Vaš fengsui 9 zvezda Ki glavni, karakterni, energetski broj Feng šui

Harmonija Zemlje

Zemlja / zemlja

- "Povikah: Dođi i ispričaj mi kako živiš! išutnuh ga u glavu"

U dvema osobama kojima dominira elemenat Zemlja uvek postoji mala sumnja, da li je uzajamna senzualnost zaista dostigla vrhunac. Oboje imaju savršen osećaj za potrebe drugog, pa brzo postižu sinhronost u fizičkom odnosu, oni svoju seksualnu vezu zasnivaju na svrsisodnosti, za njih je ljubav uštogljeni termin, koji ne podrazumeva obavezno i intimni kontakt, ali kad ga ostvare oni obično vode ljubav.

Jedini problem u ovoj vezi je što mogu postati ovisnici o fizičkom dodiru, oa je u njihovom vokabularu ključni termin Oprez, a želja da budu spontani i inventivni često izgubi snagu, samo da ne bi slučajno neko od sebe napravio budalu.

http://www.odlican.com/d/6529-5/glava_u_oblacima.JPG
Slike odlican.com » liliana » dvorac od pamuka

Naklonost ka ljubavi je rezultat njihovog dubokog uverenja da nagost i telo predstavljaju apsolutnu lepotu. Izlet u prirodu može izazvati senzualna zadovoljstva, a tajni pogledi i skriveni dodiri kada su u društvu, predstavlja inspiraciju ne samo njima već i drugima, što često dovodi do scena ljubomore, jer je Zemlja posesivna.

Za seksualnu harmoniju

Donesite CD plejer u sobu, jer je muzika suštinski elemenat veze, potrudite se da u okruženju uvek ima Vode, to ogu biti i slike sa vodenim motivom, boja takođe ima blagotvoran učinak pa ako se usuđujete ofarbajte zidove u tamnu boju mastila, nabavite draperije, somotaste prekrivače za krevet.

Unesite i malo Vatre, kako bi ste postigli iskričavost u vođenju ljubavi.

Zimi prekrijte krevet veštačkim krznom, a leti svilenim čaršavima. Koristite crnu boju, zelenu ili ljubičastu, i svakako unesite i elemaenat Metala kroz umetničke predmete.

Zemlja / Metal

- "Nežnim udarima umetnosti probuditi dušu"

Kako su oba okrenuta vlastitim potrebama veza obično funkcioniše bez većih problema, no povremeno svaki alarmira partnera sebičnim ili neprikladnim postupkom. Istrajnost Zemlje se isplati u krevetu, dok se Metal nekada nevoljno prepušta, no zajedno pružaju jedno drugom podršku i romantika veze se retko gubi.

Seksualna energija se stvara sposobnošću da se oseti privlačnost ovog drugog, ukoliko lagano izgrađuju osećanja ova veza se moze pretvoriti u savršen fizički odnos. Zemlja lako savlada nefleksibilan stav Metala, a najstimulativniji aspekt njihove ljubavi je činjenica da se oboje osećaju sigurno, jer znaju ko su i gde im je srce.

Za emotivnu harmoniju

U sobi koristite suptilne nijanse tirkiza, žada i bledo plavu boju to će stimulisati maštu i komunikaciju. Strast će te hraniti ukoliko izaberete crveni ili žutu tkaninu, da bi ste ojačali odvažnost unesite predmete ili fotografije sa motivom vode. Vi prvi predložite nove igre, jer je promena veoma važna za vašu vezu, upalite mirisne štapiće sa egzotičnim mirisom sandalovine, stimulišite svoja čula i zaboravite na novac i posao. Jer vi imate tendenciju da više vremena provedete u razgovoru o poslu i finansijama, no u strastvenom zagrljaju.

Zato krevet slobodno prekrite šuštavim novčanicama, ako ih imate toliko ili uzmite onaj iz igre Monopol. Krevet prekrijte crvenim satenskim čaršavima, okružite se operama ili filmskom muzikom, i neka vam je pri ruci boca uvek crvenoga vina.

Zemlja / Voda

- "Nadam se da se ne namećem"

Osobi tipa Zemlja je potrebna stabilnost i istrajnost kako bi se seksualno izrazile. Želja da uvek znaju kuda iduza njih znači stabilnost, nežan i senzualan uzemljen seks. Voda pak više voli romansu i sanjarenje pa joj Zemlja dođe kao oslonac za životnu snagu. Ova dva elementa se ponašaju kao glina na grnčarskom točilu.

Međutim, nekada je njihov odnos ustajao poput bare koja se suzava pred neposredno isušivanje. Pa ukoliko ne naučite izražavati svoja osećanja vaša energija može prestati da se kreće. Voda voli da se igra neobičnih igara i da zavodi, dok Zemlja voli da se vraća korenima i uživa i jednostavnom erotičnom kontaktu. Pa se često desi da se osećanja Zemlje poput algi upetljaju zbog nedoslednosti Vode.

Za emotivnu harmoniju

Upotrebite muziku koja će bukvalno hraniti vaš seksualni život, neka bude prigušena, a snimak kitova koji se pare bi među vama održavao seksualnu energiju stalno u pokretu. Krevet neka bude nizakUpotrebite sveće, prigušeno crveno osvetljnje, neka paljenje sveća postane ritual pre vođenja ljubavi. Srebrne i zlatne detalje primenite u maloj količini jer vama je potrebna posvećenost, a ne istančanost.

Izaberite svećnjake od kovanog gvožđa ili kalaja, ili pak postavite neobičnu metalnu skulpturu na ormarić za rublje, kako bi vas inspirisala svaki put kada ga otvorite.

majra 

Site Admin

Harmonija Metala

I: Metal/Metal - "Pod svetlošću meseca"

Pražnjenje dva tipa u znaku Metala može izazvati otvaranje velikog broja izvora spiralne energije i dovesti do izrazito jake seksualne i telesne veze.Na neki način su u vrtlogu strasti koja izmiče tlo pod nogama, i ova izrazita privlačnost je praktično svakodnevno prisutna.

Da bi se veza razvijala,potrebno je uneti kreativne i intelektualne ambicije. Kada se udruže dva samotnjaka veza može biti vrlo uspešna, erotska, ako se ne sažive sa potrebom autonomijom onog drugog dolazi do samouništenja, tj. može se veza završiti pre no se rasplamsa.

