Novi stan, useljenje i uredjenje - clanovi: sasastole i 888 Feng šui

Pozdrav svima,

stan u kome ćemo živeti od decembra, trenutno je u izgradnji, možete videti na slici. Stan je na prvom spratu, kanalizacije su iste po vertikali kao i sam raspored prostorija. Zidne pločice u kupatilu su bele boje, podne su tamno sive. U kuhinji su pločice prljavo bele.
Kua broj supruge je 7, moj je 8.
Ulazna vrata naše lamele su na 163 stepena, dok su ulazna vrata našeg stana na 343 stepena. Vrata lamele se poklapaju sa pravcem gledanja kroz prozor dnevne sobe. Prilazni put ispred zgrade dolazi sa istoka.
Voleo bih da date neki komentar na stan i raspored u stanu. Takođe i lekove ako su potrebni pošto smo supruga i ja zapadni tip a po mome računu stan je istočni tip.

http://img687.imageshack.us/img687/1961/stanf.jpg

Novi stan uselenje i sredzivanje

Zdravo svima
Vec neko vreme pratim vas forum i stvarno sam dosta toga naucio.
Sto se tice mojeg iskustva o feng shui procitao sam 3 knjige i mislio sam da dosta toga znam :D ali kada je doslo vreme da se useljavam u moj novi stan e tada sam svatio da to i nije bas tako :oops: .
http://img155.imageshack.us/img155/2221/mojstan8.jpg

Uploaded with ImageShack.us

E sada ja sam nesto planirao ali nikako da se snadzem i ipak postoji i veliki strah da nesto ne pogresim zato bih vas molio da mi pomgnete oko uredzivanje mog stana,
Posto je stan prazan mislim da moze da se sredi sada na pocetku kako sto bi trebalo za da kasnije ne bih morao nanovo da farbam i radim premestenje mebela.

U mome stanu veoma mi smeta ( nije spored feng shui) mali wc koji kako sto se vidi sa slike stoji direktno strema ulazna vrata . Ne znam sta je boleje dali da na vratima wc prikacim ogledalo sirine 15 cm posto kako sto sam citao ako bude vece vratilo bi celu energiju koja sto ulazi natrag 10 cm ogledala = 1m prostora posto mi je ulazna vrata udaljena od njega 1.6m .
Ili bi bolje bilo da okacim ispred vrata neku tesku zavesu tako da skroz zamaskiram to wc ili pa ako ove dve stvari nisu dovolje da ga rusim

:???:

U trpezariju planiram da stavim veliko ogledalo u visini trpezariskog stola posto sam citao da je to veoma povoljno samo ne znam dali taj deo stana odgovara za takvo nesto .
Vrata kuhinje koje gledaju direktno nasprem ulazna vrata u dnevnom boravku planiram da skroz zatvorim a da ostavim samo vrata sprema trpezariji mislim da ce to da bude ok ili ne ?
Tako da to je to e sada stvarno bih hteo da cujem i vase predloge u vezi ostatka stana raspored boje i sve ostalo

Zgrada izgradzena 2010 god ulazana vrata zgrade kada gledam na ulazu ka unutrsnjost zdrage JI , ulazna vrata stana SZ.
Ja - zmaj KUA 6
Zena - konj KUA 2
Sin - pas KUA 3

Zahvaljujem odgovoru
Veliki pozdrav iz Makedonije

888

Re: Novi stan

sasa_stole: Pozdrav svima,

stan u kome ćemo živeti od decembra, trenutno je u izgradnji, možete videti na slici. Stan je na prvom spratu, kanalizacije su iste po vertikali kao i sam raspored prostorija. Zidne pločice u kupatilu su bele boje, podne su tamno sive. U kuhinji su pločice prljavo bele. Kua broj supruge je 7, moj je 8.
Ulazna vrata naše lamele su na 163 stepena, dok su ulazna vrata našeg stana na 343 stepena. Vrata lamele se poklapaju sa pravcem gledanja kroz prozor dnevne sobe. Prilazni put ispred zgrade dolazi sa istoka.
Voleo bih da date neki komentar na stan i raspored u stanu. Takođe i lekove ako su potrebni pošto smo supruga i ja zapadni tip a po mome računu stan je istočni tip.

