Uredjenje kuće - sanjalica i zumbul Feng šui

Dobro vece!

Koliko divnih i korisnih informacija procitah veceras.
Oduvek me je interesovala ova "tema"
a posto uskoro okrecemo stan naglavacke
verujem da cu i uspeti iskoristiti nesto :D

Najpre, krenula sam da izracunam Kua,
nas je petoro u kuci i zaista ne znam kako cu se snaci sa svim tim i kako cu sve uskladiti.

Imate ideju?

Sanjalica, feng shui tlocrt

Kua:
suprug 8
ja 1
devojcica 3
decak 8
decak 4

Tlocrt: Inter CAFFE arhiva

[/u]

Ne postoji zid izmedju dn boravka i kuhinje
i vrata od kupatila se otvaraju na desno...

Pitanje

Da li je ovaj jugoistocni prostor (na tlocrtu prazan prostor) tvoje dvoriste ili pak pripada nekom drugom stanu, delu zgrade i sl..

majra 

Site Admin

Istocni deo je ulica, put ide paralelno sa stanom sever-jug,
na dn boravak se naslanja drugi stan,
a levo od ulaznih vrata je stepeniste.
Nasuprot nasim ulaznim vratima postoje "komsijska" vrata.

Uredjenje zivotnog prostora Sanjalice

Iako je Feng Sui jedna razvijena umetnost, nije ga tesko razumeti kada se njegova pravila i principi sistematicno primene. Iznosim vam primer uspostavljanja balansa i harmonije u zivotnom prostoru Sanjalice. Zajednickim angazovanjem korak po korak smo transformisale enterijer.

A kako se najbolje «upija» materijal iz prakse pozivam vas da iscitate sazetu formu.

Kako u prethodnom postu imamo tlocrt doma, naprosto cemo krenuti u virtuelnu setnju , i izneti notirane predloge za uredjenje.

Sinhronizacija prostora

Osim osnovnih preporuka koje ste sigurna sam iscitali preci cemo na konkretne predloge za Vas dom. Da vas ne bih zbunjivala sektorima prosto cemo prosetati kroz prostor zajedno.

Ono sto u startu moram istaci je da sagledavajuci tlocrt se jasno uocava nedostatak (do punog pravilnog oblika) jugozapadnog sektora i delom zapadnognog, koji u bilo kojem domu vladaju porodicnim odnosima, i srecom zenskoh clanova i samim tim oslikava stresogen porodicni zivot, jer kljuc porodicne srece lezi u snazi duha majke. Brak ljubav i porodica se okrecu oko majcinske energije doma.
Stoga ono sto se ovde moze delimicno iskorigovati, s obzirom da to pripada podrucju van prostora vaseg stana - jeste da uvek nocu drzite upaljeno svetlo u hodniku, pogotovo ispred ulaznih vrata, a bilo bi dobro kada bi ste mogli da postavitei osvetljenje sa de reflektor sijalice pri cemu bi snop svetlosti jedne trebao biti upravljen ka zamisljenoj tacki koja odgovara uglu tj. spoju "zidova" kada se prostor do pravilnog oblika na tlocrtu docrta. Pod treba da je uvek savrseno cist. Zvonce ispravno.

Ispred ulaza pozeljno je da postavite otirac pravougaoni sa zaobljenim ivicama, plave boje bez cvetnog motiva. Na vrata koja treba da budu u boji drveta, ili prosto drvena pa samo prelakrana onako da se vidi struktura, treba postaviti zlatnu pravougaonu plocici bez motiva eventualno rubno talasate uspravne linije , sa imenom ispisanim pisanim slovima blago nagnutim u desno (Petar Petrovic).

  • Broj stana treba takodje da bude na zlatnoj plocici tamno zelene boje oznacen
  • Takodje je pozeljno da postavite ivanjski vencic.

Kada produzimo u hodnik na vratima postavite zvoncice metalne neka zveckaju u blizini pri svakom otvaranju istih, ali ne da vrata udaraju o njih, neka imaju spiralan raspored. Zid treba da je bez boje, podne plococe boje terakote prskane zelenim ili crvenim, a prostirka ili staza svetlo zelena pamucna ili od drugog prirodnog materijala, lagana i sa resama.

