Feng šui životnog prostora - nensyns i irinabambina Feng šui

Prvo da iskreno cestitam Majri moderatoru na nesebicnom zalaganju pri analizi tlocrta aktivnih ucesnika,za popularisanje ove zanimljive oblasti,na informisanju i pozitivnoj energiji. Svaka cast svima a posebno njoj na iscrpnim podacima i približavanju Feng Shui-a nama laicima. Vec nekoliko godina citam o ovome, ali tek sada kad sam ovde procitala ove vase postove u stvari sam shvatila koliko je sve komplikovamo i tesko i sta je ustvari feng shui, Tek sad vidim da pojma nemam, i eto resih da iscrtam moju kucu i da se javim, imam problema puno, kao svi mi.

Zgrada u kojej stanujemo moj muž i ja ima četiri ulaza i spratnost P+3. Zavrsena je u prolece 1963. godine, a ja sam se uselila u novembru 1987god. 1997 smo suprug i ja renovirali stan i uselili se. Ulaz u zgradu se nalaze sa strane koja gleda na na ulicu i parking preko puta ulice, Stepeniste ima samo krovni svetlarnik, tako da je veoma neprijatno i mracno kada se iskljuci svetlo.

Elem, nas stan se nalazi na poslednjem ulazu na drugom spratu i gleda na veci slobodni prostor sa jedne strane i drugu sličnu zgradu sa druge. Inče sam stan se nalazi na samom uglu zrade između dve ulice.

Ulazna vrata su okrenuta od ulaza u zgradu za 90° i u stan se ulazi direktno sa stepenista. Renoviranjem smo srušili zid izmedju hodnika i ostalog dela stana kao i prema kuhinji da bi dobili više svetlost. Spavaću sobu smo proširil na uštrb dnevne sobe i ostave kako bi dobili više prostora. Ulaz u kupatilo se nalazi direktno preko puta ulaza u stan. Molim Vas za analizu i savete oko uređenja. Inače je sam Kua broj 2, a suprug Kua broj 3.

Srdačan pozdrav,

http://img534.imageshack.us/img534/64/stan3k.th.jpg

Draga Marija

Molim Vas za pomoc, sa suprugom vec duze vreme pokusavamo da izaberemo boju za dnevnu sobu i kuhinju ali nam ne ide od ruke. Trazili smo po netu uskladjivanje boje izmedju drva (tj.mene) i vatre (tj.mog muza) ali nismo nasli..a mozda se samo nismo snasli :) Zato Vas molim da nam pomognete!
Veliki pozdrav

Potrebne informacije za feng shui balasiranje prostora bojom

Da bih vam mogla izneti predlog neophodne su mi osnovne informacije:

- datumi rodjenja korisnika prostora

- tlocrt prostora (sa naznacenim prostorijama shodno nameni)

- godina gradnje objekta i kompasna direkcija ulaza (izrazena brojcano, tipa 256°)

Ovo je neophodno za izracunavanje uzajamno harmonicnih zvezuda i njihovo uklapanje u prostor koji se na osnovu kompasne direkcije ulaza i numericke mape kombinuje sa ciljem harmonizacije prostora bojom.

Informacije tipa datuma rodjenja ako ne zelite javno mozete dostaviti na privatnu poruku.

majra 

Site Admin

Evo mene opet :-)

Evo prikupili smo ono sto nam je potrebno, uradeli smo skicu objekta i kompasom pozicionirali pravac prostiranja objekta,sve to stavili na papir i evo dostavljamo Vam :-) Objekat je gotov, nedostaju samo fini radovi (krecenje), patos i namestaj. Na skici smo ucrtali raspored stvari po prostorijama kako smo mi planirali tj. uredili u jednu funkcionalnu celinu. Molimo Vas da nam predlozite boje zidova prostorija kao i boje namestaja koje tek treba da kupimo ili izradimo, kao i spisak stvarcica (simbolicnih figurica) koje bi trebalo da kupimo kao i njihovo rasporedjivanje po prostorijama.
Objekat je izgradjen tokom leta 2010.godine.
Datum rodjenja mog supruga je 14.10.1987. a moj 05.12.1984.

Unapred zahvalini
!http://img263.imageshack.us/img263/9818/sdc11247p.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ZABRINUTA

Draga Majra,
ja sam Vam vec pisala ali odgovor nikako ne stize.. :( Zamolila sam Vas da nam pomognete oko boja zidova, ostavila sam svoje i suprugove podatke, godinu izgradnje objekta i tlocrt kao sto ste mi i trazili..ali Vas nema..Nadam se da Vas nicim nisam uvredila niti trazila puno od Vas. Meni je potrebana samo mala pomoc i nadam se da cete mi ovog puta izaci u susret! Pozdrav

Re: ZABRINUTA

irinabambina: Draga Majra,
ja sam Vam vec pisala ali odgovor nikako ne stize.. :( Zamolila sam Vas da nam pomognete oko boja zidova, ostavila sam svoje i suprugove podatke, godinu izgradnje objekta i tlocrt kao sto ste mi i trazili..ali Vas nema..Nadam se da Vas nicim nisam uvredila niti trazila puno od Vas. Meni je potrebana samo mala pomoc i nadam se da cete mi ovog puta izaci u susret! Pozdrav

Nema razloga za zabrinutost, ne postoji nijedan razlog za to. Mozete videti da nisam jedno vreme radila analize, razlog su privatne obaveze.