Shodno kompasnoj direkciji ulazaprostor u cilju hronizacije bojom zahteva uvodjenje:

- U oblast zapada i severozapada zelene ili svetlo plave
- U oblast jugozapada bele (belo kao niz boja obuhvat sve od slonove kosti do srebrno sive)

Shodno onome sto ste napisali da su vasi kua brojevi u kombinaciji sa kompasnom orjentacijom daje sledecu metafou:

Vodopad se spusta sa visoke strme planine u bogatu zelenu sumu
Teskoce vremenom otvaraju put dobroj sreci.

Za vas ovde ima mnogo nade, ako se cuvate nepovoljnih situacija imacete veliki i dug prosperitet. Nastojte da uskladite suprotnosti u vasem zivotu i da ih dovedete u stanje harmonije, dozvolite drugima da vam pomognu da bi vasi ciljevi u vezi sa napretkom i uspehom se realizovali. Supruga treba da mudro konzervativno sledi svoje zelje, neka sacuva dozu opreza kada pravi promene i nastoji da unapred definise svoje granice, da ne zpadne u situaciju „da se grize vise nego sto se u stanju sazvakati“-

Osmatrajuci mapu imate vrlo povoljan upliv u severnom, severoistocnom i istocnom sektoru i nastojte ih iskoristiti i podrzati ojacavjuci (uvodeci) elemenat metala kroz dizajn, boje, forme i simbolicke objekte. Istocni sektor ima izuzetno povoljan upliv za napredak u karijeri pa ga diskretno s obzirom da je to ipak spavaca soba energizujte kroz neki simbolican objekat (metal) na nocnom stocicu ali nemojte prenaglasiti da efekat stresa ne bi uzeo danak i u partnerskim odnosima, jer ce neminovno veca odgovornost doneti i odredjen stepen napetosti povremeno.

Sevrositocnistocni sektor je izuzetno povoljan za podrsku finasijskog napretka i ovde nastojte da ojacate metalom sektor, a s obzirom da je ovde i pozicija kupatila, njega opremite elegantnim slavinama, ako mozete investirajte i u malo ekskluzivnije ispaltice se. Uglavnom ovde idite za sto luksuznijom opremom, ali rafiniranom. Nastojte zaista da uvek bude u besprekornom stanju.

Severni sektor slobodno ojacajte vodenim elementom, tipa tablet fontane. (znaci na taj zid naspram ulznih vrata, instlirajte i malo svetlo , i neka fontana im pravc vodenog toka u vis. Malo iscitajte jos pa se pozabavite samom izgledom shodno pripadajucem elementu (voda) ali ukljucite i kroz detalje i ostala cetiri elementa. Tipa fontana zemljana, okrugla, boja zelenog zada, sa svetlom i srecnim novcicima.

Potom uocicete da sam na balkon ucrtala tacku i od nje vektor – tacka je pozicija za zvoncice lepe metalne sa set supljih cevcica, ali nastojte da pozicionirate tako da se ogledaju na manjem osmouglom ogledalu u metalnom ramu na zidu u poziciji koju sam ucrtala, jos ako uspete da se i fontana vidi napravicete sjajnu kombinaciju a ujedno i zastitu od upliva u jugoistocnom sektoru.

U kuhini nastojte vatreni elemenat svesti na najmanju meru, pozeljno je da idete za elegantnom jednostavnom kuhinjom u kojoj dominira drvo i elemenat metla kroz detalje, posudje i sl. Ukoliko cete za racunarem obavljati i posao, ili sredjivati finasije doma, potrazite mu poziciju u dnevnoj sobi tko da se nalazi u nekom od ova tri izrazito povoljna sektora, tako sto cete sam boravak na isti nacin izdeliti na sektore i na prozor u liniji vrata obavezno plasirajte zavese.