Za emotivnu harmoniju:

Nabavite krevet koji se lako pomera, da bi ste stalno menjali pogled na plafon ili zidove, ako osetite da je u krevetu kratak spoj, okrenite ga ka zapadu i uživajte u zalasku sunca. Vodite računa da nema oštrih ugova nameštaj i da je osvetljenje prigušeno. Okačite meke zavese od muslina i otvorite prozore da bi energija mogla slobodno da cirkuliše, koristite umirujuće boje kao što je boja breskve, koralna ili boja kamelije na zidovima da bi inspirisali svest o važnosti negovanja veze.

Zapalite sveće crvene boje i koristite miris jasmina da bi utvrdili pravac u kome se krećete. Snimi te zvuk vode da bi ste podstakli erotsku bujicu dok vodite ljubav. Da bi ste harmonizovali vezu na emotivnom nivou unesite elemenat Zemlje. Sezualnost je potreba; masaže, aromatična i terapeutska ulja, mogu stvarati čuda sa čulom dodira.

II:Metal/Voda - "Kakav napitak popih iz suza Sirena"

Oba tipa osećaju put kojim hodaju kroz život,to rade na sasvim drugačije načine,Voda je osetljiva na svaku promenu raspoloženja oko sebe, dok Metal ume da bude lukav kada prepozna takvo raspoloženje, i zadržava svoj vlastiti tok, dok Vode ide niz tok.

Za Vodu je Metal partner koji verovatno može inspirisati na seksualnu avanturu u nepoznatom pravcu. Metalu je potrebno da dominira i da istinski doživi svaki sekund seksualne napetosti, iako može delovati hladno, njegovi najdublji instikti se vide na površini Vode. Promenljive potrebe Vode u krevetu mogu uznemiriti mnogo posvećeniji Metal tako da su u ovu vezu umešana različita iskušavajuća osećanja.

Za emotivnu harmoniju:

Noć i tama stvaraju romantičnu atmosferu, potrudite se da Metal spava uvek na levoj strani kreveta. Upotrebite blage boje nane, pistaća, lavande, talasaste tkanine poput svilenih voala, prekrivača koji imaju mrežast izgled, dizajn poput tkanina koje se vezuju u čvor pa zatim farbaju, biljke koje rastu u visinu sa mesnatim lišćem će doprineti da se izbegne statičnost. Ova veza može da izrodi neuobičajeno ponašanje i izvan postelje zato je učinite tajnovitom. Ne zaboravite da je Metal izrazito energičann, pa oblačite, vamp odeću. Izvanredan podstreh ćete dobiti unošenjem elementa Zemlje kao što je činija od keramike ispunjena kamenjem.

Voda

I: Voda/Voda - "Trgovac magijom i činima"

Usled nestalnosti karaktera oba partnera tipa Voda, vrlo je često nerazumevanje koje teško mogu da podnesu.Seks može biti živahan ali bez sadžaja,nikako stabilan kao rezultat dubljeg kontakta. Kako oba parnera imaju sposobnost da spoznaju raspoloženje drugog, nekada teško definišu čija su to osećanja, nekada je maštarija i beg od stvarnosti jedini način da uživaju.

Za emotivnu harmoniju:

Koristite neobično osvetljenje ili žaluzine umesto zavesa, nabavite orjentalne, papirne paravane, a od kreveta gomilom muslina napravite ljubavno gnezdo. Vodite računa da vaš krevet ima pogled na šumu ili drveće, udaljene parkove, ako nemate takvu mogućnost okačite slike sa pejzažima šuma, motivima snoviđenja, unesite neobične antikvitete ili moderna umetnička dela da bi ste se uljuljkali u opuštajućoj atmosferi. Kako bi ste oboje ostali psihički i fizički fleksibilni unesite fotografije koje evociraju na tekuću vodu ili mitološke scene kako biste rasplamsali Vatru u vašim srcima.

Za Vodu je vrlo teško da se oslobodi svakodnevne napetosti i problema, pa što je atmosfera tiša to je bolje. Tiha izdvojena soba, bele dekoracije, nežno, srebrnosvetlucavo ili zlatno tkanje učiniće vezu romantičnom, velika količina crvenih i zelenih sveća će doneti sklad.

majra 

Site Admin

Feng Šui u domu i srcu

Kreirajući i menjajući prostor u svom domu, možete uvećati sopstvenu energiju, kako zarad fizičkog tako i emocionalnog blagostanja. Isto kao što vi imate srce ima ga i vaš dom! Morate ga pronaći. Kakve veze ima Feng Šuji sa vezama?

Postoji više vrsta veza. Mi sad pravimo osvrt na ljubavne veze, zato što je ljubav često neuhvatljiva i teška za razumevanje. Ona prati svoju energetsku putanju; iz dana u dan ona može menjati naše srce i otimati osećanja.

Iako svi nastojimo da budemo pojedinci, da očuvamo našu individualnost mi smo deo celine i ne možemo pobeći od toga. Mi nosimo sopstvenu energiju (Či), primamo je od drugih ljudi, a deo vraćamo njima. Energija koju stvaramo je nešto što možemo da modifikujemo, da bi smo svoje živote i ljubav učinili što kvalitetnihim, i stvorili harmoniju.

Feng šui poštuje princip:kako iznad, tako ispod. Kako spolja, tako i iznutra. Stoga prostor koji kreirate u isto vreme predstavlja putovanje kojim ste krenuli ka uspešnoj vezi.

Postoje dva osnovna elementa:

 1. Bagva ili Sektor (da smanjimo misteriju)
 2. Elemenat (Vatra, Zemlja, Metal, Voda, Drvo)

O elementima smo govorili u prethodnom sadržaju.

Bagva/sektor

Predstavlja nevidljivi šablon energije. Svaki od njih je obeležen ključnom reči, i ima specifično značenje za vašu emotivnu vezu i seksualni život.

 1. Voda - počeci, nove romanse, sloboda, prolaznost
 2. Zemlja - prihvatanje, osećanja, intuicija
 3. Grom - porodica, spoljni uticaji, nametanje
 4. Vetar - harmonija, sreća, napredak
 5. Jezgro - životna energija: da li ste u kontaktu sa samim sobom?
 6. Nebo - davanje i uzimanje, emotivna podrška, prijateljstvo
 7. Jezero - senzualnost, čula, seksualnost, kreativna ljubav
 8. Planina - samosvesnost, svest o drugima, komunikacija
 9. Vatra - jasnoća, ispunjenost: da li ste u skladu jedno sa drugim?

http://i.imgur.com/Dwuqgu7l.jpg

Ono što radimo kada kreiramo neki prostor, premeštamo stvari, unosimo nove ili iznosimo stare, upravo je ono što radimo unutar naše duše na drugom nivou. Kada kažem duša, mislim na iskonsku energiju, onu koja nas vodi kao unutrašnji glas koji ne možemo čuti.