Na levi zid izmedu kupatila i decije sobe postavite ogledalo osmouglo, zlatan ram a na naspramni zid dijagonalno postaviti sliku sa motivom proleca, sveca i vedrog neba, koja ce se u njemu ogledati. Iznad postavite osvetljenje, lampu sa visuljcima koji zveckaju. Naravno u svakoj pa i u ovoj prostoriji mora da postoji centralno osvetljenje i ovde ce biti sasvim adekvatno postavitu plafonjeru forme cveta, ili zvezde sa drvenim okvirom.

I na kraju na zid hodnika koji se nalazi izmedju vase spavace i decije sobe postavite lepu policu na kojoj cete drzati 2 – knige, vredne i znacajne shodno vasim afirmacijama.Iznad postavite sliku u zlatnom ramu koja svojom simbolikom ukazuje na zrenje, kao na primer zitno polje, i naravno osvetljenje iznad slike ili pak svecnjak sa jednom crvenom svecom koju cete paliti svaki dan u cast vaseg ugleda.

Ispred obe sobe postavite oranz cupave pravougaone sa resama otirace.

Ulazimo u vasu spavacu sobu:

Zidovi neka budu boje sveze kajsije, osvetljenje kockasto zaobljenih ivica parno. Vodite racuna da na svemu budu parni motivi. Prostirka sveze tirkizne boje pravougaona, a ispred plakara moze biti i prskana sa crvenim. U plakaru odeca mora biti besprekorno slozena, luksuzna, jasno sortirana, cak bi bilo odlicno da ima i ugradjena mala halogena svetla. Zavesa lagana, leprsava, sa diskretnim parnim motivom, neznog ali retkog cveca.

Na samom balkonu treba da postavite u levi ugao palmu, a u zardinjere da sadite visece bujno cvece crvene boje, koje bogato cveta, i vrata drzite cesto otvorena i u finkciji, dakle boravite malo na ovoj terasi :))

Na komodi do kuhinjskog zida drzite parne predmete koji vama imaju simboliku ljubavi, ali nastojte da to ne budu apstraktni motivi. Iznad postavite sliku koja takodje treba da nosi poruku ljubavi, strasti i koju cete prvu ugledati kada se probudite, neka bude pravougaona zlatan ram, veceg formata. Tu nemojte drzati slike sa vencanja ili porodicne slike.

Vas bracni krevet, kao prvo spavajte Vi do prozora, znaci suprugu sa leve strene.
Specificnu sinhronizaciju i tanano podesavanje ljubavnog kutla smo ucinile introspektivnom analizom supruznika i koriscenjem poznavanja pripadajucih im elemenata po sistemu Ki - 9 zvezda.

Sanjalica:

S obzirom da nam neko "vece spremanje" tek predstoji
ovi su sjajni saveti za ...kako dalje...

A neke stvari koje ste naveli se i podrazumevaju,
kao sto je moje spavanje kraj prozora,
palma,
seme crvenog cveca koje sam bas pre neki dan narucila

E sad, raspored namestaja na crtezu nije konacan,
uvek su moguce male varijacije na temu,
zbog prostora prvenstveno,
stoga, ako postoji predlog, slobodno ga iznesite.

Ulazimo u deciju sobu decaka:

