Feng shui, Kua broj - kvartal Feng šui

Zgrada je izgradjena 1980.god. Ima 3 sprata, mi smo na drugom.

Kuhinja

http://img23.imageshack.us/img23/8448/84642217.th.jpg

Svi elementi u kuhinji su sivo-bijele boje, zidovi su boje kajsije.Plocice su bijele boje.Kuhinja je okrenuta ka Sjeveru.nalazi se preko puta dnevnog boravka.Ne znam sta bi jos trebalo reci?

Dnevni boravak

[flr]http://img297.imageshack.us/img297/2592/10820797.th.jpg

Zidovi u dnevnom boravku su boje breskve.Namjestaj je boje pijeska,tepih plave boje i zavjese.Nalazi se sa lijeve strane ulaznih vrata (gledano sa unutrasnje strane),neznam dal je razumljiva skica, koju sam poslala prije par dana.Kada se udje u dnevni boravak,vidi se pravougaoni sto i racunar,zatim trosjed, preko puta njega je dvosjed,a desno od dvosjeda je fotelja i Tv.Fotelja i TV su sa Zapadne strane,tu se nalaze I dva prozora i balkonska vrata.

Moja soba

http://img14.imageshack.us/img14/248/45511830.th.jpg

Zidovi u mojoj sobi su ljubicaste boje.Kada se udje na vrata, vidi se krevet na kome spava moja sestra, moj krevet je dijagonalno od vrata, oba kreveta su skoro ispod prozora,ta soba ima Istocnu stranu.Zavjese su krem boje, izmedju nasih kreveta je mali sto sa muzickim stubom. Preko puta mog kreveta je orman krem boje.Tepih je u boji pijeska.

Tatina soba

http://img6.imageshack.us/img6/7277/51034863.th.jpg

Bracni krevet u sobi, ima “pravilan” oblik u odnosu na vrata i prozore.Orman je bijele boje, kao i nocni stocici.Laminat u boji pijeska. Kada se udje u sobu,sa lijeve strane je orman, a prozori,(kao i u dnevnom boravku) na Zapadnoj strani.Bracni krevet je desno od vrata.

Kupatilo

http://img6.imageshack.us/img6/5955/kup.th.jpg

Odmah kada se udje sa ulaznih vrata,vide se vrata kupatila.Uzas!Tus kabina, wc solja,masina, lavabo, korpa za ves su bijele, a stocis za peskier i kozmetiku tamno braon boje. Plocice su u boji pijeska.Polozaj je okrenut prema Sjevernoj strani.

http://img14.imageshack.us/img14/205/prostorijeir7small2.th.png

Ne znam tacno kompasnu vrijednost, ja sam to nacrtala i predstavila gde je istok i zapad, jer zgrada nije bas pravilna u odnosu na strane svijeta.

Kua broj, sagledavanje tlocrta

Zvezda po rodjenju:

Kvartal: 7 zvezda Metal (SZ, SI, JZ, Z)
Otac: 1 zvezda Vode (JI, J, I, S)
Majka: 1 zvezda Vode (JI, J, I, S)
Sestra: 8 zvezda Zemlje (JZ, SI, JZ, Z)
Brat: 3 zvezda Drvo (J, JI, S, I)

Srecne zvezde kljuc licnog zivotnog stila:

Kvartal: 2 zvezda Zemlja, 6 zvezda Metal, 8 zvezda Zemlja (crna, crvena, bela)
Otac: 6 zvezda Metal (crvena)
Majka: 3 zvezda Drvo(boja zelenog zada)
Sestra: 2 zvezda Zemlje, 5 zvezda Zemlje, 6 zvezda Metal (crna, zuta, crvena)
Bat: 1 zvezda Vode, 4 zvezda Drvo, 9 zvezda Vatre(bela, zelena, purpurna)

Ovo daje paletu boja za svakog ponaosob u biranju licnih predmeta, pocevsi od gardarobe, preko posteljine i drugog asesoara.

U pogledu uredjenja prostora koji je namenjen zajednickom boravku sko pazljivo pogledamo pridruzene elemente savkom po naosob jasno se uocava da imamo : Metal, Vodu, zemlju i Drvo i da bi smo zaokruzili ciklus nuzno je u proctor uneti attribute Vatre. Naime ceo proctor treba da bude opremljen i oplmenjen elementima i strukturama koje imaju meku zaobljenu formu, krizne ili talasaste uzorke sa akcentima elementa vatre bilo kroz dekorativne detalje bilo putem unosenja u proctor yang osvetljenja. Odatle i proistice vaznos jasnog osvetljenja koje osim centralnog podrazumeva i postavku podnih stojecih lampi.