Sada se videli oblik Bagve, i prva stvar koju trebate učiniti je da precrtate sliki na 3A tanak list, zatim nacrtate plan vaše sobe, ili kuće.
Važno je da odredite pravilno položaj ulaznih vrata - to je najznačajnija tačka, polazna tačka ulaska energije uprostor i polazna tačka vašeg putovanja

http://i.imgur.com/oKuBEyel.jpg

položaj ulaznih vrata može dakle da se nađe u bilo kojem sektoru/bagvi

http://i.imgur.com/70MYS6Rl.jpg
http://i.imgur.com/baeIprOl.jpg

Ako imate delove koji štrče, proširenja ili nepravilan oblik prostorija, onda pronađite centar, tako što ćete povući dve dijagonale i preko tačke preseka postaviti mapu.

http://i.imgur.com/Sa4fXWB.jpg

Pogledajte pažljivo oblasti u kojima nema naizgled energije, taj nedostatak će se sigurno odraziti na vaš odnos a on se može povratiti jednostavnom upotrebom nekog predmeta sa lekovitim dejstvom.

majra 

Site Admin

Vrste energija u Bagvi

Energija svakog sektora je značajna, i tokom života će te biti u prilici da se upoznate sa svakom ukoliko prolazite kroz različita razdoblja, bez obzira da li ste u vezi ili ste sami.

I: Voda

- Sloboda, prolaznost, nova romansa, počeci

To je jin energija koja poseduje sopstvenu snagu: nežnu, meku i lišenu strasti. No Vode se isto tako treba i bojati i diviti joj se kada teče u bujici ili razjarenoj reci i vodopadima. Često se smatra simbolom bogatstva, povoljna je kad ima vijugavi tok i spiralne linije, ako pak teče u pravoj liniji od vaše kuće, to se dešava i sa vašim novcem! Stoga se ne preporučuje da se nastanite preko puta vodenice ili u blizini neke brane.

Voda u vašoj vezi i ljubavnom životu unosi neki tok, stavlja nešto u pokret.
Možda ste započeli novu romansu ili prolazite trnovitom stazom kada međusobno slabo komunicirate. Možda očajnički želite da upoznate nekog, ili vaš kolega i koleginica na poslu obećava, ali vi niste spremni da se prepustite i rizikujete. Možda ste upravo natrčali na nekoga na ulici, pa se opsesivno vraćate na to mesto ne biste li se opet sreli. Možda želite da budete otvoreni i iskreni kada su vaša osećanja u pitanju, da slobodno započnete razgovor i budete svesni u kom pravcu ide vaš ljubavni život.

Voda označava izbor novog pravca.

Možda veza stagnira u rutini, ili se osećate zatečenim sa previše obaveza, i bez slobode. Voda odražava i vašu seksualnu energiju, pa ukoliko nije posebno dinamična, ako niste dovoljno slobodni da istražujete nove pravce ili pak vaš partner insistira na dobroj, staroj rutini dok za vas cela stvar predstavlja samo dosadnih pola sata između vesti u deset i odlaska u krevet reorganizacija ove oblasti u vašem domu i srcu će se pokazati kao okrepljujuće sredstvo.

II: Zemlja 2

- Sposobnost emotivnog reagovanja, osećanja i intucija

Zemlja je simbol naše svesti o sopstvenom biću. Sve dok smo u kontaktu sa našim telom, u kontaktu smo i sa svojim osećanjima. Kasnije počinjemo da upoznajemo strah. Kada izgubimo kontakt sa Zemljom gubimo i kontakt sa svojom intuicijom, i prijemčljivošću-tj.sposobnost da uzmemo ono što nam pruža svet, priroda, roditelji, voljena bića. Gubimo sposobnost da i sami dajemo. Jung je jednom rekao da čovek za sebe misli da je «nedovršeno biće». Tačno tako se oseća većina nas, budući da se ponašamo kao da se negde tamo nalazi nešto što treba da otkrijemo, suštinu života, ili verujemo da ćemo drugom vezom rešiti svoje probleme i dostići trenutnu sreću.

Neki od nas žive kroz emotivni odgovor, dok drugi čak odbijaju da priznaju sopstvena osećanja. Možda smatrate da niste vični "osećajnosti" ili da drugi previše zahtevaju od vas ,dok biste vi radije slegnuli ramenima i isključivo gledali svoja posla. Kada izbegavamo odgovornost za sopstveni život, mi ustvari odbijamo da priznamo da i drugi ljudi imaju svoje potrebe i vrednosti. Prati li vas osećaj da vam emotivno niko ne odgovara, ili mislite da ste povređeni, izdani i ostavljeni na cedilu neophodno je da ovu oblast sa velikom pažnjom osmotrite. Osećanja se takođe mogu ugurati u ormane.Neke od nas je užasno strah da otvore svoje emocionalne ormane.
Zemlja je centralna energetska oblast koja zahteva pažljivo balansiranje.

III: Grom

- Spoljašnji uticaji, porodica, nametanja

Svima je dobro poznat zvuk, kao i način nastanka groma na nebu. Energija je moćna a Grom donosi svetlost i kišu. Naš ego je po mnogo čemu sličan grmljavini na nebu. Naime grom posmatramo nezavisno od Zemlje, tako da smo svesni samo svog «neposrednog « ja, retko kad čujemo dolazak groma do trenutka kada je već kasno. U prirodi je poznato da mnoge životinje osećaju da dolazi oluja, osećaju je u vetru, ili Či-u. Mi smo izgubili taj instiktivni dar.

Zbog toga ne možemo da znamo ko ili šta ulazi u naš život ili našu vezu da ih uzburka, da utiče na nas, ili što je još važnije da potkopava tlo pod nama. Grom podrazumeva nametanje. Radi se o uticaju spolja koji nemora obavezno biti zlonameran, ali će nas svakako izbaciti iz ravnoteže, prodrmati nas i podstaknuti da razmislimo ko ili šta treba da se menja.

