Feng shui metod uredjenja životnog prostora Feng šui

Zdravo Majra,
u nadi da ces mi pomoci sa analizom doma i eventualnim ispravkama postavljam podatke koje si navela u prethodnim postovima kao neophodne.
Nasi datumi rodjenja su:
Suprug 26.06.1975. (vreme rodjenja 06:55h)
Moja malenkost 11.07.1976. (11h)
Cerka 22.09.2006. (06:35h)
Sin 13.03.2012. (15:15h)

http://i.imgur.com/WYjamUwl.jpg

Zivimo u porodicnoj kuci u stanu sa zasebnim ulazom, na gornjem spratu. Taj gornji sprat je sazidan 2003. godine a u stanu smo poceli da zivimo suprug i ja 2005. godine.

Pravac kompasa na ulaznim vratima (kada sam okrenuta kao da izlazim iz doma) pokazuje 165 stepeni.

Kuca ima podkrovlje koje se trenutno koristi za odlaganje povremeno potrebnih ili nepotrebnih stvari. U prizemlju kuce zivi suprugov brat sa svojommporosicom, oni imaju svoj ulaz.

U spavacoj sobi se nalazi terasa a u dnevnoj terasa u sklopu krova, lodja.
Prvo sto mi je palo na pamet kad sam pocela da citam Feng Shui je da spavacu i deciju sobu zarotiram sto zbog velicine, spavaca je duza za jedan metar, sto zbog povoljnih pravaca za decu, ako se ne varam, vise toga bi se za njih poklopilo u nasoj spavacoj sobi.

Druga stvar koja me muci je taj deciji krevet na sprat. Lepo izgleda ali se bojim da dete koje spava gore (to sam negde u knjigama procitala, osecaj teskobe za osobu koja spava na gornjem spratu) mozda vremenom ne pocne da ispoljava neke nepozeljne posledice. Sa njom je za sada sve ok, dobar je djak i sve je na mestu.

Donji krevet je planiran da bude kao na slikama, ispod gornjeg ali pod pravim uglom. On onda takodje ima slican problem ali se to da resiti izvlacenjem kreveta i postavljanjem na zasebno mesto.
U slucaju zamene soba i decija kucica iz dnevne sobe bi isla u novu deciju sobu.

Ostava se nalazi tacno iznad ulaznih vrata, i spremamo je za renoviranje, krecenje, zamena polica itd. Ona se nalazi u sektoru JI pa bih volela da cujem sugestije oko boje, materijala za te police itd..?

Kuca je vremenom postala pretrpana svim i svacim i po nekom licnom osecaju,i pre spoznaje FS-ja, to mi je mnogo smetalo pa mislim da ce mozda neki drugi raspored, boje, ili neki detalji mozda malo doprineti boljem osecaju. Generalno cesljanje i izbacivanje svega suvisnog sledi u narednim danima.

Sta je size onoga sto bih od FS-ja zelela je ono sto valjda svi mi zelimo, dobro zdravlje za sve ukucane, srecan i harmonican odnos medju nama, materijalnu nezavisnost nase porodice, ostvarenost svakog clana nase porodice na nekim licnim nivoima itd..
Toliko od mene, mozda sam preterala sa pisanjem. Izvinjavam se svima zbog toga.
Pozdrav

Mapiranje prostora

http://i.imgur.com/zNRFxqSl.jpg

Ovo je radna verzija mape, sve dalje cemo u okviru ove teme pisati. Na ovaj nacin ce nam biti transparentno sta i kada smo radili.

Ono što treba naglasiti je da deca do 12 godina u principu se obezbedjuju porodičnim odnosima, tj. majstori za njih kažu da uživaju u dobrom feng shuiju koje izgrade njihovi roditelji.

Na zid do kupatila treba staviti veliku plutanu tablu i neka na nju decak kači svoje pohvalnice, crteze iz skole, i sve sto ima veze sa nagradama. Mozete decaka upisati i na sport pa da ovde bude mesto gde ce postavljati i svoje diplome i medalje vremenom... Panel ne treba da je u predelu koji se projektuje na uzglavlje. Moze to biti i uradjeo kao aplikacije na primer krug i kocka od plute ili šest krugova kao oni olimpijski pa da svaki ima odredjenu tematiku ili uradjena podloga od hamer papira.

