Pomoc pri uredjenju stana - shefica i Sturibu Feng šui

Draga Majra,
vec duze vreme sam zainteresovana za Feng Shui,cak i stan u kojem zivim trenutno sam donekle pokusavala da sredim po toj metodi,medjutim treba da se preselim u stan koji zelim od pocetka da sredim po Feng Shui-u pa posto videh da imas iskustva u tome resih da ti se obratim,ako ikako nadjes vremena,da mi pomognes u tome :)

Evo ovako,porodicu sacinjavamo nas cetvoro koji smo rodjeni:

  • suprug 15.12 1968. kua 5 zemlja
  • ja 18.03. 1969. kua 2 zemlja
  • starija cerka 13.10.1988. kua 3 drvo
  • mladja cerka 11.05.1994. kua 9 vatra

Ulazna vrata su na jugo-istoku i tamno mahagoni su boje.
Inace stan se tretira kao suteren,a izgleda kao da je u prizemlju,jer se nalazi u nivou zemljista na kojem je zgrada gradjena,na prizemlju ne postoji ni jedan stan,samo lift od kojeg levo vode stepenice kojima se spusta do naseg stana i desno od njih je ulaz u stan-nadam se da sam lepo opisala :)
Preko puta ulaza u nas stan nalazi ulaz u garsonjeru koju moj suprug namerava da koristi kao kancelarijski prostor.

Napravila sam i tlocrt stana sa kompasnim direkcijama koji cu pokusati da ti posaljem uz ovu poruku i nadam se da cu uspeti,jer se sa tim ne snalazim bas najbolje :)

Pozdrav i hvala unapred na ukazanoj pomoci :roll:

http://i.imgur.com/sG27ZnTl.jpg

Uredjenje stana po feng šui-u

Pozdrav!Odusevila sam se ovim sto pisete i radite pre svega!Jedna velika pohvala za to! Htela bih i ja da mi malo "analizirate" dom posto nam i ne ide bas najbolje a sad sam vec prilicno ubedjena da je to zbog silnih tih negativnih energija...Moram naci nacrt stana pa cu ga okaciti,i nadam se da cete mi pomoci...Jedino do tad mogu "opisno" da vam objasnim gde je sta ako ima potrebe... veliki pozdrav!

tlocrt stana

Na tlocrtu stana obelezeni:

1.Krovni prozori
2.Plafonjere
3.Podna lampa
4.Krevet u mojoj spavacoj sobi
5.tv (znam da ne valja al neophodan je)
6.Radni sto
7.Komp
8.Prozor u dnevnoj sobi
9.Zidne lampe
10.Dimnjaci
11.Sporet
12.Ogledala
13.Ogledalo na vratima spavace sobe
14.Tu je otvor za izlaz na terasu
15.Tu je regal duzinom celog zida,i tu se nalazi tv,kompjuter i orman

Eto,pokusala sam da nacrtam skicu i da sto vise objasnim,nadam se da sam uspela,a mogu da stavim i original skicu ali je drugaciji raspored...
Nadam se da cete uspeti da mi pomognete.

http://i.imgur.com/lfpX94Gl.jpg

Re: Pomoc pri uredjenju stana - shefica

S obzirom da ste po rodjenju oboje sa naglasenim elementom zemlje zivot u suterenu za vas nece predstavljati neki poseban izazov. Ako pogledamo metaforu koja stoji shodno kombinaciji kompasne direkcije ulaza i zvezde po rodjenju domacina moze se reci da i kada budete suoceni sa profesionalnim nesporazumima kao i problemima kod kuce, morate sacuvati veru, i pravovremeno delovati. Ono sto stoji kao iskusenje je da postanete indiferentni prema onima koje volite, zato nastojte da ucite iz sopstvenih gresaka. Sustinski desavace se neocekivane pogodnosti i dobro je ako iskoristite pomoc nekoga ko se nalazi na visokom polozaju.

Sefice, ono cega vi treba da se klonite je sumnjicavost i zbrka, nije mudro biti nepoverljiv. Ako izbegnes tendenciju da buvas neodlucna i neprakticna zastitices se od nepotrebnih teskoca fokusirajuci se na licni razvoj. Tako cete postici sta god da zelite ako ocuvate usmerenost. Nervozno zapitkivanje je gubljenje vremena.