Simbolično on predstavlja i ljude koji utiču na nas, prvenstveno se to odnosi na porodicu. Posmatrajte ovu oblast; postoji li neko ko baš i nije iskren kao što izgleda kada ste u pitanju vi ili vaša veza. Energija Groma može da protutnji kroz vašu vezu u liku vama naklonjene svekrve ili tašte, ili prijateljski naklonjene cimerke - delujući u tajnosti. Ovo ne znači da ti ljudi maliciozno pokušavaju da unište vašu vezu, ali rezultat njihovih nesvesnih postupaka može biti poražavajući i bolan.

Neki ljudi uživaju u igri Groma. Najbolnije je kada jedan od roditelja želi da kroz vas živi sopstveni život.N a neki način vi postajete njihova senka, pošto to često čine a da toga nisu svesni, možda to nećete primetiti sve dok neka velika kriza ili promena u vezi ne donese Grom koji će početi da prašti i lupa vratima vaše spavaće sobe.

Ako podstaknete promene u vašem domu, u području ove oblasti, možete regenerisati svoj odbrambeni mehanizam, i na taj način ih dovesti do spoznaje da je vaša veza vaš problem a ne njihov.

majra 

Site Admin

Sektori : Vetar, Jezgro, Nebo

IV: Vetar

- Harmonija, sreća, pregovori, napredak

Vetar se smatra nosiocem životnog daha. [/b]On može biti umirujući, kao povetarac i tada se radi o pozitivnoj energiji koja vas podiže, koju priželjkujete u svom domu i svom srcu. No, u pokretu on može biti i veoma opasan, pa da kao uragan izazove pustoš.

Kada posmatramo ovu oblast u svom domu i srcu, moramo se zapitati koliko je naša veza mirna. Možda smo dostigli onu tačku koja nam se čini harmoničnom i zadovoljavajućom, ali da li je naša veza previše statična? Druga mogućnost je da pronađemo oluju u svojoj vezi - disharmoniju na sve strane, svađe i eksploziju različitih razmera.

Vetar stvaraju na moćan način ljudi oko nas, ali se on stvara i unutar nas samih. Život može biti veoma napet ali i veoma dosadan. Sreća kao da je prolazna, često poput iluzije. Možda Vetar tiho duva kroz vaše srce, ali ne i kroz srce vašeg partnera. Možda vaša veza uopšte ne napreduje, ne menja se ne dostize trenutke spoznaje.

Vetar se bukvalno može smatrati penetracijom, kada se radi o vašem seksualnom životu i načinu kako se on razvija. Vetar može doneti, ali i odneti, novac i radost iz vaše veze. Novac je vrlo često jedan od najvećih izvora nesporazuma u odnosu sa partnerom. Zbog Vetra koji simbolizuje penetraciju i progres bez kojeg nema suptilnog i nežnog pokretanja u jednoj vezi - nema ni harmonije. Uredite da ova oblast u vašem domu postane harmonična, pa tek onda očekujte da budete sami srećni

V: Jezgro

- Da li ste u skladu sa sobom; zivotna energija

Ovo je centralni deo, najdublja nit u mreži, ključ harmonije koja postoji u nevidljivoj energiji. Ova energija je najverovatnije najkomplikovanija za rukavanje i najteže za definisanje. U isto vreme je i najmoćnija i najinspirativnija. Jezgro simboliše da ste u skladu sa samim sobom. U našem telu ova energija se nalazi na središnjoj tački između pupka i prepona. U ovoj oblasti se ujedinjuje energija svih drugih bagvi Vaše Jezgro. Vam može pomoći da otkrijete ko ste vi zapravo i šta je to ljubav. Biti u skladu sa samim sobom je najteža lekcija koju savlađujemo u životu. Neki od nas nikada ne spoznaju sebe same.

Često je potrebno aktivirati životnu energiju. Ako ne možete da spoznate sebe, ne možete nikako razumeti ni šta se drugima događa. Kada u ovu oblast unosite promene, morate biti obazrivi u pogledu motiva. Na ovom polju su posledice promena krucijalne. Ako se nalazi u oblasti toaleta, razmislite gde nestaje sva ta životna energija!

VI: Nebo

- Davanje i uzimanje, emocionalna podrška, prijateljstvo

Nebo je mesto gde otvaramo ka drugima, gde se brinemo o stvarima oko nas i gde učimo da “oni, tamo izvan - i ja, ovde unutra” mogu dostići harmoniju. Nebo je jang energija, ono aktivira i posmatra svet oko sebe. Ono uzima i takođe daje, bez davanja sudova, bez kompromisa i bezuslovno

Emocije pripadaju nama, one su lične prirode i intuitivne su. Nebo simbolizuje način kako ih iskazujemo, kako ih usmeravamo, šta možemo da ponudimo, da li umemo da dajemo i da li smo svesni sebe. Ono odražava hrabrost i uzvraćanje osećanja koja nam drugi nude. Ukoliko se stalno osećate izneverenim, ako ne možete da verujete drugima ili pak osećate da niko vama ne veruje, ukoliko postoji konflikt interesa u vašoj vezi, možda vaš partner priželjkujete emocionalnu podršku i samo vi dajete. Možda imate million poznanika, ali ni jednog prijatelja.

Druga mogućnost je da ste vi osoba koja uzima, a samo vaš partner daje. Možda će te shvatiti da nikada nemate vremena za svoje prijatelje. Ne možete im pružiti emocionalnu podršku, zato što je i vaš život komplikovan i nesređen. Možda je vašoj vezi potrebno seksualno usklađivanje. Možda se osećate iskorišteno, čak i zlostavljano. Ako ste osetili da ljudi koji ulaze u vaš život i srce uvek na kraju ispadnu drugačiji nego što ste ih zamišljali, pogledajte šta se dešava u vašem Nebu.

Ukoliko ste se našli u nekim od prethodnih rečenica osmotrite područje Neba, možda će biti dovoljno jedno veliko spremanje da bi ste podstakli prijateljstvo u vezi, da bi vam prijatelji pružili podršku kada vam je neophodna, i da bi spoznali šta to vi projektujete na ljude koji ulaze u vaš život.

majra 

Site Admin

Sektori: Jezero, Planina

VII: Jezero

- Kreativna ljubav, seksualnost, senzualnost, stimulacija

Fizička ljubav je nešto vrlo snažno, magična kreativnost koju možete upražnjavazi a da niste morali da polažete ispite iz te oblasti. Ljudska priroda je takva kakva jeste i svi imamo potrebu za seksualnim iskustvima iz jednog ili drugog razloga. Paradoksalno je da "razloga" ustvari nema. Ono što izaziva fizičku privlačnost je moćna i nedokučiva energija. Čak i naučnici imaju problem kada želeda analiziraju tu pojavu.

