Analiza i predlog za uredjenje doma - nata i indija Feng šui

Baldahin ili ogradica na kreveticu, polozaj kreveta

ja tek sada vidim da je moja analiza zavrsena, hvala vam do neba :klap:
sve cu pokusati da uskladim pa cu se baciti u nabavku crvenih ramova :) narandzasti nemogu doci u obzir?malo sam se zabrinula zbog polozaja naseg kreveta jer nam plakar vec ugradjuju pa mi nema premjestaja,jedino uzglavlje kreveta da probam staviti naspram plakara,mada neznam koliko je to izvodljivo :?i sta bih jos mogla da uradim da bih ublazila nepovoljan uticaj u sp sobi? ako ne stavim baldahin na krevetic da li ima kakav efekat ona ogradica koja se stavlja u krevetic?

koje su mi biljke najbolje da postavim na naznacenim mjestima?
slike i ogledala sam inace planirala tako da postavim :)

i jos nesto, posto mi imamo privatnu radnju da li mogu postaviti i plan radnje zbog poboljsanja finansija :)

i jos nesto :opsirno: posto sam potpuno promasila boju sobe starijeg sina jer su zidovi plavo zuti a namjestaj plavi sta da radim?mada cu mu staviti neke crvene ramove,crveno-plavo ogledalo,crveno plave civiluke...gdje da mu postavim ogledalo?

sva vrata u kuci su pupurne boje ima li to kakvog efekta jer se ona nalaze u djelovima gdje je purpurna pozeljna.

ako stavim zvoncice naspram crkve na terasi to je onda na drugoj strani terase pa se nece moci ogledati u ogledalu.i ako ne stavim luster sa kristalima u foajeu da li bih mogla zakaciti samo zvoncice ili kristale tamo...
nadam se da vas nisam udavila :)

p.s. i samo jos jedna stvar, koji polozaj kreveta bi jos mogao doci u obzir u sobi starijeg sina?

Indija,

Ukoliko ne mozete promenuti polozaj kreveta, onda na prozore obavezno postavite zavese, i roletne koje dok spavate spustajte to bi trebalo da ipak obezbedi neophodnu zastitu, kako se ipak nalazi na liniji zamisljenog puta energije koja prostor napusta put prozora verovatno da vi bas necete imati miran san, ali trenutna situacija je to – i kao takvu je treba prihvatiti kao nesto sto je na odredjen rok tako; (mislim dok je dete u vasoj sobi) a nakon toga moci cete napraviti neka poboljsanja.. Sto se tice decijeg krevetica, da zastori u vidu ogradice imaju funkciju (na to sam i mislila ali ako prostor dozvoljava postavite izmedju vrata i krevetica « prepreku» tipa drzaca za odecu, da bi se malo umirila energija koja ulazi u prostor ili pak obesite onu muzicku igracku sto se fiksira na krevetic, i sto se lako pokrece- vrtesku.

Za zvoncice nije primarno da se ogledaju, oni imaju prevashodno funkciju da transformisu energiju koja dolazi iz pravca crkvenoga tornja.
Za ostale detalje smo se dogovorile na pp.

A sto se tice uredjenja poslovnog prostora, svakako mozete postaviti plan sa kompasnom orjentacijom ulaza, napisite delatnost, vreme otvaranja, i podatke vlasnika; ukratko samo opisite enterijer i polozaj samog lokala u odnosu na okolne strukture (tipa : drvo ispred ulaza, svetiljka, drugi objekti...) i okolne zgrade,fasada, polozaj lokala (sredina, ugao...) u samoj ulici.

majra 

Site Admin

Osvrt na jin i jang aspekt, komplementarne boje

Primer:
U levom redu su tamno plave, u donjem njihove svetle inacice

Donji redovi su odgovarajuce zute boje u odnosu na paletu plave:

Inter CAFFE arhiva

komplementarne boje iz palete zute i plave:

ultramarin > bez-narandzasta

ljubicasto-plava > limeta zuto-zelena

petrolejsko plava > banana zuta

tirkizno plava > vanilija-jantar zuta

majra 

Site Admin

znaci umjesto plave u dnevnoj sobi mogu i bez-narandzaste?a koju bih onda mogla u djecjoj sobi uz plavu i zutu umjesto crvene?

Dečija soba po feng šui-u - članica Indija

U pogledu sobe decaka, kako su zidovi vec odradjeni u datoj boji, a kao on pripa po Kua elementu Metala koji u ciklusu podrzavanja elemenata produkuje vodu, nastojte samo za sada (do novog krecenja) staviti tu «vodu» pod kontrolu, tj naglasite boje u detaljima elementa Metala, i belu (dakle kroz posteljinu i sl.).

Soba inace - deo gde je predlog za radni sto pripada severnoj kompasnoj direkciji tako da ova plava i nije u konfliktu ali joj svakako treba «oznaciti granice» da voda nebi potopila umesto da bude bericetna – to ucinite belom ivicnom bordurom – tj marginama duz ivica to Vam nije tako bas veliki posao.

Ostatak sobe gde je krevet (koji ja ne bih odavde premestala) pripada kompasnoj direkciji SI tj elementu Zemlje, a kako su i njegove srecne zvezde: 2 Zemla, 7 Metal i 8 Zemlja, unesite nesto iz simbolike elementa, recimo kupite mu kristal u kome postoji ugravirana zemaljska kugla pa postavite u SI ugao radnog stola, ili pak globus lampu. To bi za sada trebalo da ipak uravnotezi prostor, trenutno nemam sliku kristala, ali cu nastojati da je dostavim.

majra 

Site Admin