Feng shui savet za uredjenje stana - djordjel Feng šui

Postovana Majra
Da li bi me posavetovali oko uredjenja stana.
U principu me zanima karijera, ljubav, zdravlje, novac,...

kua broj
Katarina 7 20.6.1975.
Đorđe 8 8.7.1975.
Aleksa 1 23.10.2008.
Nikola ??? 22.11.2011.

Godina gradnje 2010.
Useljena april 2012.
Terasa stana gleda na sever N 30
bocni zid savace sobe gleda na zapad W 330
dnevna istok E 83
jug ulazna vrata S 186
glavni put je na 30 m ispred terase i proteze se pravcem zapad-istok

http://img402.imageshack.us/img402/8584/arhitekta.th.jpg

Napomene:

*U decijoj sobi je trenutno krevetac na mestu plavog tepiha.
*Izmedju kuhinje i dnevne sobe postoji zid i trpezarijski sto je u okviru dnevne sobe pored tog zida.
*u dnevnoj sobi iznad lenjivca se nalazi kosina takodje i u spavacoj sobi iznad bracnog kreveta
*Poslacu vam gradjevinski plan u iducem postu jer je ova slika arhitekte malo izmenjena

http://img23.imageshack.us/img23/5571/img4437edit1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ako vam je jos nesto potrebno javite

hvala i veliki pozdrav

Feng šui analiza i predlozi za preuredjenje

Zvezde po rodjenju:

Katarina: 8 zvezda Zemlja
Djordje: 7 zvezda Metal
Aleksa: 1 zvezda Voda
Nikola: 7 zvezda Metal

Srećne zvezde ključ ličnog životnog stila:

Katarina:

  • 5 zvezda Zemlja
  • 6 zvezda Metal
  • 7 zvezda Metal
  • 9 zvezda Vatra

Djordje:

  • 1 zvezda Voda

Aleksa:

  • 3 zvezda Drvo
  • 4 zvezda Drvo

Nikola:

  • 2 zvezda Zemlja
  • 5 zvezda Zemlja
  • 6 zvezda Zemlja

Uzajamno harmonične zvezde:

Katarina/Djordje:

  • 2 zvezda Zemlja
  • 6 zvezda Metal
  • 7 zvezda Metal
  • 8 zvezda Zemlja

Kombinacija kompasne direkcije ulaza i zvezda po rodjenju daje metaforu življenja u datom prostoru:

Pustinjak

Kada su putevi zatvoreni, bolje je vratiti se na predjašnje uslove i čekati. Čuvajte se nerealnih planova. Iskoristite periode neaktivnosti da sakupite više znanja, što vam je znanje veće i šanse za uspešan konačan ishod su veće. Vaša dobra sreća je činjenica da imate partnera kome možete da date puno poverenje i kroz partnera upravo i dolazi dobra sreća.

Za Katarinu napomena, prošlost izgleda bolje od budućnosti u nekim bitnim stvarima, u smislu ograničenja perpektiva. Može se dogoditi da zanemarujete jedan veoma važan aspekt vašeg života, zato negujte pronicljivost i ispitajte svoje potrebe. Potpuno je beskorisno kopati po prošlosti i optuživati druge za probleme. Proučavajte dostojanstvo i velikodušnost duha da ne bi imali gubitke. Razvijate ozbiljnost svrhe. Ako ste odabrali zanmanje u kome možete da se posvetite nekom vidu ispitivanja i istraživanja bićete veoma uspešni.

Harmonizacija prostora bojom zahteva uvodjenje u oblasti:

  • Severoistoka i jugozapada bele
  • U oblasti zapada i severozapada žute

Oblasti ka severi, istoku i jugu su pozitivne i ne zahtevaju specijalan tretman. Možete upotrebiti boje zvezda po rodjenju, boja koje harmonizuju vašu zvezdu po rodjenju sa zvezdom ulaznih vrata (za Vas Djordje to je žuta) ili boje vaših uzajamno harmoničnih zvezda, kao i srećnih zvezda u ovim oblastima ako želite.
Belo kao boja ovde obuhvata boju slonove kosti, sivo i srebrno, a žuto obuhvata sve od tamnosmedjeg, do najsvetlije boje zlata.