Ako osmotrimo tlocrt uocljivo je da jeste debalansiran, sa prenaglasenim jugom, tj. Debalansom elementa Vatra, sto indikuje prejake emocije, preteran trud, emocionalni i mentalni stres. Da bi ste sanirali ovaj prostor istaknuti jug obojite ili dekorisite zutim ili nekim drugim zemljanim tonovima. Takodje na zid mozete okaciti cetvrtasto ogledalo sa zutim ili smedjim ramom i/ili napraviti mali unutrasnji aranzman od kamencica.

Harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje:

- U oblasti jugozapada i severoistoka crvene ili purpurne
- Zapada i severozapada mornarsko plave ili crne

Ovo unesite kroz detalje ili dekorativne tkanine i birajte svetlije nijanse. Shodno uzajamno harmonicnim zvezdama (6 Metal, 7 Metal, 8 Zemlja, 9 Vatra), a i ako pogledate vase elemente na osnovu Kua broja, da bi ste upotpunili ciklus elemenata, prostor treba da je namesten tako da odise elegancijom i jednostavnoscu, kruznim ovalnim i cetvrtastim sirim povrsinama, sa akcentima metala (srebrno, zlatno).

U ulaznom delu ako dobro uocavam trpezarija je odmah vidljiva i dobro bi bilo da postavite neku vizuelnu barijeru, tek toliko da nije prvo sto se vidi cim udjete, to moze biti neka lepa draperija, trakaste zavese, pa cak i improvizovana resetkasta barijera (tipa pravougaonog sanduceta za cvece na primer duzine 1m, iz koga bi ste pustili biljke na resetku od drveta koja bi sluzila kao zaslon.

U dnevnoj sobi okrugao veci tepih sa resama i nekim detaljem u predlozenoj boji za harmonizacijubi doprineo balansiranju prostora.

S obzirom da nema podataka koji bi omogucili da se uradi mapa, nastojte da na ovaj nacin iz valera predlozenih boja ucinite prostor harmonicnim. Izbor nijanse uvek zavisi od kompasne direkcije i od namene datog dela zivotnog prostora. Dnevna soba, kuhinja i trpezarija trea da su aktivne tj. Jang, znaci uvek tada birate svetle nijanse.

majra 

Site Admin

Re: Uredjenje stana po feng šui-u

Sturibu: Pozdrav!Odusevila sam se ovim sto pisete i radite pre svega!Jedna velika pohvala za to! Htela bih i ja da mi malo "analizirate" dom posto nam i ne ide bas najbolje a sad sam vec prilicno ubedjena da je to zbog silnih tih negativnih energija...Moram naci nacrt stana pa cu ga okaciti,i nadam se da cete mi pomoci...Jedino do tad mogu "opisno" da vam objasnim gde je sta ako ima potrebe... veliki pozdrav!

Tlocrt koji si postavila je prilicno nepregledan, ono sto se uocava da je zivotni prostor pravilne forme, kao i pojedinacne prostorije, i da ne bi trebalo da postoje veci energetski disbalansi u osnovi gledano. Nemam elementarne podatke da bih dala sugestije za harmonizovanje prostora, molim te da dopunis informacije dobra volja postoji.

Ono sto uocavam iz ovoga opisa je ogledalo na vratima spavace sobe i moj predlog je da ga odavde premestis. Krevet je sa ovom pozicijom u blizini vrata cini da se oseca stalna strepnja, s obzirom da ne znam ostale podatke, predlazem da pokusate da zamenite pozicije sa radnim delom s tim da uzglavlje orjentisete shodno nekom od vasih povoljnih pravaca na osnovu Kua broja. Takodje, nemojte iznad glave postavljati bilo kakve objekte tipa slika, lampi i sl. Tv u spavacoj bi bilo najbolje ako ste u mogucnosti da bude u ormanu koji moze da se zatvara, ili ga tokom noci prekrite nekom esarpom. Drzite podalje od kreveta sve kablove i elektronske uredjaje, pored racunara stavite jednu saksijsku biljku tipa spatifiluma.