majra 

Site Admin

Pomoć oko uređenja

Dragi forumaši,
već sam pisala tražeći pomoć oko uređenja ali niko da se javi. Molim za pomoć
Nensy

Irinabambina

Zvezda po rodjenju:

Irinabambina: 8 zvezda Zemlja
Suprug: 4 zvezda Drvo

Uzajamno harmonicne zvezde: 9 zvezda Vatre

Srecne zvede kljuc licnog zivotnog stila:

Suprug: 3 zvezda Drvo (boja zelenog zada)

Vi: 2 zvezda Zemlja, 5 zvezda Zemlja, 6 zvezda metal( crna, zuta, bela)

Shodno vasim uzajamno harmonicnim zvezdama boje crvena i purpurna ce prijati u prostorijama namenjenim zajednickom boravku, dom treba da je usaglaen kruznim uzorcima i bogatim cvetnim kompozicijama i umetnickim predmetima koje indikuje elemenat Vatra. Informacije koje proisticu iz vasih srecnih zvezda iskoristite za odabir boje i odgovarajuce direkcije za posve licnu upotrebu i prostore koje samo vi koristite. Dakle, izuzev radne sobe ili kutka tipa radnog prostora ovo mozete rabiti pri odabiru licnih predmeta.

Da bi dala bilo kakav predlog u pogledu harmonizacije prostora bojom, nuzno je da naznacite kompasnu direkciju ulaza, sa tlocrta koji ste prilozili zbog njegove rezolucije ako ste tamo i mozda napisali, ja nisam u mogucnosti da vidim isto. Prosto ove moje reci mozete proveriti, kliknite na tlocrt koji ste prilozili.

Dostavite vrednost da bi mogli uraditi analizu i izneti predlog. Zao mi je sto ste cekali ovoliko, ali eto obe smo previdele ocigledno da ova informacija nedostaje.

majra 

Site Admin

Feng šui životnog prostora - nensyns

nensyns:
Ulazna vrata su okrenuta od ulaza u zgradu za 90° i u stan se ulazi direktno sa stepenista. Inače je sam Kua broj 2, a suprug Kua broj 3.

Srdačan pozdrav,

Molim vas, da bi uradili analizu kada ste se vec potrudili oko izrade tlocrta dostavite kompasnu direkciju ulaza, iz ovoga sto ste napisali ja ne mogu da izvedem zakljucak. Takodje nuzni su potpuni podaci (datum rodjenja) korisnika, i ukoliko ne zelite da ih publikujete javno, mozete ih dostaviti na privatnu poruku.

Bez kompasne direkcije precizno ocitane nemoguce je uraditi numericku mapu doma koja daje osnovu za sve dalje sagledavanje i mogucnost davanja predloga oko uarmonizacije prostora.

majra 

Site Admin

datumi i plan stana

Poštovana Majra,

nisam dugo posećivala forum pa tek sada vidim Vaše pitanje. Što se tiče datuma rođenja, moj suprug je rođen 25.12.1970, a ja 24.04.1969. Kompasna direkcija vrata mi je problem jer nisam uspela da pronađem kompas. Podrudiću se više, pa Vam se uskoro javljam.

http://img403.imageshack.us/img403/6001/stanfengshui2.jpg

   nensyns kompasne direkcije

Poštovana Majra,
napokon sam uspela da pronađem kompas. Kompasna direkcija ulaznih vrata je 210 stepeni jugozapada. Ostale kompasne direkcije prostora su prikazane na slici. Nadam se da sada imate dovoljno podataka za analizu.
Srdačan pozdrav,
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/403/stanfengshui2.jpg/][IMG]http://img403.imageshack.us/img403opasna /6001/stanfengshui2.th.jpg[/IMG][/URL]

05.10.2011 20:34

   nensyns Zabrinuta

Draga Majra,
već sam Vam pisala, ali odgovor nikako da stigne. Nadam se da možete da mi pomognete Vašom analizom. U iščekivanju Vašeg odgovora
Srdačan pozdrav

15.12.2011 23:12

   majra  podatak

Sve ste prilozili izuzev datuma gradnje objekta, bez toga se ne moze uraditi numericka mapa.

16.12.2011 23:42

   nensyns

Draga Majra,
zgrada je izgrađena 1961 godine
Srdačan pozdrav

17.12.2011 11:03

   nensyns Pomoć

Poštovana Majra,
nije me bilo dugo vremena,još uvek se nadam da ćete mi pomoći oko uređenja mog doma. Pokušavala sam jedno vreme da to sama uradim ali veoma neuspešno, zato se i javljam ponovo. Nadam se da ćete mi izaći u susret i pomoći.
Srdačan pozdrav

20.01.2014 09:38

Pomoć

Poštovana Majra,
nije me bilo dugo vremena,još uvek se nadam da ćete mi pomoći oko uređenja mog doma. Pokušavala sam jedno vreme da to sama uradim ali veoma neuspešno, zato se i javljam ponovo u iskrenom nadanju da ćete mi pomoći

Poštovana Majra,
Izgleda da sam slučajno obrisala sve poruke koje sam postavljala, pa tako i podatke za kompasnu direkciju vrata i godište zgrade. Sada ih Vam ponovo navodim. Nadam se da ćete mi odgovoriti
Kompasna direkcija ulaznih vrata je 210 stepeni jugozapada, a zgrada je sagrađena između 1961i 1962god.

Srdačan pozdrav,