Za devojcicu treba ispred samog kreveta treba staviti cupavu meku prostirku na koju ce prvo stati bosom nogom kada ustaje, tako treba staviti i kod decaka, a manji tepih staviti na sredinu sobe i na njemu neka se nadju u detalju crvena boja (na pimer bez sa crvenim rubom ili samo jednim elementom.

Na prozor metalne venecijanere ili zavesu u bojama metala (belo kombinacija sa ljubicastim ili zelenim) sa talasastim ali vertikalnim linijama.

Ako se primeti nešto agresivniji odnos devojčice ka dečaku onda smanjiti crvenu u prostoru.

Njoj dozvolite da uči u dnevnoj sobi u delu gde je fotelja.

Imate danas na raspolaganju vreme za pitanja, da sinhronizujemo najbolje vaše želje jer ste vi ipak u prostoru o kome govorimo i ono što je sa tačke feng šui-a poželjno.

http://i.imgur.com/zqAHzDQl.jpg

majra 

Site Admin

Hvala Majra na velikom trudu koji si ulozila.
Bas sam srecna sto mogu zapoceti jedno novo razdoblje i od ovog trenutka napraviti prekretnicu.
Sve sto si rekla postujem mada mi nije jasno kako ti je za cerku ispalo da je i ona zapadna grupa :)
Ne sumnjam, nego kad ja racunam to izgleda ovako :)
20 06= 6+6(za zene i osobe rodjene posle 2000.)=12=1+2=3
Meni je njen Kua broj 3, znaci istocna grupa.
Ispravi me gde gresim da i ja naucim nesto.
Super mi je ono sto si rekla za malu decu i FS tako da me sad ne opterecuje previse to sto za njega ne moze bas sve da se uklopi kao za starije dete. Kad krene u skolu njemu ce pripasti radna soba, ona je na zapadu kuce!???
Ako krevete postavimo ovako njegov ce biti izmedju zida i stepenica velikog kreveta i nece moci da ustane odmah dok ne dodje do kraja svog kreveta, dimenzije sobe su takve. Bice knap :) sa obe strane.
Sada se samo preispitujem:
1.Da li otpada varijanta da donji krevet bude ispod gornjeg( i tada bi uzglavlje malog bilo na istom zidu kao sto si rekla a opet mali krevet se ne bi se naslanjalo na kupatilo....ali on tada ne bi video ulazna vrata jer bi bio zaklonjen ormarom i bio bi ispod sestre i u tom bunkeru...?
2.Da li otpada varijanta da devojcicin bude na zidu do kupatila a mali paralelno na zidu sa prozorom tako da gleda ka vratima, uzglavlje kao sestra?
Ovo samo preispitujem zbog te skucenosti.
Verovatno si ti sve to uzela u obzir!
Oni trenutno imaju neki modro plavi cupavi tepih ali njega cemo izbaciti a i za cerku inace nisam koristila cvetne detalje pa je i to ok.
Plutanu tablu vec imamo pa ako sam dobro razumela stavljam je na isti zid na kom su vrata sobe ali ne iznad kreveta???

Feng shui za decju sobu

Tačno ste izračunali Kua broj, zato sam editovala gornji post.

Devojčica: Kua broj 3

pozitivni pravci su:

  • S1 - jug; pravac za orjentaciju pri učenju
  • S2 - jugoistok
  • S3 - sever (vreme oporavka od nekih infekcija i sl.)
  • S4 - istok - pravac za uzglavlje

Decak: Kua broj 6

pozitivni pravci:

  • S1 - zapad
  • S2 - jugozapad
  • S3 - severoistok
  • S4 - severozapad - (orjentacija uzglavlja)

S obzirom na gabarit namestaja i formu, misljenja sam da treba primarno ispostovati devojcicu. Na taj nacin i izvrsiti orjentaciju njenog uzglavlja i radnog stola.

Ono sto bi moja generalna preporuka bila je da se dečaku oformi soba, na mestu sadasnje radne. No, vi cete proceniti najbolje sta je u ovom momentu prosto prihvatljivo u pogledu obima radova i promena.