Možda bi trebalo samo da uživamo u njoj takvoj kakva jeste, zbog toga što ona ima magnetski, kompulzivni karakter, zbog čega ekstatično seksualno spajanje ne traje uvek večno. No, ne zaboravite šta ta energija može uraditi od vašeg životakao što može da stvara veze za ceo život, isto tako može i da ih uništi!

Dok na misteriozan način kombinuje hormone da bi spojila dvoje ljudi, da bi oni imali decu i živeli ispunjeno i srećno, takođe može neke od nas dovesti na opasnu teritoriju. Kada upoznamo nekoga sa hemijom koja nas privlači, možemo ili da započnemo najmagičnije putovanje ili da se ukrcamo na brod koji nas vodi do pakla i nazad.

Jezero simbolizuje vrstu radosti koju iskusite kada ste «strašno zaljubljeni»
Takođe simbolizuje sposobnost da budete uzajamno kreativni - tada ono neće presušiti. Sva ta fizička privlačnost koja vas je oboje uzbuđivala mesecima ilii čak godinama, može iznenada da presuši, ali je moguće da se to ne događa sinhrono, već da se menja samo jedan od partnera.

Donji deo polja Jezera simbolizuje seksualno iskušavanje i/ili seksualno odbijanje. Ako vas uvek privlače pogrešni tipovi, ako je vaša intima postala šablon ova oblast vam može pomoći da počnete upoznavati one prave, i da napravite preokret i dinamiku.

Možda upravo raskidate vezu, ili ste u groznom ljubavnom trouglu; možda se radi o osobi koje vam nije nikada dosta, ali ona je već zarobljena u drugoj, intenzivnoj emotivnoj vezi; ili jednostavno želite da unesete iskru životne strasti u vaš odnos. Bez ovzira gde ste se pronašli ova oblast zahteva vašu pažnju. Polje Jezera u vašoj spavaćoj sobi i na vašem krevetu mogu biti isto tako izvori inspiracije.

Vodite računa da seksualnost nije isto što i senzualnost! Ako ste svesni svojih čula - možete na taj način uvećati svoje telesno nadahnuće do postizanja sklada sa sopstvenim,ali i partnerovim potrebama. Polje može postati harmonično uz dodavanje elemenata Vatre koja podiže našu seksualnu svest i jača senzualnost. Ovo je oblast koja najbrže reaguje na promene!

VIII: Planina

- Komunikacija, svest o sebi i drugim ljudima

Planina predstavlja izvor energije koja se ne može opisati, već samo osetiti!
Planina nije ni jang ni jin - ona je mesto gde dva mogu postati istovetna, Postoji izreka, »star kao planina», koja na neki način otkriva kako nam priroda, a naročito vrhovi koji paraju nebo, mogu izgledati magično.
Planine su kao stari mudri ljudi; tu su godinama i sa njima se osećate opušteno, uživate u njihovoj mudrosti i ne osećate nikakvu pretnju.

Zašto čovek želi da se popne na planinski vrh? Šta to želi da dokaže? Slika moći koju nam planina sugeriše u stvari predstavlja granicu. Izazov je važan ako želimo da sačuvamo osećaj za pravac i svrhu života.Zato čovekmora da se penje po planini. Na neki način je Planina nešto sa čime se moramo sresti sa druge, spoljšnje strane sopstvenih osećanja. Kada počnemo da prihvatamo činjenicu da i drugi ljudi nose svoje ožiljke i rane, i da se brane, počećemo da uviđamo granice i ograničenja koja smo sami sebi uneli u život.

Planina vas tera da stanete i razmislite. Iznenada postajemo svesni da smo tu - ti i ja i Planina, i oboje moramo na svoj način da pokušamo da je savladamo. Uvek imajte na umu da i drugi imaju planinske vrhove a kojima se suočavaju. Jedna vrsta komunikacije je i pravljenje poređanja, ali pre no što donesemo sud o nečijoj vrednosti, moramo biti svesni da način na koji mi sagledavamo Planinu kao granicu je potpuno individualan. Radi se o istoj Planini, ali o dva različita planinara koji su se uputili na vrh.

U jednoj intimnoj vezi često ljudi komuniciraju ali u suštini ne slušaju jedno drugo;razgovaraju ali ne govore istinu i nikada ne saznaju ko je osoba sa kojom su u vezi. Ako često pravite kompromise u vezi, dobro proverite ovo polje; možda nemate granicu kada su emocije u pitanju,možda niste sigurni u sopstvena osećanja ili u sopstvene vrednosti.

Druga mogućnost je da imate osećaj da se ne možete popeti na Planinu - da nikada nećete doći do neke osobe. Moguće je da ne umete da se iskreno izrazite, li osećate da je veza bilo koje vrste van granica vaših moći. Ako stavaramo harmoniju u vom polju, to će pomoći da razumemo da je našodnos sa drugim ljudima baziran na snažnim energijama.

Koliko god ste ubeđeni da poznajete partnera, znajte da nikada ne možete potpuno upoznati drugo ljudsko biće.Poteban je ceo život da biste sebe upoznali. Unošenjem harmonije u ovo polje vašeg života, poboljšaćete način komunikacije i način na koji posmatrate druge ljude, počećete da prihvatate različitost.

IX: Vatra

- Jasnoća, inspiracija: da li ste u međusobnom skladu?

Vatra je duh u nama koji nas vodi u budućnost. Bez Vatre ne bismo posedovali pronicljivost niti sposobnost da stvaramo ideje, a od ideja vizije. Bez pravca i bez cilja pred nama, stagniramo i gubimo svrhu postojanja. Bez vatrenih želja i čežnje koje nas međusobno spajaju ne možemo na kraju postići jedinstvo - ti jest istinsku Vatru.

Ako smatrate da je vaša veza uglavnm uredu, ali moguće je da vam je potrebna inspiracija za seksualni život ili da generalno poboljšate kvalitet veze, možda morate da unesetepromene u polje Vatre u vašem domu. Postići međusoban sklad je poput telepatske veze, ako tako nešto prižaljkujete.
Ipak, nemojte jednostavno požuriti u taj deo vašeg doma, zapamtite da je svakome potreban prostor!