Primecuje tendencija da se stvari redjaju u coskove prostora, sto ukazuje na neku instiktivnu potrebu da duplirate zidove tj. barijere ka spoljnjem okruzenju, razmislite malo o tome i tu malo razmotrite mogucnosti u prostornom rasporedu, narocito u trpezariji. Trpezariski sto treba da stoji tako da se sa svih strana moze slobodno prici i komotno sedetii nikada uz zid sa toaletom. Ono veliko ogledalo mozete ako je vecih dimenzija postaviti u trpezariju na taj bocni zid, ali pazite da je tako postavljeno da ne sece figure dok se sedi za stolom. U kuhinji je u opoziciji vatreni i vodeni elemenat i u cilju okretanja ciklusa u produktivnom pravcu treba pasirati zelenu prostirku.

U svakom sektoru vodite se elementima pripadajucim po kompsanim direkcijama tako cete najmanje uneti konfuzije u prostor. Dakle uvek nastojte podrzati tj, okrenuti ciklus ka produktivnom pravcu.

majra 

Site Admin

Draga Majra,
Prvo da se zahvalim na odgovoru,a onda dopunska pitanjca :)
U kupatilu je vec sve u crno-beloj kombinaciji odradjeno, sto sam i nagovestila u tlocrtu,a to je juzna istaknuta strana,pa me interesuje ako imas neki predlog kako bih to mogla da ublazim...takodje me interesuje da li je dovoljno sto su mi prozori aluminijumski i crne boje na severozapadu za harmonizaciju bojom tog dela ili treba jos nesto...a kuhinja koja se nalazi u oblasti SI je krem-venge boje,a tu je takodje potrebna harmonizacija prostora crvenom ili purpurnom bojom,sta povodom toga da uradim????A na ulaznom desnom delu smo vec stavili ugradni plakar,tako da trpezarija nece biti vidljiva,a u trpezariju dolazi pravougaoni sto i 6 stolica, znam da pravougaoni oblik bas i nije preporucljiv,ali...Stan je takodje vec ceo okrecen u neku krem-bez nijansu,nadam se da je to ok...a uticnice i prekidaci ce biti sivo-srebrne boje (akcenat metala)...u nasoj spavacoj sobi namestaj je takodje u kombinaciji venge-krem boja,pa me interesuje da li je to ok ili treba neka harmonizacija...pozdrav

Dopunje tlocrt

Pozdrav Majra!! Nadam se da mi sada mozes pomoci, potrudila sam da skeniram originalni tlocrt stana pa sam docrtala raspored i strane sveta. Situacija nam u kuci uopstre nije dobra sto se tice finansija, jako jako losa je! Zivim sa ocem i majkom, oboje su penzioneri a ja sam trenutno nezaposlena, prosle godine sam zavrsila fakultet. Nadam se da ces mi pomoci oko analize stana u kome zivim. Htela bih da napomenem da bih volela da pokrenem sopstveni posao paako budes mogla pored analize stana da mi kazes koje sektore za to da aktiviram i kako i kada je najbolje da pokrenem posao. Ja sam zmaj u kineskom horoskopu i citala sam da je ovo dobra godina za mene za pokretanje posla.

Evo ovako od podataka:
Otac: 25.10.1949.
Majka: 23.09.1948.
Ja: 21.01.1989.
Zgrada je useljena 1982, mi smo se uselili u stan 1990 (moj tata ga je sam zidao pa je tad zavrsen).
Glavni ulaz u zgradu gleda u pravcu severozapada a ulaz vrata u stan gledano ka napolje ka jugozapadu odprilike (trenutno nemam kompas da napisem tacno koliko).
Povrsina koja je na tlocrtu oznacena crnom je prostor koji smo dozidali 2005 godine i sluzi kao ostava i ne ulazi se iz stana nego iz hodnika (mada je predvidjeno da se probiju vrata iz trpezarije ali to jos nismo uradili).
Takodje bih Vas zamolila za jos jednu pomoc, oznacila sam izlaz na terasu, to planiramo da pripojimo stanu i da tu sazidam sobu za sebe pa ako mozete da mi kazete kada je najbolje vreme za to?
U dnevnoj sobi mi spavaju roditelji (glave su im ka regalu i tv-u) a moja soba je ona mala. Ja spavam u nepovoljnom pravcu koliko sam mogla da shvatim iz amaterskog bavljenja feng-suijem, probacu da premestim krevet na mesto gde je radni sto i da mi glava bude ka vratima ali nisam sigurna da cu uspreti, moja soba je jako mala i ima veliku kosinu pa nedozvoljava puno razmestanja.
Nadam se vasoj pomoci!!
Veliki pozdrav
Projekat
Nisam uspela ovde da unesem sliku mozda zbog velicine, nadam se da cete moci da vidite

