer ce vas takvo opredeljenje dovesti samo u mentalnu konfuziju. Pozeljno je da u neposrednoj blizini vrata koja vode u dnevni boravak postavite ili zvoncice metalne sa sest cevcica, lepe vece ili da plasirate sat sa metalnim klatnom.

http://img25.imageshack.us/img25/3742/marijastanyz1fj7.th.jpg

majra 

Site Admin