Feng Shui uredjenje za udoban zivot u stanu - rvisekruna Feng šui

Pozdrav svima
Nova sam na ovom forumu pa da li neko moze da mi pomogne
oko uredjenja stana u koji cu se useliti za koji mesec.
Ja sam kua 5 WEST
Decko je kua 2 WEST
http://img708.imageshack.us/img708/7816/stan20j.png

Uploaded with ImageShack.us

Potrebne informacije za feng shui analizu

Informacije koje su potrebne uz prilozen tlocrt stana da bi se mogla raditi analiza i dati predlozi su:

- godinu gradnje objekta sa ocitanom kompasnom direkcijom na ulaznim glavnim vratima (izrazena u stepenima, na primer 305°)
- pune datume rodjenja korisnika

- ucrtane elemente enterijera

- propratni tekst o izgledu eksterijera i enterijera

- izrazenu zelju na sta zelite da se fokusirate u startu

majra 

Site Admin

Izvini za privatnu poruku.
Da ponovim stan je u izgradnji, pocetak i zavrsetak je u 2010 god. a ulaz u stan je 258°.
Htela bih da znam koje boje trebaju da preovladavaju u kojoj prostoriji, da mi date neke smernice, npr gde bi trebalo da bude cvece, kako bi trebalo krevet u spavacoj sobi da bude okrenut, itd.
Nekako mi se cini da meni i momku dan traje jako kratko, ne stizemo sve obaveze da odradimo u toku dana a i posao nakako sve se vrti u krug radimo dugo a pare dolaze i odlaze neprimetno, ima li feng shui lek za umorne ljude.

ja sam rodjena 22.07.1981.god.
decko 20.03.1980. god.

Zgrada je mala ima 22 stana i III sprata sa suterenom u mirnom starom delu grada ako izuzmemo da je severno od stana pruga koja nije previse prometna. Zgrada nema lift ua zajednicki hodnik nije osvetljen-neme prozore.

-Hodnik- ulaz u stan i iz njega se ulazi u dve sobe, dnevni boravak , kupatilo i WC.

-Dnevni boravak je dosta osvetljen i iz nega se izlazi na veliku terasu u njemu treba da bude ugaona garnitura zelene boje, komoda za TV i moj mali kucni ljubimac-papagaj,

-Dnevni boravak i terasa su ulicno orjentisani, ulica je mala i mirna, ispred zgrade su tri stara drveta koja su ispod stana jer je stan na III spratu. Preko puta nazalost ima neki stari objekat koji je skoro srusen, nadam se da ce u kratkom roku biti tu neka lepa zgrada pa necu morati da gledam rusevinu.

Terasa ce da bude "prelepa" jer je velika i stvara mogucnost da na noj napravim malu zelenu oazu-moj mali vrt. Sa terase se ulazi u "prostoriju"-ostava ona je pod kosinom i ostavljena je da se tu mogu odloziti manje potrebne stvari.

-Trpezarija je povezana sa dnevnim boravkom i kuhinjom- odnosno cini vezu izmedju kuhine i dnevnog boravka. Nazalost u tom delu je krovna kosina koja je u najnizoj tacki 1.5m i krovni prozor koji ce osvetljavati trpezariju i kuhinju i ispod kojeg ce biti najverovatnije okrugli ili ovalni sto.

- Kuhinja je okrenuta skroz severno i dosta je mala i nepravilnog oblika sto me nervira. U kuhinji postoji prozor koji je na svetlarniku i gleda u prozor od kupatila.

-Kupatilo- raspored se vidi sa skice- dosta je prostrano za ovakav stan, jos uvek mogu da biram boju plocica i kako cu ga opremiti.

- Spavace soba je kao i trpezarija pod kosinom i nepravilnog oblika, dvorisno orjentisana

-Decija soba je pravilnog oblika i nema kosinu i do nje je mali WC, dvorisno orjentisana

Ne znam da li je ovaj opis dobar

Pozdrav, hvala

Harmonizacija prostora uz pomoc fenh shui metoda

Zvezda po rodjenju:

Rvisekruna: 1 zvezda Vode (istocna grupa; povoljni pravci: JI, J, I, S)
Partner: 4 zvezda Drvo (istocna grupa; povoljni pravci S, I, J, JI)

Srecne zvezde kljuc licnog stila:

Rvisekruna:

- 3 zvezda Drvo (boja zelenog zada)
- 4 zvezda Drvo (zelena)

Partner:

- 1 zvezad Vode (bela)

Uzajamno harmonicne zvezde:

- 1 zvezad Vode
- 3 zvezda Drvo
- 4 zvezda Drvo
- 9 zvezda Vatra

Iz ovih analiza prositice da je dom najpovoljnije opremiti mekim, skladnim elementima zaobljenih rubova belo zeleni kolorit, gde god je moguce koristiti svetlo drvo sa vidljivom strukturom, uz umetnine koje treba da budu reprezentativne. Shodno orjentaciji moze se reci da domom vlada elemenat Metala, sto prakticno ukazuje na vrlo zgusnutu energiju upravljenu ka unutra, zbog cega treba voditi posebnu brigu o uredjnju prostora da se ne bi osecali ovde vise iscrpljeni nego odmorni i opusteni.

Metafora

Kopanje zemlje u potrzi za zlatom

Oskudica je povezana sa obiljem. Budite prilagodljivi. Ne odustajte i prevacici cete prepreke. Ako pokazete hrabrost i pozitivno se odredite prema stavrima, privuci cete podrsku nadredjenih i s vremenom dostici visok polozaj. Pronaci cete zlato kroz kreativne aktivnosti.