Kako niste dostavili kompasnu orjentaciju sagledavajuci skicu jasno se u uocava usek u zapad – severozapanom delu stoukazuje da je elemenat Metala van ravnozete i preslab. Potisnuti metal indikuje prekide u komunikaciji, emocionalne blockade i konfuzne granice, jednako kao i slabosti koje ugrozavaju izlucivanje i disanje. Da bi sanirali ove probleme upotrebite belu boju za zidove oko ugrozene oblasti. Ako ovome dodamo i jedini moguci pristup sagledavanja metodom osam tacaka s obzirom da ne postoji ocitana kompasna vrednost, usek na tacki novca ukazuje na teskoce u razvijanju finansija, takodje na troskove nekg drugog koje cete morati da placate i zbog toga osati bez odredjenih srdstava. Takodje balkon u podrucju tacke znanja treba integrisati simbolicno u proctor postavljanjem dve biljke, zimzelene balkonske , malo krupnije i adekvatno ga osvetliti. Da bi se stan dodatno balansirao u sredisnjem delu zajednickog hodnika treba plasirati laganu, od prirodnog materijala prostirku u boji zemlje sa resama, koja moze biti spricana belim.

Zapazanja po prostorijama:

Kuhinja niste naznacili gde je ulaz uz pretpostavku da je u pitanju duza stranica (zid) iznosim samo predlog da se sa linij evrata pomeri sto za obedovanje, i stolice orjentisutako da niko ne sedi ledjim aokrennut ulazu; takodje nije povoljno shodno znacaju sporeta (nanjemu pripremamo hranu, tj generisemo energiju koju unosimo putem ishrane) s atacke feng shui-a pozicija gde “hladan vetar” tj. promenljivi uticaju prave upliv na esencijanu stavku jedne obitelji svakako da nisu pozeljni i da verovatno nalaze svoj odraz u zdravtvenom stanju ukucana, lako je moguce da neko ima tegobe sa zelucem tipa gastritisa ili ulkusa i stanja nervoze. Tako da ukoliko nije moguce menjati polizaj onda povedite brigu da prozor nije otvoren kada se sprema hrana, da su ulazna vrata zatvorena kako onaj ko kuva ne bi bio na oprezu, i da je u stanju van funkcije sporet poklopljen.. na pod izmedju treba plasirati manju kvadratnu zelenu prostirku, kako bi smo premostili sukobe vatre i vode.

U spavacoj sobi dakako da je jasno da krevet od sestre je u direktnoj linoji vaa i da to unosi nemir, no kako verovatno nije moguca drugacija postavka, nastojte da uvek vrata budu zatvorena dok se spava i prozori zasticeni roletnama ili guscim zavesama. O poziciji tj. orjentaciji uzglavlja i pozicije stolica za svkog clana odaberite shodno najboljim pravcima na osnovu Kua broja (dati su vam u zagradama kod zvezde po rodjenju, na taj nacin mozete orjentisati i vase uzglavlje u drugom povoljnom pravcu zarad romanticnih odnosa), to se odnosi i na sobu roditelja i na izbor ko ce sa koje strane spavati s napomenom da slike koje vise “nad glavom” treba pomeriti i naravno obratiti paznju na motiv koji nose.

Dnevna soba ako je radjeno u srazmeri je pretrpana , generalno bilo kakvo pretrpavanje je vezano za instikt samozastite i ogradjivanja od drugih s jedne strane i za osecaj nesigurnosti s druge strane. Prenatrpanost sustinski korespondira sa elementom Zemlja, ikada je ona negativna vi brinete. Stoga preuredjenje u smislu organizacije namestaja da ste usmereni jedni na druge a ne separisani svako u svoj kutak, otvorice izmedju clanova medjusobnu podrsku i podsticaj. Bez kompasne vrednosti nisam u poziciji da iznesem ni predlog za harmonizaciju prostora bojom niti za poziciju simbolickih objekata koje ste u prepisci navodili.

majra 

Site Admin

Hvala ti draga Majra.

U hodniku sam stavila veliko pravougaono ogledalo (zid izmedju kuhinje i kupatila), a u njemu se "ogleda" racunar i sto u dnevnom boravku - isti je raspored prostorija kao ranije.Tu sam takodje postavila vazu sa zelenim detaljima. Sta ti mislis o ovome?