Ako ovo polje Bagve, ili njegov deo nedostaje u vašem domu, velika je verovatnoća da imate poteškoća sa afirmacijom u vezama. Možda ćete saznati da vas drugi smatraju nadmenim i tvrdoglavim, a u stvari se plašite promena. Ako ova oblast zauzima znatnu površinu u vašem domu,v i ste popularni, inspirativni i puni duha, uvek vodite računa da vas osećaj lične vrednosti ne ponese previše.

majra 

Site Admin

Kako se osloboditi tereta?

Kada otvorite puteve pozitivnoj enegrgiji da uđe u vaše srce i vaš dom, najvažnije je da se oslobodite suvišnih stvari i nereda, pre no što počnete sa upotrebom specifičnijih lekovitih predmeta.

Često su nam ormani natrpani stvarima i gomilom odeće koju nikada ne nosima. Ponekada kutije pune odeće i knjiga danima čekaju da se smilujemo i odnsemo ih u Crveni Krst ili radnju koja prodaje polovne stvari. Naslage prašine se spuštaju i obeshrabruju nas da ignorišemo nered,kako ne bismo morali da se suočimo sa njima.

To se isto dešava sa našim emotivnim teretom kojeg nosimo naokolo sa sobom,koji smo skupili iz svih naših neuspelih ljubavnih afera ili veza koje se nisu pokazale kao večito blaženstvo. Jednostavno čišćenje prostora i oslobađanje fizičkog nereda delovaće poput melema na vašu dušu. Ono što uradite u svom domu delovaće i na vaše srce i dušu.

Evo malog vodiča kako da odbacite uvelo lišće, i pripremite prostor za postavljanje predmeta sa blagotvornim i lekovitim dejstvom u oblasti Bagve za koju smatrate da žudi za transformacijom. Imajte na umu ako ste se već prošetali po svom domu, da se okrećete svojim osećanjima, vezama, i trenutnoj situaciji, pre no što se zahuktate sa paročistačem i kesama za smeće. Najznačajnije je da razumete šta radite, dok radite!

Kada očistite kuću, razmislite o stvarima koje se nalaze oko vas, i zapitajte se šta one čine za vas. Da li vas ljute, greju, da li vam je dosadno, da li vas uzbuđuju, inspirišu, nerviraju vas, da li su vam odvratne ili vas uvek iznova čine srećnim?Ako imaju više pozitivnih kvaliteta - zadržite ih, i obrnuto.

Jasno je da bez negativne strane ne bi postojala ni pozitivna, tako da ako smo okruženi samo pozitivnim stvarima to neznači obavezno i postojanje harmonije. Ali vaša energija je projekcija energije svih tih predmeta i sobi koje čine vaš prtljag. Ako ste nagurali milion "vrednih stvari" zapitajte se da li su vam one i dalje tako dragocene. Možda su nekada bile, baš kao i vaša emotivna veza koja vam je bila tako važna pre godinu i po dana, a sada je gotova!

Očistiti ili biti snužden?

Postoje dva pristupa problemu. Jedan podrazumeva pajalice, paročistače, glancanje, a drugi upotrebu lekovitih predmeta i duhovni ritual. Sigurna sam da vam nisu potrebni saveti kako da uključite paročistač, ali umetnost u ovoj vrsti čišćenja jeste - ne varati! Nemojte samo preći pajalicom po vrhu ormana sa knjigama, i pretvarati se da nije potrebno očistiti delove ispod, samo zato što ih nevidite. To je kao da izbegavate da se suočite sa problemima u vezi, jer ako drugi ne mogi videti prašinu, onda je ni vi ne vidite. Ali vi znate da se ona tamo nalazi!

http://www.odlican.com/d/274-18/bez+kraja+krug.JPG
Slike odlican.com » liliana » sitnice » bez kraja krug

Još jednom ono što obično zaboravljate, kao što su slike, ogledala, kuhinje,a parati, pod (da, i obavezno ispod sofa) -ovaj put nemojte! Stvari koje posedujete su podsetnik kakva ste vi zapravo osoba, tako da što više džidža - bidža gomilate, veći su izgledi da vam je potrebno da izvršite proveru svog sistema vrednosti. Šta je to što tražite u jednoj vezi? Šta su prioriteti?

Isto tako ako neko živi u asketskoj ćeliji, minimalističkog stila može se zapitati: Da li moj sistem vrednosti odražava i potrebe drugih ljudi? Šta nedostaje u mom životu?

Ne dozvolite da vaša kolekcija uspomena bude najoštrije upozorenje svakoj novoj personi koja bi iskreno osetila određenu privrženost ka vama, jer tada ste na sigurnom putu da zbog sentimentalnog mulja prošlosti tonete i ako stalno sanjate o vezi, ljubavi i stabilnosti. Nemojte dozvoliti da uspomene budu sve što imate. Isčupajte se iz toga, hvatite da je to nešto što je značilo u vašem životu mnogo, ali odlučno okrenite leđa. Jer svako ima svoj lični prtljag koji treba da nosi! I ne zaboravite najvažnije -uživajte u onome što radite!

majra 

Site Admin

Kako da uvedete ljubav u svoj život

Ovi tekstovi nisu namenjeni samo onima koji imaju partnera, ljubavnika ili dugu vezu. On je namenjen i onima koji su možda tek raskinuli vezu, ili su mesecima sami, možda godinama, i svima onima kojima treba prijatelj, partner ili ljubavnik.

Svako od nas doživljava svet iz drugog ugla. Neko je nekada rekao da je svaka osoba koju upoznamo putokaz ka otkrivanju sopstvene ličnosti.
Nema pravilnog ili pogrešnog načina da se neko voli. Radi se o tome da se ponekada ljubav pretvara u posesivnost ili fizičku želju i mi više ne umemo da definišemo o čemu se radi. Kada je osetite često se desi da je samo zgrabite, bez obzira u kom obliku se ponudila.

Feng Šui može pomoći da spoznate ko ste vi zapravo, i šta vi podrazumevate pod ljubavlju u svom životu. Najčvršća veza koju u životu možete da imate je veza sa samim sobom. Jer kako uopšte možete voleti neku specifičnu osobu ako ne možete voleti svoje specifično ja? Dovođenje kuće u tip - top stanje predstavlja pupčanu vrpcu koja vas može povezati sa spoznajom svog bića, da bi ste mogli voleti sebe i da bi u vaš život privukli druge osobe koje će vas takođe voleti. Razumevanje ličnih potreba i kvaliteta je put koji vas vodi do zdravog ega.