Uz napomenu vama da negujete strepljenje, uspeh zavisi od vremena cekanja u strpljenju i delovanja u pravom trenutku. Budite dobri prema samoj sebi, odatle cete crpeti snagu za negovanje partnerskog odnosa, za gajenje dece. Kada sebe oslusnete i ne podlezete tudjim uticajima, uvek cete imati snagu das a srecom ostavrujete htenja.

Harmonizacija prostora shodno kompasnoj direkciji ulaza zahteva uvodjenje u oblasti ka:

- Severu – bilo koje nijanse zelene i/ili svetlije nijanse plavog
- Istoka i jugoistoka – crno, modroplavo ili mornarsko plavo
- Juga – zuta

Prostor je zbog svoje arhitektonike neuravnotezen, da bi harmonizovali elemente koji su dominatni u prakticno gledajuci tlocrt dva prostora (Drvo u oblasti Istoka a Metal u obasti zapada, potrebno je uvesti atribute elementa Voda zbog cega u dnevnom boravku treba da se nadju osnovni obici vode, neravni talasati, zavojiti, oblih formi sto je najlakse uvesti na primer kruznim tepihom sa talasatom sarom i crnim ili mornarsko plavim detaljima ali dozirano primenjeno, shodno recmo zastupjenosti istih boja u prirodi, u obzir dolazi i ubacivanje dekorativnih tkanina, jastucica ili zavesa sa napomenutim uzorcima, znaci zavese bez cvetnog dezena, budite kreativni u kombinaciji forme, boje i uzorka. Nastojte da tezite prociscenoj formi, elegantnoj i svedenoj u kojoj ce detalji praviti akcente na pojedine oblasti. Sto se tice biljaka i one mogu da budu iz kategorije vodenih.

Zbog specificnosti prostora ono primarno je da vodite racuna da svi kardinalni elementi namestaja tipa kreveta, radnog stola, trpezarije se ne nadju ispod kosine. Te delove iskoristite za pozicioniranje onih komada koji mogu da trpe pritisak, tipa ostave za sezonske stvari, ugradnih plakara i slicno. Ono sto se jos preporucuje je da se ovi delovi izuzetno dobro osvetle, ali ne intenzivnim svetlom vec doziranim tipa rednog nisko voltaznog svetla. Prosto ove delove stana ucinite aranzmanom da budu funkcionalno ukljuceni ali tako da cinjenica da je ovde prostor “suzbijen” ode u drugi plan. Shodo ovome sto sam iznela, mislim da je uputnije da sobu koju ste na tlocrtu naznacili kao deciju koristite kao vasu spavacu sobu. Oko kreveta postavite meke cupave pamucne prostirke, da kada se probudite prvi korak bude na njih. Takodje uz zid od kupatila nije povoljno da se pozicionira uzglavlje ili krevet, ili radni sto, vodite o tome racuna.

Na samom ulazu postavite vase ime u ovalnoj plocici metal, ispisanoj pisanim kosim slovima, ispred otirac sa - “dobro dosli”. Ako ste mu mogucnosti ovde plasirajte neki luster sa staklenim visuljcima koji zvezkaju na strujanje vazduha.

Na istoku, videcete na tlocrtu naznacenu tacku postavite iza zavese jedan kristal na najlon koncu, treba da izgleda kao oni kristalni visuljci sa starinskih lustera pa ako imate od nekoga slobodno ga iskoristite.

http://img64.imageshack.us/img64/7949/tlocrtstana.png

U dnevnoj sobi zid koji deli sa kupatilom prekrite slikom veceg formata, koja ce imati u sebi metalne elemente, tipa one zlatne prasine, pozlate rama i sl. u akcentima. Kuhinju odrzavajte besprekorno i uvek radije birajte rosfraj i staklo nego zemljano, keramisko posudje. Takodje dobro bi bilo da ovde stavite dobro osvetljenje duz ivice gde pocinje kosina. U zapadnom uglu postavite neku lepu lampu sa prijatnim osvetljenjem koju cete ostavljati da gori i nocu bar tri casa (od 23-01h). Za terasu birajte vise metalni namestaj,a ako vam je to strano onda improvizujte sa posudama za cvece koje treba da je bogato svetnice crvene. Posebno ove godine vam je ovde povoljno da ima i vodenih objekata, tipa pojilice za pticu ili nekog vodenohg aranzmana, ali crvenu unesite u akcentima da bi se malo ublazile eventualne razmirice. Vodite racuna o novcu, tj. Hocu reci da morate biti vrlo dosledni kada odlucite da se se neka suma stedeti. Morate imati plan finasijski za vas kucni budzet i pridrzavati ga se. Ovo napominjem zato sto i sami vidite da je prostor osmatran u celini neuravnotezen i da u osnovi nosi predispozicije da se novac i zaradi ali da se tesko stedi.

Birajte pazljivo elemente za prostor i nemojte posezati za glomaznim teskim komadima, unesite leprsavost tkanimama idecentnim detaljima koji vama uvek prijaju oku, to mogu biti i vase zajednicke fotografije aranzirane u zanimljive setove u jednoobraznim ramovima, dakle sve sto ce kada udjete u vama buditi mir i osecaj da ste u svom utocistu.

majra 

Site Admin