  1. Iznad ulaznih vrata postaviti zvoncice ( one mini , imaju magnet iza) sa 4 metalne zlatne cevcice.
  2. Predlog za razmestaj kreveta.:
  3. Uz desni zid do vrata postaviti krevet za mladjeg decaka ( kada lezi da gleda ka vratima), posteljina plavo – zelena kombinacija.
  4. Krevet za starijeg decaka neka zadrzi sadasnji polozaj, s tim da ga pomerite da se njihova uzglavlja dodiruju, posteljina zuto – zelena kombinacija.
  5. Generalno neka posteljina nosi motive avioncica, ptica, vozova i sl. ili kockica
  6. U prostor koji ostaje izmedju uzglavlja postavite stolic ili mini komodicu ili police( ali da su zatvorene) i potrudite se da u (ili na) njima nalaze knjige, enciklopedije i sl.
  7. Gornji desni ugao neka takodje ima neki drveni komad namestaja (mini stolic, komodicu, drvenu kutiju) na kojoj treba da se nalazi kristalna cinija sa mandarinama ili zutim jabukama ( koje se naravno jedu), zatim iznad postavite sat (pozeljno bi bilo da je drveni u formi aviona ili oni sto imaju klatno) , potom ovde mozete staviti i figuru delfina( takodje one sto su pokretne, ili pak delfina u skoku), stereo uredja tj. sve sto vibrira kao vazduh i stimulise kretanje energije.
  8. U levi gornji ugao, dijagonalno postavite radni sto (ledja ka uglu zidova) tako da uvek se ima uvid ko ulazi u sobu!
  9. Plakar uz levi zid od vrata. Igracke uvek besprekorno sortiraneu odgovarajuce kutije.
  10. Osnovna boja za zid moze biti svetlo plava,
  11. Osvetljenje centralno ( preporuka je ona plafonjera sa 4 halogene sijalice, s tim da je svaka usmerena ka odgovarajucem uglu)
  12. Podna prostirka pamucna sveze zelene boje, oblika kocke.
  13. Na prozor postavite zlatne venecijanere, zavese neka budu plave.
  14. Kupite im spar kasice crvene, ili neki kovcezic sa “blagom” gde ce skupljati novac za nesto sto zele.
  15. Dozvolite im da stavljaju placate na zidove, po mogucstvu ih uramite u zelene drvene ramove, ali vodite racuna da uvek motiv na njima nosi simboliku prosperiteta i prodornosti (avionic pri uzletanju sa piste, brodovi natovareni blagom, vozovi i sl.) nekako im doskocite i motivisite za ovakav izbor :)
  16. Kada nisu tu obavezno da redovno koristite sobu, otvarajte vrata, prozore, naprosto nemojte nikada da bude van funkcije

!

Prelazimo u sobu devojcice:

  1. Kljucna boja za zidove je lila (ne roza!), zatim pistac zelena, ovo se odnosi i na boju prostirke koja treba da je forme kocke sa zaobljenim rubovima.
  2. Zavesa treba da je bela, i bez dezena. Osvetljenje izduzeno zelenkasto, ili pak plafonjera forme zaobljene kocke.
  3. Krevet postavite u gornji desni ugao tako da opet uzglavlje “gleda” ka vratima, posteljina moze biti kombinacija lavanda zelene i zute.
  4. Ovde drzite sve porodicne fotografije, grupne fotografije, njihove rodjendanske…i sl. i to tako izlozene da ih plasirate na jednu veliku plutanu povrsinu (ima da se kupi pluta na metar u prodavnicama obicno boja ) uramite je u tamnozeleni ram, neka bude veliki format oko 2m. tako da zauzme najveci deo zida koji je deli od kupatila.!
  5. Na zidu desno od vrata neka budu fotosi parka, prirode u prolece.
  6. Dozvolite joj da se uvek tu igra sa bracom i svojim prijateljima, lepo ce se tu druziti, neka igraju drustvene igre, i sl…

Prelazimo u kupatilo:

  1. Boja zida bela.
  2. prostirke svetlo plave ovalne
  3. Osvetljenje plafonjera ovalna
  4. Svi elementi boje zlata! ( slavine…)
  5. Svom duzinom zida iznad lavaboa i masine postaviti ogledalo, zlatan ram.
  6. Prljav ves sortiran u korpi i uredno slozen (nikako naguran u bubanj masine! )
  7. Sav pribor za ciscenje i dezinfekciju, detredzente drzati uredno na jednom mestu.
  8. Uvek besprekorno cisto, wc solja uvek poklopljena!
  9. Vrata kupatila uvek zatvorena!

majra 

Site Admin

Nastavak setnje

Sanjalica:

Naime, u sobi decaka postoje vec plavi venecijaneri,
ovih dana planiram da narucim mural za zid levo od vrata
koji ce prekrivati komplet ceo levi zid,
pokusacu postaviti sliku ovde,
u pitanju su automobili ( formule), a ima i neki avioncic na istom

http://img.photobucket.com/albums/v519/sanjalica/image001.jpg

mada, sad nesto trazim na istom sajtu i vidim da imaju murale i sa vozicima,
koji bi mogli da se zalepe na desni zid odnosno iznad kreveta mladjeg decaka.
http://img.photobucket.com/albums/v519/sanjalica/image001_1.jpg

E sad, plan namestaja za deciju sobu jeste da su kreveti jedan iznad drugog,
naime ne bas konkretno na sprat,
vec jedan krevet ide dole,
a do drugog se stepenicama dolazi na malu galeriju gde se nalazi i drugi krevet.
To smo planirali cisto da bi im ustedeli prostor i ostavili vise mesta za igranje.

Namestaj u sobi devojcice je vrlo slican,
krevet dolazi ispod niske galerije,
izvlaci se,
do galerije se ide na 2 stepenika, a na njoj je pisaci sto.
Prostor u ovoj sobi je izuzetno mali,
pa, opet, zbog ustede prostora, moramo tako.

Nadam se da razumete opis,
mada, ako ste raspolozeni mogla bih i slicice namestaja da vam posaljem.

I da, planirala sam za kupatilo kombinaciju boja pastelno zuto-belo,
sa eventualno nekim crvenim ili zelenim detaljima.

Naravno, ocekujem sugestije i predloge na sve ovo moje planirano

Sto se tice murala u decijoj sobi, izbor je odlican, kao i motiv :)

Za cvece u decijoj sobi molila bih jos info, koliko ga ima i koje je, jer na tlocrtu ima ucrtana samo jedna saksija u devojcicinoj sobi.

U pogledu namestaja, naravno radimo sa onim sa cim raspolazemo, zamisljena kombinacija nije oprecna ali jedino treba voditi racuna o najboljem polozaju (tj. povoljnim pravcima) za spavanje jer je stariji decak da tako kazem zapadna grupa ( JZ; SZ; Z, SI), a mladji istocna (S, J, I, JI).

Druga stavka zbog pripadnosti elementu zemlje preporuka je da stariji decak spava na donjem krevetu.

Kod devojcice isto pravilo i samo da skrenem paznju, nemojte da ima nista iznad glave (mislim na galeriju), a nadam se da sam Vas dobro razumela da se krevet izvlaci upolje, i nastojte da taj radni sto pre spavanja uvek bude rasciscen, narocito od skolskih knjiga (da bi imala miran neopterecen san)

Kupatilo po prostornoj direkciji pripada Z, i osnovne boje su metalne, dakle bela, mada bi u proizvodnom ciklusu zaista svetlo plava vise odgovarala.

No, i za izbore u feng suiju snosimo odgovornost, pa tako krajnju odluku prepustam vama :)

Kako je ovaj segment od krucijalne vaznosti, vodite racuna!

Neophodno je mnogo snage, srpljenja i mudrosti da bi se zaobisle prepreke i pronasao najlaksi put. Kako je posredi kupatilo u kome nije preporucljivo unositi simbolicke ukrase, ja bih vam jedino preporucila da to bude neki kamen, veci, koji bi ste obojili u crveno, ali jedan. Bilo sta sto postavljate ovde mora da bude pojedinacno.

majra 

Site Admin

Idemo dalje

Sanjalica:
Elem, ne postoje plocice na terasi,
i one su u planu da se stave....predlog za boju?!?

Isto tako, ograda je crvene boje,
i nju razmisljamo da farbamo...

Spavaca soba nam je u boji drveta sa bordo posteljinom, bordo-krem kombinacijom,
planiramo i veliki plakar da napravimo u kombinaciji istih boja,
a privlace me i neki zeleni elementi u kombinaciji sa postojecim bojama.

O predmetu u paru, o kome ste govorili koji treba da stoji na komodi do zida kuhinje,
da li to mogu biti patkice u paru?!?

Moze li makar bambus u spavacu sobu,
jer, ja sam veliki ljubitelj sobnog cveca, stoga mi sve bez istog deluje pusto

I sta sa biljkama u decijim sobama?