http://img820.imageshack.us/img820/1262/projekatnovisturibu.jpg

Boje zidova i dekoracije

A, da, zamolila bih te kada budes analazirala da mi napises i koje su mi boje gde najbolje koje da preovladavaju a koje da dodam kao detalje. Dnevna soba i stale okreceno je u neku boju svetlo bez, drap, boja sampanjca recimo ili slonove kosti (dnevna soba, trpezarija i hodnik) s tim sto je izboceni zid u dnevnoj sobi (odzak) okrecen u bordo crveno. Moja soba okrecena je pola pola, odprilike severoistocni zid je tamno plavo a zid preko puta narandzasto. I krevet mi je teget plave boje. Dodala bih jos da imamo lamperiju na plafonima, sem u dnevnoj sobi gde je beo ali imamo drvene grede koje se prostirujugoistok-sevrozapad u tamnoj boji drveta. Takodje bih naglasila da su mi vrata tamne boje drveta ona koja vuce na braon-crveno, uskoro cemo da stavljamo sigurnosna pa bih te zamolila da mi preporucis da li da uzmemo u beloj boji ili braon? Regal u dbevnoj sobi je crn, a garnitura bordo boje. Kuhilja je bele boje. Kupatilo je skroz u plavim tonovima (plocice su kao imitacija oblaka plavobelo, a sanitarija tamno plava sem kade koja je bela). U celoj kuci imamo parket, mada smo razmisljali da u predsoblju stavimo plocice(imamo psa pa zbog toga)-da li je to dobra ideja i koje odgovaraju za taj deo?
Nadam se da sam rekla sve sto je potrebno i nadam se tvojoj pomoci, ako treba jos nesto tu sam :)
Pozdrav

Stepeni

Evo samo da dopunim, izmerila sam kompasom i ovako izgleda:
Ulazna vrata zgrade nalaze se na 315 stepenu (gornji brojevi na kompasu 56 stepeni)
Ulazna vrata u stan 245 stepeni (gornji krug 43 stepena)
Za terasu koju zelim da dozidam i pretvorim u sobu: 170 stepeni (gornji krug 31 stepen).
Sve je gledano ka napolje.
Nadam se uskorom odgovoru :)
Veliki pozdrav!
S nestrpljenjem,
Jovana

   Sturibu Delatnost

Zaboravila sam da dodam da privatni posao koji bi pokrenula ima veze sa ugostiteljstvom, ako to ima veze za nesto... Pozz

02.09.2012 12:05

Uredjenje stana po feng šui-u, analiza i predlozi

Zvezda po rodjenju:

Otac: 4 zvezda Drvo
Majka: 8 zvezda Zemlja
Sturibu: 3 zvezda Drvo

Srećne zvezde ključ ličnog životnog stila:

Otac:

  • 3 zvezda Drvo

Majka:

  • 2 zvezda Zemlja
  • 6 zvezda Metal
  • 7 zvezda Metal
  • 9 zvezda Vatra

Sturibu:

  • 1 zvezda Voda
  • 4 zvezda Drvo
  • 9 zvezda Vatra

Uzajamno harmonične zvezde majka/otac:

  • 9 zvezda vatra

Kombinacija kompasne direkcije ulaza i zvezda po rodjenju daje metaforu:

Kopanje zemlje u potrazi za zlatom
Oskudica je povezana sa obiljem. Budite prilagodljivi. Ne odustajte i prevazići ćete prepreke. Ako pokažete hrabrost i pozitivno se odredite prema stvarima privući ćete podršku nadredjenih i s vremenom dostići visok položaj. Pronaći ćete zlato kroz kreativne aktivnosti.