Evo nekih pitanja koja biste mogli postaviti sebi:

1. Šta ja tražim?

Možete se osetiti izuzetno nelagodno i konfuzno ako pokušate odgovoriti na njega! Ako imate problem da definišete šta želite od veze, ili kakav bi partner mogao da vam pruži ono što bi vam dalo osećaj vrednosti, primenite savet koji će pomoći da shvatite šta zapravo tražite.

Nakon što postavite bagvu preko tlocrta stana, i pronađete gde se nalazi polje Jezera. I postavite lekovita sredstva elementa koja su kompatibilna i stimulativna u odnosu na vaš pripadajući elemenat. Osim toga kako ova bagva u osnovi odgovara elemetu metala unošenjem elemenata koji ga simbolično oslikavaju (zlatne svećmnjake, srevrne tkanine, nakit) pomoći će da utvrdite pravac vaše veze ili prijateljstva, a ujedno ćete pokrenuti i blagostanje i oživeti integritet i odlučnost.

2. Da li imam problem da privučem nekoga?

Ako je ovo vaša osnovna briga,možda se osećate kao da nikada nećete naći partnera a shodno tome se nikada ne osećate privlačno. Da bi ste zračili privlačnošću i magnetizmom,pronađite mesto koje predstavlja važan izvor vašeg samopouzdanja. Postupak je isti postavite bagvu preko tlocrta i pronađite polje Vatre.

Da bi imali više sigurnosti i vere u sebe, da bi ste se naoružali magnetskim šarmom,s tavite prizmu, ako ne možete da je nabavite,i li činiju od crvenog stakla,s vako veče palite sveće i mirišljave štapiće u ovoj oblasti.

3. Da li imam problem da održim jednu vezu?

Kakve god da su vaše poteškoće, da biste postali dosledni i svesni svojih odnosa sa drugima, koristite lekovita sredstva u oblasti koja odgovara polju Neba u Bagvi.

Stavite tri ili četiri šišarke u drvenu činiju; ili malu keramičku činiju sa semenkama bora - njih danas možete kupiti u radnjama za delikatese.
Bonsai borovo drvo će pružiti izuzetan estetski ugođaj ,ili pak slika sa motivom planinskih borova koji nose simboliku dugovečnosti i mudrosti. Oni prenose svest o nama samima.

4. Da li me uvek privlače pogrešni tipovi ličnosti?

Hemija koja se dogodi između dvoje ljudi je iracionalna, često nas privuče pogrešna osoba i zaljubimo se u nju. Ako ste se prepoznali, primenite lek u području Neba vašeg doma. Okačite ogledalo na zid da bi reflektobvalo prirodno svetlo tokom dana, i lampu ili svećnjak uveče. Pomoći će da se otvori put za kontakte sakompatibilnim personama.

5. Zašto se moja prethodna veza prekinula?

Ako se osećate obeshrabreno,imate osećaj da nešto sa vama nije u redu,ili da se vaš partner loše poneo prema vama pronađite polje Vetra u vašem domu okačite krista l- crveni kvarc na prozor ili ga stavite tamo gde će prirodna svetlost usmeriti njegove kvalitete, ljubav prema sebi, nazad ka vama. Tako ćete uneti mir u sebe i ponovo biti sposobni da se otvorite ka nekom.

6. Zašto ne mogu da prestanem da razmišljam o osobi X?

Da bi ste mogli nekoga da zaboravite, ili da preispitate svoje stavove o tome ko je ta osoba zapravo, zašto se osećate povređeno ili čeznete za njom, pronađite oblast Jezera u vašem domu; uzmite dve sveće - jednu belu, drugu crnu i stavite ih pored prozora, upalite ih istovremeno i kada crna sveća izgori, jasno ćete videti sebe i svoje želje.

Može vam sve ovo zvučati pomalo odbojno,naročito ako se nalazite u agoniji zbog strastvene ljubavne afere,ili imate osećaj da ste vi i vaš partner postali jedno i da se nikada nećete osvrnuti unazad. Istina je da postoji jedan broj parova koji «su živeli srećno i dugovečno»ali naivno bi bilo verovati da svako doživi romansu svog života samo sa jednim partnerom. Često se romantična ljubav izgubi negde između dremanja i svakodnevne rutine, i mnogi onda kreću da traže istu strast u očima neke druge osobe.

Ljubav nosi različite maske i jedina u koju smo sigurni je ona koju doživljavamo u ovom trenutku. Najčistija je ljubav ona koja je bezuslovna; ali koliko ste takvih osoba sreli? Da li i vi to umete?

Zato ne bežite od pitanja: Šta meni u ovom trenutku znači ljubav?

majra 

Site Admin

Predmeti koji mogu imati lekovito dejstvo

Da bi ste poboljšali ambijent vašeg ljubavnog stila upotrebite predmete sa lekovitim dejstvom u skladu sa vašim elementom rođenjaNe zaboravite da se vaš ljubavni stil može menjati, baš kao i vi. Ako delujete na polje vašeg doma koje utiče na vašu trenutnu situaciju u ljubavi, za šest meseci možeteshvatiti da se situacija promenila i da morate da unesete neke promene u drugu oblast vašeg života.

Nemojte da unosite sve lekovite predmete u isto vreme!
Izaberite jedan predmet, jednu boju, jedan dizajn i uživajte u njemu.

Ako ste Vatra

http://www.odlican.com/d/1419-9/suncokretje.jpg
Slike odlican.com » liliana » dasak ljeta » sreca

Vatra se oseća bolje ako u oblast doma povezanu sa vašm ljubavnom situacijom unesete predmete koji simbolizuju Drvo. Ono hrani Vatru i čini da se osećate ugodno, podstiče vas, obasjava i ponekada rasplamsava strast!

Budite odmereni nemojte sadovu oblast da fanatično natrpate drvenim nameštajem, biljkama, da obojite zidove u zeleno, stavite zeleni tepih, gomile knjiga, na taj način će te preforsirati ovu energiju-pa vas ona neće pokrenuti i vi ćete sevratiti na početak bez rezultata. Uvek imajte na umu zlatno pravilo da sve uvodite postepeno i po malo!