Na terasi plocice tamno zelene ili boje zada, mogu biti i prskane sa bordo, a ograda ako je metalna onda zelena, a ukoliko je drvena ostavite da se vidi tekstura, samo nanesite zastitni sloj za drvo, ili ga bajcujte zeleno.

Sto se tice spavace sobe izbor je adekvatan, a pozeljno je da dodate zelenu; mandarinske patke na komodu - sjajno!

U pogledu biljaka, nazalost unutar sobe zadovoljite se sa dve ljubicice koje postavite u pletene ukrasne saksije forma kocke.

majra 

Site Admin

Nastavak setnje

Ulazimo u prostor kuhinje i trpezarije:

  1. Zidovi se preporucuju u boji vanile ulu topla zuta (intenzitet boje dobijati iz osnovne boje povecanjem koncentracije pigmenta, bez dodataka drugih boja)
  2. Pod od svetlog drveta, prostirka svetlo plava ili zelena, kvadratnog oblika, talasastog dezena
  3. Bilo bi preporucljivo da za centralno osvetljenje imate kristalni luster, sa visuljcima ( starinskog izgleda); varijanta druga je da imate lafonjeru kvadratne forme, zaobljenih ivica, kombinacija drvo – metal sa talasastim motivom u boji za koju ste se opredelili u izboru tepiha.
  4. Na prozor postaviti zlatne venecijanere, i lagane leprsave zavese zavese. Ukoliko je vas izbor osvetljenja plafonjera postaviti u prozor jedan kristal izduzenog oblika da visi, umestiti ga da ne bude upadljiv. Spolja postaviti zardinjer sa crveno svetnom puzavicom.
  5. Cvet koji vec postoji negovati i generalno voditi racuna da se u prostoru nalaze zdrave snazne biljke.
  6. Kuhinjski elementi od drveta svetlije boje, svi detalji ( ruckuce...) u boji zlata
  7. Na radnom delu drzati prazne spremne porcelanske ili kristalne cinije
  8. Na frizideru postaviti vazu sa tri bambusa (2 uspravna i jedan spiralno formiran, vezati ih crvenom svilenom masnom (da asociraju formom na $) i voditi racuna da je dobro osvetljen i daje koren uvek vlazan!
  9. El. sporet kada je van funkcije uvek drzati sa spustenim poklopcem, a kada kuvate voditi racuna da su vrata zatvorena.
  10. Na trpezarijskom stolu imati svetlo plavi pamucni stoljnjak protkan zlatastim nitima, a podmetaci za tanjire neka budu takodje prirodni (pamucni ili bambus). Stolice koristiti «aktivno» tj. i kada decaci nisu tu treba da su sve u funkciji, naravno pri tome uvek vodite racuna o povoljnim pravcima svakog clana.
  11. Za ovim stolom uvek pravite i pisite planove u neki vas rokovnik, a potom ga odlazite u komodu u dnevnom boravku tako da bude van donasaja tudjih pogleda.
  12. U ovom prostoru drzite na zidu kod trpezarijskog stola ikone, kandilo, generalno dakle u ovom prostoru mozete plasirati najvrednija umetnicka dela, pa i ona koja ste sami stvarali. Ram zlatan drveni pravougaoni.
  13. Ovaj prostor simbolicno odelite sa dve snazne boljke postavljnene na krajnje tacke zamisljene linije razgranicenja.

Prelazimo u dnevni boravak:

  1. Pod – svetlo drvo. Prostirka plava ili svetlo zelena kvadratng oblikasa dezenom zlatastih zvezda
  2. Boja zida sveze - zuta
  3. Osvetljenje izduzeno, paran broj kugli ( & ) osnovni oblik kocka zaobljenih ivica, kombinacija metal – drvo.
  4. Zavesa boje vanile, a rubno staviti draperije pune teksture boje starog zlata.
  5. Slike, veliki formati motiv andjela, pejzazi (sa 2/3 povrsine da zahvata nebo), slike gradova u koje ste ili zelite putovati.
  6. Fotelju premestite kontra i malo ukosite da gleda ka vratima, iza postavite lampu (naravno pozeljnobi bilodatu sedi suprug i da je ne ustupa gostima)
  7. Stolic, kombinacija drvo – metal ali da drvo dominira, forma kocke sa zaobljenim ivicama. Na njemu mozete drzati ciniju sa kristalima u zelenkasto obojenoj vodi kojoj je dodata esencija lavande)
  8. Namestaj mebl bez sa zlatastim tkanjem ili dodatim jastucicima (paran broj – 6) boje od plave do boje purpura, mogu nositi i motive andjela.
  9. U komodi drzat knjige, poslovnu dokumentaciju ( naravno sortiranu i obelezenu).
  10. Na komodu postaviti parne svecnjake boje starog zlata i u njih staviti dve svece plave ili tamno zelene boje (jos bolje ako imate starinski svecnjak sa 6 sveca), telefon.
  11. Iznad komode postaviti ogledalo veceg formata, zlatan ram, potom slike u zlatnom ramu, koje nose simboliku delatnosti, tj. profesije, mogu biti grafike ili akvarel.
  12. U ovom prstoru palite mirisne stapice.

E sad da sednemo :)) pa i kafu da popijemo jer je Vas dom, inace dinamican sad dobio vazan bonus!

majra 

Site Admin

Nekoliko pitnja

Sanjalica:

Jos nekoliko pitanja I jedan i drugi mural za deciju sobu su dobar izbor?!?

Cvece u decijim sobama sada ne postoji,
ali kao sto rekoh, zbog moje strasti prema istim,
volela bih da imaju nesto.

Isto bih volela da mi odgovorite i za preostale delove stana,
tj imam 2 velike dracene sada u dn boravku i kuhinji.

Eh da, i sta sa akvarijumom?

Nema prostorne mogucnosti za neki veci, ali za kuglu sa par ribica ce se naci

Eh, da, imamo i zabicu sa novcicem,
gde nju da smestim?

Da izbor oba murala je odgovarajuci, pa sad po zelji :)

Biljke generalno predstavljaju simbol zivota, rasta i napretka, stoga je sobno cvece od velike koristi svakom domu. Kod izbora biljaka treba viditi racuna da svojom velicinom budu prilagodjeni prostoru u koji se postavljaju.

Ovako ad hok, cu vam samo reci da drecena predstavlja dosta otpornu biljku i d je prilicno laka za odrzavanje. Moram jos jednom da osmotrim tlocrt da bih Vam tacno rekla gde bi bilo povoljno postaviti koje vrste biljaka, a u samu temu cu danas uneti : Simbolicku dekoraciju pa mozda Vam i to pomogne.

Za akvarijum, ili mini fontanu takodje cu osmotriti tlocrt.

I da Vas pitam imate li kakvog kucnog ljubimca?

Tronoga zabica generalno treba da bude polozena na neku nisku povrsinu, ali ne na pod, da bude okrenuta tako da gleda ka unutrasnjisti prostorije, a nikako u prozor ili vrata, mora se voditi racuna i da novcic uvek stoji postavljen sa stranom na kojij su ispisani trigrami. Obicno se postavlja ili u u sektor blagostanja ili pomoci prijatelja ili u posebno srecan ugao onoga koji donosi glavni prihod domacinstvu, a ne retko ga majstori postavljaju u blizini ulaznih vrata, pa onaj ko donosi prihod pri izlasku uzima novcic i stavlja u novcnik, a pri povratku ga vraca zabici uz zahvalnost.

Ovo cemo jos pogledati tlocrt gde bi bilo najpovoljnije je postaviti.

majra 

Site Admin

Re: Dodatak

Sanjalica:

Eh da, i jedna stvar mi nije jasna,
ja sam po kua broju vatra,
a kada izracunam za supruga on je drvo,
po onim tabelama sto ste ostavili link,
e sad, vi spominjete zemlju tj kombinaciju zemlja/vatra.

Da, upravo ste dobro zapazili, naime Kua broj najvise upraznjavamo za odredjivanje prostornih direkcija, tj. Feng Suji enterijera (tj. zivotnog prostora) i naravno samih nas u njemu.