Napomena za majku: Dobru sreću ćete pronaći usvajanjem skromnog ponašanja. Razvijajte prijateljski odnos sa susedima i budite pažljivi u sferama koje se odnose na rodbinske veze. Na ovom mestu ono što ste dobili od predaka duhovno snažno utiče na vas.

Za vas sturibu: Ne padajte u sumnjičavost i ne dozvolite da vas prethodne greške obeshrabre, nastojte da smireno prevazidjete prepreke. Snaga će doći posle slabosti, ako ste prilagodljivi i vredni kreativni projekti će konačno uroditi plodom i izazvati pomoć pravih ljudi.

Ako osmotrimo tlocrt u celini jasno se uočava ekstenzija u zapadnom sektoru pri čemu elemenat Metala biva van ravnoteže što indikuje u svakodnevnici previše komplikovane porodične veze koje zahtevaju ogromnu količinu vašeg vremena. Ovo podrazumeva i rodjaka, ne mnogo bliskih, koji zahtevaju previše pažnje. Takodje previše Metala gotovo uvek indikuje preteranu samosvest, blokadu emocija, pa i žalost , kao i tegobe sa debelim crevom i plućima. Da bi ste sanirali ovaj debalans u istaknutoj oblasti upotrebite modroplavu ili crnu boju (vrata, podna obloga, ili akcentovan elementi).

Blago sečen sever slabi elemenat Vode. Suzbijena ova energija indikuje stanja kao što su niska vitalna snaga, poremećen tok misli, depreisja, anksioznost, lao i lošu sposobnost izlučivanja, nedovoljno podmazivanje zglobova tj bolesti koje ugrožavaju nerve, bešiku i bubrege. Takodje ako ste sa nekim u vezi može se pojavljivati prepreka za trajnost odnosa ili vam može biti teško da ostvarite kontakt sa nekim. Da bi ovo sanirali taj zid treba sa unutrašnje strane da ima okačeno nešto tamno, ili da je omalan tamnoplavim.

http://i.imgur.com/04PLm.jpg

Generalno harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje u oblasti:

  • Juga i severa : bele
  • Istoka i jugoistoka : crveno i purpurno

Crveno i purpurno kao spektar boja uključuje svaku nijansu od tamnog do svetlog i obuhvata boje kao što su ružičasta, boja ljubičice i lavande.

Kada se unesu boje za harmonizaciju prostora spremni ste da kombinujete sva tri nivoa vašeg sistema boja (paleta boja koja proističe iz uzajamno harmoničnezvezde za roditelje uz napomenu da svakako poslednji ali ne manje važan detalj koji pri izboru morate razmatrati su nijanse ili "valer", koji se odredjuje prema jin/jang ekspresiji. Izbor zavisi da li želite da dati deo životnog prostora bude Jin ili Jang, ili hoćete da odredite funkcije prostorija po tom aspektu.

Jang prostorije su dnevna soba, kuhinja i trpezarija ali i radni kutak, pa bi na primer valer elemeta Vatra u dnevnoj trebao da bude svetlijih nijansi od prostora namenjenog spavaćoj sobi gde bi trebao da više naginje ka suptilnijim nijansama crvene, boje šljive, plavo-purpurne i sl.

Oblasti za koje nije posebno naznačeno slobodno koristite kombinacije svojih ličnih boja kao što je odredjeno vašim srećnim zvezdama. Takodje možete upotrebiti svoje lične boje u ostalim oblastima u kombinaciji sa bojama koje su predložene za harmonizaciju prostora.

Feng šui analiza i predlozi

Što se tiče same organizacije prostora, ulaz možete slobodno podnu oblogu da zamenite keramikom jer ona nosi energiju Zemlje, slobodno možete posegnuti za crno belim pločicama ili belim sa imitacijom šare mermera melirane. Svakako obezbedite da ne budu klizave, crveni otirač ili prostirku neposredno kod vrata unutra, da ne bi pločice bile okidač za povrede a ujedno i da bi držale afektivne impulse pod kontrolom. Kupatilo generalno ima dobar odabir što se tiče kolorita.