Nemojte nikada voditi rasprave u dnevnoj sobida ne biste ozbiljno povredjivali jedno drugo, kada morate da razgovarate radije to cinite u spavacoj sobi, e sad da se malo nasalim s obirom da pretpostavljam da ovo interesovanje delite sa suprugom, ako zelite da bude po vasem onda pritom budite okrenuti vasem najboljem pravcu, sto naravno vazi i za drugu stranu. Ko bude svesnije bice i umesniji ;)

http://img196.imageshack.us/img196/1961/stanf.jpg

majra 

Site Admin

Re: Novi stan uselenje i sredzivanje

888: Zdravo svima
Vec neko vreme pratim vas forum i stvarno sam dosta toga naucio.
Sto se tice mojeg iskustva o feng shui procitao sam 3 knjige i mislio sam da dosta toga znam :D ali kada je doslo vreme da se useljavam u moj novi stan e tada sam svatio da to i nije bas tako :oops: .
E sada ja sam nesto planirao ali nikako da se snadzem i ipak postoji i veliki strah da nesto ne pogresim zato bih vas molio da mi pomgnete oko uredzivanje mog stana,
Posto je stan prazan mislim da moze da se sredi sada na pocetku kako sto bi trebalo za da kasnije ne bih morao nanovo da farbam i radim premestenje mebela.

Ako pazljivo pogledamo vas tlocrt vasa ulazna vrata gledaju ka jugoistoku, dakle kompasnu vrednost ocitavate licem upravljenim ka spolja kao kada izlazite iz stana. Shodno tome harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje u oblasti severozapada i zapada crne ili mornarsko ili modro plave, a u oblastima severoistoka i jugozapada crvene ili purpurne. S obzirom das u to pune boje opredelite se za detalje tipa dekorativnih tkanin, ukrasnih predmeta, abazura lampe i sl. Nastojte da ih uvedete tako da unesu svezinu u proctor i da ne budu teski ni fizicki ni za oko.

Sto se tice vaseg drugog pitanja, s obzirom da se dodatni toilet nalazi u podrucju centra stana koje u fengu nazivamo i vitalni centar ja bih ga najradije ako vec birate prosto uklonila jer pretpostavljam da nema zbog pozicije prozor, no ako ste vec odlucili da ostane tu, onda ga drzite besprekorno cistim i unesite u njega morske soli koju cete drzati izlozenu u nekoj posudi I redovno menjati. Takodje sa unutrasnje strane postavite ogledalo trouglasto ali tako da je vrhom okrenuto ka dole i da bude samo ogledalo malo zamagljeno, raspitajte se ima zasencenih ogledala i podignite ga u nivo ociju tako da se u njemu ne vidi wc skoljka. Na pod ubacite cupavu zutu pamucnu prostirku.

http://img502.imageshack.us/img502/2221/mojstan8.jpg

U trpezariju slobodno kako ste naznacili postavite veliko ogledalo, neka ima lep bogat ram koji treba da je prskan zlatnom bojom i neka bude osmouglo. Pri poziciji vodite racuna da se u njemu lepo vidite dok sedate za stolom, ne treba da se desi da sece figure u smisli da se vidi pola glave i sl.

Takodje ideja o zatvaranu vrata kuhinje je dobra jer ovakva pozicija verovatno onoga ko sprema bi cinila podsvesno nesigurnim a i po fengu se kaze da bi ljudi dolazili kod vas “po hranu”, pa cak i bukvalno znaci uzivali u posluzenju i dalje gubili interesovanje za druzenje – znaci dolazili bi po potrebi…

Na tlocrtu sam naznacila mesta za biljke i za drvene predmete tipa komode, plakara ili plutane table, ima tu varijeteta moze da bude i zidna puzavica i starinski cilim ili tapiserija po ukusu birajte.