Da bi ste napravili najbolji izbor, pri preciznom pozicioniranju očitajte kompas bas na vratima sobe na isti nacin kao i od doma, i samu sobu podelite na sektore, pa shodno tome treba birati najpovoljniji deo u sobi za svakoga od njih.

Gledajuci sam namestaj mislim da za plasman treba iskoristiti zid najduzi i tamo pozicionirati kompoziciju plakar/krevet.

Devojcici generalno vise odgovara ova ova soba i tako je treba i organizovati.

Iznad radnog stola iskoristiri prostor za njene diplome, slike sa nekog takmicenja, knjzicu skolsku i sl. Boje koje pogoduju za njene predmete: crvena, narančasta, roza, zelena, smeđa ili ljubičasta u ovom delu.

Sever neka koristi za orjentaciju prilikom obeda, da time doprinosi uvek svom zdravlju.

Kada dodje period za stavljanje akcenta na emotivnu sferu u jugositoku mozete uvesti zelenu i ljubicastu ili staviti na prozor ljiljane ili sliku lotosa, tj. cveta koje sveta u vodi.

Za posteljinu birajte tamno zelenu i takva bi bila pozeljna i prostirka, moze da ima i akcente braon boje.

Pretpostavljam da dečak spava na donjem krevetu i u zadatim uslovima jedino što možemo iskoristiti je ova pozicija.

Za devojcicu je to jugistok i generalno ona u ovoj sobi kako god da se pozicionira je u dobrom pravcu. Zato biramo ovakvu orjentaciu da izbegnemo ipak da energija koja se "upija" tokom noći u zid ima neposredan uticaj dok spavaju, kada je čovek i najpodložniji uticaju.

Prosto ovo je kompromis u kome će se verovatno dešavati da dečak češće "beži" kod vas, ali do nekog uzrasta predškolskog pretpostavljam da ne želite da ga izdvojite pa dotle on neka uživa u dobrima roditelja.

Kada dodje u godine da počinje njegovo obrazovanje i socijalizacija intenzivna razmislite do tada o formiranju zasebne sobe.

http://i.imgur.com/Q06XxhEl.jpg

majra 

Site Admin

Divno Majra, sutra pristupamo promenama. Mogu reci samo da sam jako zadovoljna jer mi sad sve ima puno smisla. I ja sam odprilike na taj nacin razmisljala kad je sve tako kako je. Decaku blagovremeno hoce pripasti soba koju si mi i ti spomenula, zbog tog njegovog zapada.
Ovako je ipak najbolje a i donji krevet je u blizini prozora pa nece biti ni mracno u njegovom prostoru. Da li je ovo u levom uglu polica na kojoj je inace stajala lampa
ili radni sto i da li ostaje za veliki omar da bude na ulazu sa desne strane.
Radni sto po njenom pravcu za ucenje treba da gleda kroz prozor???
I jos jedno pitanje, negde sam u knjizi procitala da je njihova uzajamno harmonicna zvezda 1 pa sam zbog toga zidove obojila u belo a i po tome ovaj modro plavi tepih moze da ostane u sobi ili ga menjam?
Veoma sma srecna i zadovoljna. Ovo mi je sasvim dovoljno.
Hvala puno Majra.

http://i.imgur.com/AXGBkNQl.jpg

Ovo je novi raspored soba posle zamene spavace i decije sobe.
Radni sto je na osnovu najboljeg pravca za ucenje okrenut jugu ali se to ne slaze sa tvojom slikom gore. To nam je prosli put ostalo za kasnije.

Feng Shui analiza i preporuke

S obirom na natalnu mapu letećih zvezda doma i kretanje na godišnjem i mesečnom nivou je samo naglasilo težinu u prostoru. Generalno ovakva postavka kreveta nije povoljna zato što ukazuje na strepnju i neophodno je izvršiti razmeštaj da zauzemete komandnu poziciju u krevetu u odnosu na ulazna vrata. Druga Stavka koja verujem da je stvara nedoumicu je to što pripadate različitim grupama odnosno što imate različite povoljne pravce.

Princip u feng shui-u je da se uvek postavlja primarno da odgovara domaćinu doma što iz priloženig tlocrta se i vidi da kada rotirate krevete će on biti u svom trećem povoljnom pravcu koji će mu donositi dobro zdravlje i harmonične odnose.