Trpezarijski sto treba koliko dozvoljava prostor odmaknuti od zida sa kupatilom. Ovakva pozicija ukazuje na spor rast jer je dodatno na neki način gurnut i uglavljen u ugao, bilo bi uputnije da izvršite rotaciju sa vitrinom a sto postavite više centralno u datom delu, na stolu slobodno možete plasirati i neki vodeni aranžman, koji bi elementima simbolizovao dobru sreću za napredak. Violet boju možete ovde kao akcenat uneti.

Što se tiče pozicije sporeta i sudopere nastojte je premostiti da bi smanjili konfliktne situacije i "varničenje" u domu uvodjenjem lavanda zelene prostirke oivičene belim.

Što se tiče Vaše sobe najbolja pozicija za uzglavlje je istok (gledano tako da stanete u dnu kreveta pogleda put jastuka), no bilo koji od vaša preostala tri povoljna pravca takodje su dobar izbor (jug, jugoistok, sever). Sadašnja pozicija ukazuje strepnju i prisutnu sumnju u emotivnim vezama ali i težnju za sticanjem bogatstva, prvenstveno mislim na nekretnine. S obzirom na vašu želju za finasijskim napretkom severoistočni sektor ima dobar potencijal, ali budite spremni i na preispitivanje autoriteta u životu, što će doneti i male glavobolje za koje rešenje tražite u boravku u prirodi, šetnji ili nečem što će vas upražnjavanjem opuštati od stegnutosti i grča.

Ono što ne treba je da severni sektor koristite za spavanje zbog potencijala od povreda kako emotivnih (flertova ili prevara od strane partnera), tako i zdravstvenih. Boje ste dobro izabrali izizev naradzaste i nju radije prevedite u neku nijansu bele, i ovde uvedite lepu opuštajuću muziku (muzičku liniju).

Dnevna soba baš u trenutnoj poziciji garniture ima neblagotvoran upliv i toplo vam preporučujem da je pomerite u jugoistočni sektor a ovaj deo ostavite mirnim, i obavezno zaštićenim od bilo kakvog otvoreng plamena, energije Vatre. Ukoliko tu imate prozor dobro bi bilo postaviti metalne zvončiće u suprotnom može sat sa metalnim klatnom.

Na zid koji deli sa sobom, možete postaviti u lepe porculanske ili metalne (boje metala, sprej zlato, srebro) saksije, devet lepih cvetnica, brinite da su baš negovane, a cvet može biti neka od nijansi crvene. Odnosite se ka njima brižno kao prema budućih devet godina života. I nikako nemojte da vas oneraspoloži ako bi se desilo da neka biljka slabo napreduje ili čaki uvene, zamenite je novom čim vidite da trud ne daje rezultat.

Ovakva pozicija ležaja s obzirom da je ovo ujedno i spavaća za roditelje će sigurno doneti harmoničniji odnos i zadovoljniju ženu. Preko dana u ovom sektoru možete imati i malu sobnu fontanu, koju dakako nećete uključivati u toku noćnog odmora. Ovde postavite lepu vaznu sa 4 bambusa, a zbog dvostruke namene prostora, čak možete ukoliko neko gaji umetničke sklonosti staviti i četiri kaligrafske četkice. Takodje ukoliko se neko bavi pisanjem, ovde treba da drži ono što simbolizuje neka stremljenja i da upravo ovde i piše, to bi moglo doneti veliki uspeh u javnosti pa čak i medijsku pažnju, takodje ukoliko se neko bavi politikom ovo jeste polje gde treba da razvija svoje koncepte.

Što se tiče drugog dela dnevne sobe i dela gde je odzak ukoliko je naglašena crvena, prevedite je u nekoliko nijansi ka purpurnoj tako da više nosi vodene energije nego vatrene (dodatkom na primer baš plave u samu boju dok je budete pravili). Preko dana u ovom sektoru možete imati i malu sobnu fontanu, na nekom stalku, koju dakako nećete uključivati u toku noćnog odmora. Ako se odlučite za uvodjenje neka ne bude neka glomazna već tip stonih tablet fontana.