S obzirom da nemam tacnu kompasnu vrednost ocitanu ne mogu reci gde imate povoljan upliv vodene zvezde koja se energizuje radi snazenja finasijskog priliva, napisite tacnu vrednost u stepenima pa cemo sagledati uplive po sektorima, s tim da negujete odnose i da tolerancija bude lajt motiv za zivot. Za sve treba izvesan period prilagodjavanja i kako nemamo svi isti kapacitet u zajednici toga moramo biti svesniji.

Pri uredjenju dalje s obzirom da ste ipak upuceni u osnove, uvek partite primarno elemenat koji je pridruzen odredjenom sektoru na osnovu kompasa i ciklus elemenata. Nekada treba praviti i opoziciju ali uvek sa merom. Znamo da od zlata pod dejstvom uzarenog plamena nastaje najlepsi nakit, zato ovo napominjem, nemojte ici ukrajnjos pa iskljuciti neke elemente apsolutno, vec ih samo brizljivo dozirajte.

majra 

Site Admin

Novi stan

Majra,

javljam se posle dve godine, na slici se vidi kako smo na kraju ukomponovali nameštaj u našem stanu. U međuvremenu smo dobili i prinovu, dečaka koji je nedavno napunio prvu godinu. Dečakov Kua broj je 7.
Od tvojih preporuka usvojili smo da nam zapadni zid, u dnevnoj sobi, bude u zelenoj boji, i nameštaj nam je boje belog drveta sem računarskog stola koji je boja drveta višnje. Računar je po preporuci u jugozapadnom sektoru.
http://img338.imageshack.us/img338/3685/01sasa.jpg

Potom uocicete da sam na balkon ucrtala tacku i od nje vektor – tacka je pozicija za zvoncice lepe metalne sa set supljih cevcica, ali nastojte da pozicionirate tako da se ogledaju na manjem osmouglom ogledalu u metalnom ramu na zidu u poziciji koju sam ucrtala, jos ako uspete da se i fontana vidi napravicete sjajnu kombinaciju a ujedno i zastitu od upliva u jugoistocnom sektoru.

Da li treba da šupljih cevčiva ima šest ili nije bitno. Treba mi i malo pojašnjenje oko osmougaonog ogledala, malo sam čitao i na jednom sajtu našao sledeće:

Malo osmougaono ogledalo NIKADA ne smete držati unutar stambenog prostora, zato što ono šalje moćnu, ubistvenu energiju, koja može napraviti haos u porodici, povrediti nekoga.http://www.mojenterijer.rs/feng-sui/feng-Sui-ogledala-u-domu

Tepih u dnevnoj sobi i staze u kuhinji i spavaćoj sobi su ljubičasto-bordo.
U kuhinji su nam elementi bele boje.

Cestitam vam na prosirenju porodice i zelim od srca da vas sreca i napredak u Novoj godini prati.

Sto se tice pitanja za zvoncice, pozeljno je da imaju sest metalnih supljih cevcica ali je sa feng sui gledista i pet zadovoljavajuce. Ukoliko je vama ovo strano, ili prosto ne zelite napravite sami od cd-ova viseci objekat.

Ogledalo je pozeljno da bude samo te forme, vecini ljudi su strana sredstva koje koriste druge kulture a narocito ako na sebi nose i odredjena cesto i tesko razumljiva obelezja. Feng shui koji praktikujemo ovde ne praktikuje rituale, pa tako retko posezemo i za tim sredstvima koja se pominju veoma cesto u knjigama ili na Internetu.

Zato vam savetujem da narucite sami ogledalo kod staklara i uramite kako se vama svidja, a ogledalo koje se pominje na veb stranici koju ste prilozili zaobidjite.

majra 

Site Admin