Kako da odredite ko ide na koju stranu?

http://i.imgur.com/5RTaWWT.jpg

Stanite pri dnu postelje sa kompasom okrenutim prema uzglavlju, kako je uzglavlje okrenuto jugozapadu, Marija bi trebalo da lezi na strani desne,a suprug na strani leve ruke.

Bilo bi poželjno da pored kreveta bude jedan bokal sa vodom, može i obična čaša i da jednu ukrasnu tikvicu ofarbate zlatnim sprejem pa postavite na komodicu. Na sam krevet možete staviti neki ukrasni lančić da visi, ili ispod samog kreveta postavite jednu bakarnu kvadratnu pločicu.

Na zid ispred kreveta postavite sliku koja čim otvorite oči vas asocira na sreću i zajedništvo. Ne treba da su prikazana lica drugih ljudi u samom motive slike.

Prilažem vam karte od doma, sa mapiranim prostorom za 2015

http://i.imgur.com/ePRG5Xi.jpg

i 2016 godinu sa pregledom pozicija nepovoljnih upliva koja pratimo na godišnjem nivou.

http://i.imgur.com/Pzvbbz1.jpg

Metafora življenja u ovom prostoru kaže:

Pustinjak

Kada su putevi zatvoreni bolje je vratiti se u predjašnje uslove i čekati. Čuvajte se nerealnih planova. Iskoristite periode neaktivnosti da unapredite svoja znanja, jer što vam znanje bude veće, veće su vam šanse za uspeh u konačnom ishodu. Imaćete pomoć nadredjenih. Dobra sreća dolazi kroz partnera.

Marija Vi napredujete pa se povlačite. Borite se da spoznate svoje istinske ciljeve i odmerite mogućnosti kada do njih dodjete. Čuvajte se da ne postanete destruktivni i ne plašite se da poduzmete korektivne mere onda kada je to neophodno. Uslovi se mogu u trenu promeniti, moraćete biti spremni da donesete brze i efikasne odluke. Sagledavajte jasno svoje cilje pred sobom i odvažite se, postićićete iznenadjujući uspeh.

Ako osmotrimo mapu Letećih Zvezda po sketorima:

Jugositočni sektor

Kombinacija letećih zvezde 2P i 3V ukazuje na sukob, neuskladjenost i probleme za majku u porodici. Literatura kaže da ovakav upliv ukazuje da sin permanetno uznemirava majku, da je doslovno u nekim trenucima i iscrpljuje i slama. Medjutim pre no što čovek iznese neki sud treba razmotriti period u kome se nalazimo, naime tokom razdoblja perioda broja 8, Zvezda2 (to je ustvari odredjen kvalitet neregije) je neuvremenjena i tada ispoljava svoja loša svojstva i na prvi pogled se čini da žena isprovocira tu agresiju svojim stavom ili zahtevom. U svakom slučaju već smo na ovu temu nešto razmenile i ti si poduzela korekcije. S obzirom da ova kombinacija ukazuje i na noge, trbuh svakako treba voditi računa ako se deca ne budu slagala, da dečak dobije svoju sobu. Svadje i fizički kontakt moraju biti decidirano zabranjeni i preusmereni na rešavanje putem razgovora, svako odstupanje treba da bude jasno sankcionisano.

Južni sektor

Kombinacija 7P 7V ukazuje na površnost u odnosima izmedju ženskih članova i na frivolne razgovore koji nisu u potpunosti iskreni. U ovom sektoru naglasite tribute ili dodajte akcente koji nose odlike elementa Zemlja, bilo kroz boje, ili detalje.

Jugozapadni sektor

Kombinacija 9P 5V, tokom godine i naročito ovog meseca imamo dupliranje ovog upliva samim tim se morala i osetiti negativnost. Za ovakve situacije se ume reći da čovek postane "slep i gluv" da biva tvrdoglav, posmatra stvari pojedinačno, izmeštene iz opšteg konteksta, razmišlja fragmentarno i ide glavom kroz zid a to ga na kraju košta na zdravstvenom planu. Napočetku sam napisla preporuku oko uredjenja spavaće sobe.