Ono što je ovde jedna od krucijalnih stavki je da nikako ležaj kada se razvuče za spavanje ne bude pod "udarom" greda, da ga deli, seče i sl. Zbog vrlo brzog kretanja energije kada se odbije od njih deo koji bi „prepokrivala“ bi trpeo i verovatno vremenom doveo do pojave zdravstvenih tegoba, najčešće izraženih kao tegobe sa zglobovima, tetivama, i generalno koštano zglobnim sistemom. U matičnoj temi - Simbolični objekti i feng shui lijekovi, iskazivanježelja molim vas da pročitate više o zaštiti od tavanskih greda.

Ostavu svakako treba integrisati u prostor, tj. povezati je vratima. Ulazna vrata treba da su dobro osvetljena, obeležena sa brojem i pločicom, a na desnom zidu možete plasirai sliku sa motivom jezera sa vilinskim konjicima, neke idile ili pak motiv jezera ali uradjen kao naiva.

http://i.imgur.com/f9MPP.jpg

Dogradnja sobe ako se planira, prvo treba da oblikom sam prostor bude pravilan, odgovara jugoistok i jug sa svim elementima koje sam inače preporučila za harmonizaciju. Ono čega treba biti svestan je da dodatkom se pomera i sam centar doma a samim tim i mapa, tj. pozicija sektora, tako da samo kada ucrtate prostor neophodno je uraditi ponovno mapiranje stana, a s obzirom da pretpostavljam ti radovi obuhvataju i krovnu konstrukciju za ta deo je potrebno uraditi tada očitavanje na tim vratima i uraditi posebno mapu jer će pripadati drugom periodu. Ono što treba pratiti su kretanja na godišnjem, mesečnom nivou letećih zvezda tj. uplivu koji bi postojao u momentu početka radova.

Za precizniji odgovor u vezi posla morala bih imati više informacija o samom objektu, datumu otvaranja, datumu registracije firme, datum rodjenja vlasnika. Sve odluke stavite na papir i to sedite u trpezariji za sto, i dobro prodiskutujte sve korake, sagledajte sve obaveze, dobro upoznajte sistem poslovanja takvih objekata, nemojte krenuti "grlom u jagode". Uvek su izbori i odluke samo naše ali i posledice istih.

majra 

Site Admin

Posao

Mnogo Vam hvala, zaista sam neizmerno zahvalna!!! Sto se posla tice, jos nisam otvorila firmu, htela bih ja da je otvorim znaci ja bi bila vlasnik, pa me zanimalo kada je najbolje vreme za to, koja godina i koji period u godini je za to dobar. Mislim da samu ki 9 zvezda procitala da je sledeca godina a negde sam procitala da je ova (m,islim da sam za ovu procitala u vezi sa svojim kineskim znakom) pa sam zato u zabludi kada je za to povoljno vreme.
Prvenstveno mi je plan da otvorim kafic, medjutim s obzirom da trenutno nemam sredstava razmisljala sam o start-up kreditu.
Sada razmisljam da pocnem ulicnu prodaju nekih specijalnih napitaka pa da probam tako da zaradim neku osnovu za otvaranje kafica.
Htela bih jos da pitam, planirala sam da u svoju sobu stavim tapete, koje su sa belo ljubicastim ili roze motivima pa samo da proverim da li je to dobro?
Jos jednom se puno zahvaljujem na svakoj pomoci!!!
Veliki pozdrav,
Jovana

tapete

Htela bih jos da pitam, planirala sam da u svoju sobu stavim tapete, koje su sa belo ljubicastim ili roze motivima pa samo da proverim da li je to dobro?

Belo ljubičasto, je bolji izbor zbog svega što sam gore navela u cilju harmonizacije. Možete napraviti malu paletu jastučića od te ljubičaste preko plave do beleonako u nijansama, čisto da objedinite estetski sve elemente.

majra 

Site Admin