Ovo sto sam Vam napisala , i sto sam rekla da cu napraviti analizu odnosa u porodici, se radi na osnovu najstarijeg oblika astrologije Ki – 9 zvezda koja potice jos iz rane kineske civilizacije u kojoj je bila poznata kao cua kung ming li.

Svi mi upucujemo pogled u nebo da bi smo otkrili inspiraciju i zvezdu vodilju, zar ne?

Ovaj sistem je sublimiran u F.S. i podrazumeva stanoviste da univerzalna energija Ki, koja nastaje duboko u svemiru, filtrira se prvenstveno kroz 9-zvezda KI.

i poznavanje pripadajuce zvezde iz ovoga sistema omogucava suptilnije upoznavanje persone i podesavanje medjusobnog odnosa, ma koje vrste.

Sanjalica:

Kucnog ljubimca nemamo, bas nikakvog,
zelja postoji ali ne i mogucnost trenutno.
I nadam se da nece biti problem ako postavim kasnije pitanja

Za ljubimce cu generalno napisati u temi, a Vi kada odlucite pitajte ja cu svakako izaci u susret.

majra 

Site Admin

Analiza i sinhronizacija prostora Zumbula

Kako je Feng Sui jedna razvijena umetnost da bi se razumela njegova pravila i principi zahteva sistematican pristup stoga krecemo od onoga sto se oznacava kao « licna karta» svakog clana porodice ponaosob.

Kua broj:

  1. Zumbul : Kua – 5 (zapadna grupa)
  2. Suprug : Kua – 5 (zapadna grupa)
  3. Starija cerka : Kua – 5 (zapadna grupa)
  4. Mladja crka : Kua – 1 (istocna grupa)

Unoseci njihove licne podatke dobili smo:

Zvezde po rodjenju:

  • Zumbil – 5 zvezda Zemlje
  • suprug - 5 zvezda Zemlje
  • sta. cerka - 5 zvezda Zemlje
  • mla. Cerka – 1 zvezda Vode

Ovim smo dobili osnovne podatke o njihovim povoljnim direkcijama u prostoru, teme za dekoraciju ( linije i oblike) i paletu odgovarajucih boja.

Da bi se dom prilagodio svim clanovima domacinstva na osnovu Zvezde po rodjenju dalje odredjujemo uzajamno harmonicne zvezde, sto kod njih cine :

  • 2 Zvezda Zemlje
  • 6 Zvezda Metala
  • 7 Zvezda Metala
  • 8 Zvezda Metala
  • 9 Zvezdu Vatre

Kada se pazljivo pogledaju pripadajuci elementi (Zemlja, Voda, Metal, Vatra) uocava se da nedostaje elemenat Drvo da bi se zaokruzio ciklus. Zbog toga cemo naglasiti oblike i uzorke koji odgovaraju ovom elementu u njihovom domu, u prostorijama namenjenim zajednickom boravku.

Usavrsavajuci dalji proracun odredjivanjem Mesecnih zvezda i njihovom kombinacijom sa Zvezdom po rodjenju dobija se jedinstvena kombinacija koja pruza informaciju o skali boja i oblika licnog zivotnog stila svakog clana.

A za njih su to:

  • Zumbul – 2, 6, 8
  • suprug – 2, 8
  • sta. cerka – 6, 7
  • mla. cerka – 6, 7, 8, 9

Dakle, da bismo uspesno dekorisali dom viseclanog domacinstva, upravljamo se prema kombinaciji njihovih Zvezda po rodjenju i Srecnih zvezda – proveravamo tj. trazimo zajednicku Srecnu zvezdu i na taj nacin prilazimo planiranju dekora zajednickog prostora.

Njihov dom treba da je uredjen, dekorisan cetvrtastim, oblim i ovalnim oblicima, sirokih povrsina, sa lepim cvetnim aranzmanima i umetnickim predmetima, pri cemu cemo koristiti paletu boja Zemlje, Vatre i Metala.

Ovo je skica doma:
Inter CAFFE arhiva

majra 

Site Admin