http://i.imgur.com/eAp1D.jpg

Kada pogledamo prostor u celini najpovoljniji upliv se nalazi na samom ulazu obuhvatajući i deo koji ste naznačili da se sada nalazi i krevetić. Gotovo sam sigrna da je dete bogato darovano, i liksuzno opremljeno i omiljeno u porodici a i šire. Ono što vama kao domaćinu savetujem da upravo ovaj upliv iskoristite tako što ćete počevši od samih vrata koja treba da su sa lepom kvakom, pločicom istaknutom i brojem na samom dovratku, sa dobrim otiračem. Čim udjete postavite prostirku koja treba da je crvene boje, a za centralno osvetljenje potrudite se da nadjete adekvatne veličine luster sa kristalnim visuljcima, ukoliko to vašem stilu uredjenja ne odgovara, onda pobrinite da je pod od lepih pločica koje šarom imitiraju mermer, pa preko nje laganu prostirku koja će biti žuta (nijansa) sa bočnim obrubom, resama i centralnom crvenom linijom. Takodje na desni zid možete postaviti sliku koja će imati motivom takav efekat da uvek odmah privlači pažnju, prosto da želite da joj pridjete bliže da bi sagledali sve. Slobodni budite u izboru motiva, to mogu biti od panorame Njujorka do pejzaza naivne umetnosti.

U dečijoj sobi naročito u delu starijeg dečaka koristite jarko osvetljenje, dečak se verovatno dobro spava ali opet kažem u perpsektivi pokušajte da razmeštajem ga oslobodite, jer je na ovaj način ipak sa jedne strane gornji deo "pod pritiskom" i to dugoročno može prouzrokovati iscrpljenost, znate ona stanja kada spavate a kao da niste spavali, pri tome noge u direktnoj liniji energetskog upliva sa vrata pa me ne bi iznenadilo da dete vrlo često zbaci posteljinu upravo nogama.

Znači i kada dodje do rokade elemenata uvek neka je osvetljenje jasno, a i jugoistočnom sektoru jedna lampa naravno u skadu dizajnom na primer globus, ako gori i duboko u noć neće smetati. Naglašavam ovo osvetljenje zbog kreativnih potencijala koji dakako treba da se usmere a ne da idu u pravcu neodgovarajućeg ponašanja.

Trpezarija treba da ima tepih ispod samog stola, da bi podržali tendenciju sticanja priznanja sa samim tim i prosperiteta u drugim oblastima treba da je uredjena tako da svojim koloritom i elementima bude veoma eleganta bela, u kombinaciji sa bojama elemeta Voda i Zemlja. Dakle tepih ispod može da bude recimo plav, a na zidu do da postavite sliku na kojoj će dominirati nebo, tj, gde će 2/3 biti nebo (bez oblaka), ili pak da uradite neki mozaik od kamenčića pa ga uramite u nijasama zemlje/vode, da ujedno estetski povežete elemente.

Kuhinji neka se nadje crvenih elemenata da bi ste usled emotivnih stresova probleme u medjuljudskim odnosima nadvladali. U kuhinji uvek držite pod kontrolom šporet, dakle kada nije u funkciji dobro je da i bude poklopljen, otvoreni plamen nemojte ostavljati bez nadzora. Kupatilo treba da ima žute akcente koje možete uvesti krož frotire, prostirku, i držati ga zaista besprekornim.

No ono što bih primarno savetovala zbog forme stana je da u dnevnom boravku osnažite jugozapadnii zapadni sektor (svaka vrata otvaraju mogućnost da se postavi identična mreža) i da u ova polja postavite sve ono što se dotiče kalkulacija, jer postoji izvestan potencijal za izvrsno bavljenje trgovinom, i to proidzvodima namenjenim ženama. Tako da sve ono što bi ukazivalo baš na samu delatnost ako vam je ovo što pišem negde blisko osnažite upravo onim čega se tiče (reklamni materijal, realizovani ugovori i sl.). Možete postaviti i neki predmet tipa onih klatna ili zvučne viljuške. U delu kosine postavite lampu zidnu upravljene svetlosti ka gore.

Ono što je važno u spavaćoj sobi je da se nikada ne nadje otvoren plamen, da je svetlo diskretno i da nema apstraktnih motiva. Verujem da ste upoznati sa nepovoljnim uticajem spavanja pod kosinom i nadam se da je izvodljivo da krevet postavite drugačije. Generalno bi najbolje bilo da vam je uzglavlje orjentisano ka severozapadu jer je to za suprugu pravac koji podržava dobro zdravlje i harmonične odnose, a ujedno vaš najbolji pravac koji predstavlja potencijal za prosperitet. Ukoliko se odlučite za ovakav razmeštaj onda duz kosine ili pak sa bočne strane postavite dve svetiljke koje će bacati svetlost na "plafon" od kosine.

http://i.imgur.com/uOu5g.jpg

Podela u dnevnom boravku sa trpezarijom u kuhinjom. Svi zeleno napisani brojevi označavaju zvezde sa povoljnim uplivom koje treba podržati kao što sam savetovala sagledavajući celokupan plab stana. To je princip aktiviranja uslovno rečeno malog Č'i, odnosno podsticaja povoljnih tokova.

majra 

Site Admin