Zapadni sektor

Kombinacija 5V 9P, s obzirom da je u sektoru metala ovakva kombinacija je u osnovi ipak pod kontrolom i nema takav efekat a sa uredjenjem se može ići na unošenje elemenata tj. atributa Vode u uredjenju.

Severozapadni sektor

Kombinacija Zvezda 4P 1V nosi odličnu podlogu za uspeh u obrazovanju, u nekom vidu promocijei sticanja ugleda, takodje i ako se neko bavi istraživačkim poslom ovo je idealna pozicija da ovde osmišljava i radi na projektima. Ujedno ovaj sektor je povoljan ukoliko se želi uneti malo osveženja u emotivnu vezu, da žena oseti ovožavanje, trebalo bi provoditi više vremena zajedno ovde, može se i aranžirati na terasi neki romantičan kutak (više desno) gde ćete samo vas dvoje ispijati neku kafu ili provoditi vreme sami. U uredjenju se mogu naglasiti atributi elementa vode, ali ne treba preterati da ne bi došlo do neprikladnih romantičnih veza. Znači podržite ovakve mogućnosti ali s merom, dodajte polako i držite se one zlatne da je manje uvek više. Ako neko ima nepoložene ispite treba da se odluči i dovrši započeto.

Severni sektor

Kombinacija Zvezda 8P 6V je jedna od izuzetno povoljnih koja otvara mogućnosti da se stvari završavaju veoma uspešno, da se slavi i napreduje u poslu. Ovde je povoljno ako vodite posao od kuće ili ako dogovarate na primer posao telefonom da boravite i da sve vezano za posao držite i dogovarate upravo u dnevnoj sobi. Treba staviti akcente u dekoru koji nose atribute elementa Metal.

Severoistočni sektor

Kombinacija Zvezda 6P i 8V je izuzetno prosperitena, i s obzirom da je ovo kuhinja treba zaista voditi računa da odvodi budu i slavine besprekorni, čak bih i investirala u neke skuplje i raskošnije i jednako tako i u opremu i izgled same kuhinje, Treba da odiše luksuzom najviše u domu. Atributi elementa Metala i Zemlje u ravnoteži treba da su zastupljeni.

Istočni sektor

Kombinacija 1P 4V je povoljna ali naravno da uvek sve ima dve strane pa može doneti i nevernost no s obzirom da ovo potpada u područje kupatila, držite ga u apsolutnom redu i svoju kozmetiku, parfeme iostalo ovde nemojte držati. Ovde stvari treba da su samo one koje služe za održavanje higijene. Sva sredstva i pomagala (krpe, dzogere…) treba da su sklonjeni u neki ormarić i da nisu vidljivi. U samom uredjenju koristiti aribute vode (boje, dezen, forma).

Marija, dostavljam i pregled za vas dvoje sektora koji se trebaju upoznati i iskoristiti za obraćanje pažnje na naznačene asocijacije.

Marija:
http://i.imgur.com/SQb1Xnn.jpg

Suprug:

http://i.imgur.com/D4jkwpq.jpg

Molim Vas pažljivo isčitajte i sektor po sektor tj. prostoriju po prostoriju u domu polako uskladjujte. dajte sebi neke prioritete sada, pa se na to fokusirajte. Nije uputno da se nastoji odmah sve izmeniti koliko god mogućnosti dozvoljavaju jer tada dodjemo u situaciju da zbog velikih promena nastane period koji većina koji su to učinili opisuju kao haos i žale se na izmene koje su učinili.

jasno vam je da velike promene uvek su praćene burom kao i u prirodi što se dešava, zato uzmite ovo kao polazišnu osnovu, nadogradjujte svaki deo doma upoznavajući dobro karatreristike energije elementa joji unosite i beležite sve vreme u stilu pre-posle sa datumom, notirajte startno stanje, papratite i evidentirajte stanje nakon mesec dana pa nakon tri do godine.

Srećne vam promene!

majra 

Site Admin

Pravac gledanja

Marija,

ovo je karta ako pravite dogradnju gde je pravac gledanja zapad-1

http://i.imgur.com/HyXBax2l.jpg

majra 

Site Admin