Vama odgovaraju crvene boje, tople, sjajne, smele, ali zbog ravnoteže potreban je dodatak Drveta i Zemlje, da biste umirili prejaku energiju vaše vatrene ličnosti. Možete voleti strasno, ali se morate okružiti prirodnim bojama da bise uzemljili svoju moćnu sposobnost ljubavi. Izaberite jednu od boja koje odgovaraju elementu Drveta ,tonove zelen, boje trave i bilja - žalfije, ruzmarina, nane; nijanse šumsko zelene i bledo ružičaste poput neba u rano jutro.

Boje zemlje su nežni tonovi koji podsećaju na pašnjake, letnju mekoću žita, oker i boje maslina kao i boje jesenjeg lišća. One mogu biti tople kao opeka, ali i tamne kao ugalj. Ali dosledno izbegavajte žutu boju, u takvom okruženju se možete osećati savladano i depresivno.

Potrudite se da iz svoje sobe možete videti drveće ili baštu, ako nemate takvu mogućnost, okačite pejzaž pored prozora.Stavite na ovom mestu i drvenu skulpturu ili komad čvornovatog drveta koji ste pronašli na plaži.
Predmeti povezani sa elementom Drveta vam mogu pomoći da pokrenete izbledelu stras u vašem seksualnom životuKnige su jaki izvori energije Drveta, a ako pravljenje biblioteke za vas nije naročito inspirativno (a treba održavati i red), možete nabaviti postere ili lažne knjige..

Od ilustracija na zidovima izaberite smele i direjtne slike,fotografije i jasno definisane crteže. Ukoliko se ovo polje nalazi u vašem domu u kuhinji, napunite stare, staklene tegle egzotičnim začinima (štapićima cimeta, korijander). Donesite biljke sa puno listova, neka to bude bršljen ili puzavicakoje se granaju i penju. Kaktuse sa mesnatim listovima se ne preporučuju-imaćete snažnu konkurenciju! Ako se ovo polje u vašem domu nalazi u kupatilu, unesite predmete koji nose simboliku Drveta i zemlje: školjke, kamenje, lufa rukavice i sunđere od prirodnih materijala.

I konačno da bi ste bili uspešni u ljubavi postavite u ovu oblast jedan lekoviti predmet koji simbolizuje Metal. Unesite malo zlatne boje, ili naslikajte na vratima, ili pak zidu zvezde u boji zlata. Suptilniji način je da unesete slike sa pozlaćenim ramom ili pak nameštaj sa pozlaćenim detaljima. Ako se ovo polje nalazi tačno iznad vašeg kreveta čudo se može desiti ako na policu iznad stavite komad zlatnog nakita. Eto snažnog eliksira za oživljavanje inaspiracije u seksualnom životu.

majra 

Site Admin

Ako ste Zemlja

Zemlja izuzetno povoljno reaguje na lekovite predmete koji simbolizuju Vatru i Metal, međutim ako ste okruženi simbolikom Vode možete se osećati zbunjenoali i izrazito statično sa previše elemenata koji simbolizuju Drvo! Previše biljaka, predmeta iz prirode izaziva pustoš u vašim emocijama. Stoga u vašoj oblasti povezanoj sa ljubavnom situacijom blagotvorno dejstvo imaju lekoviti predmeti Vatre, kao što su bele sveće, pozlaćena oglaedala i prigušeno svetlo.

http://www.odlican.com/d/2454-10/Preslica.JPG
Slike odlican.com » liliana » Preslica

To mogu biti moderne zidne lampe povijene u obliku vrata labuda, ali i art - deko lampe načinjene od oniksa ili bakelita. Ovakav tip osvetljenja doprinosi vitalnosti a ne nadvladava čula. Druga mogućnost je da se polje nalazi u kuhinji,pa tada upotrebite šerpe i lonce od livenog gvožđa ili nerađajućeg čelika. Posebno ako ste u mogućnosti neka radna površina bude od ovih materijala. Možete simboliku Metala uneti i kroz detalje na starim komadima nameštaja prelivenih zlatastim prahom, ili u formi zlatastog lišća. Komadi postavljeni u odgovarajući deo dvorišta radi estetike može podstaći harmonizaciju vaše ljubavne situacije!

Kako su vaše estetske sklonosti veoma izražene, iskoristite ta dar za kombinovanje boja. Neka tkanine budu upečatljivih nijansi,tapeti sa nekom temom-različiti elementi: spojeni u uzajamnoj strasti. Senčite zidove, a drvenariju ofarbajte u potpuno suprotnu boju. Koristite mirne boje, mat.

Vatrene boje poput jarko crvene, kristalno bele i bordo, karmin crvene i narandžaste kao mandarine, mogu doneti posebno uživanje vašoj senzualnoj seksualnosti. U cilju psihičke motivacije i seksualne izražajnosti upotrebite tamno ljubičastu, nar - zelenu, modro-plavu, čak i crnu boju u detaljima. Ako se ova oblast nalazi u vašoj spavaćoj sobi,igrajte se tkaninama donesite jastučiće i zavese od damasta. Gvozdeno postolje za krevet, pomoći će vam da u trenutku afirmišete svoje fizičke potrebe.

majra 

Site Admin

Ako ste pripadnik elementa Drvo

Vatra je magični i kreativan elemenat za Drvo, tako da bi bilo poželjno da nabavite velii svećnjak ili luster. Ukoliko se polje ljubavnih odnosa nalazi u području kuhinje, potrudite se da izvor svetlosti bude uvek intenzivan dok kuvate ili se zabavljate, drugi lekoviti metod jeste postavljanje venca ljutih paprika pored zida u pozadini kuhinje-ovo će podstaći da vatra uvelk plamti u vašim vezama!

http://www.odlican.com/d/6230-5/ponos.JPG
Slike odlican.com » liliana » prsten

Ukoliko se polje nalazi u vašem kupatilu,upalite sveće kada se kupate ili pak slušajte vatrenu muziku - “Smoke gets into your eyes”! Tako ćete jednim potezom uneti oba lekovita elementa u polje vezano za ljubavni status. Potrudite se daveć ako nemate kamin, raspolazete sa dobrom kolekcijom slika ili fotografija sa elementima Vatre, od blage logorske - pa do kosmičke eksplozije zvezda.

Drvetu je potrebna i lekovitost Vode u polju ljubavi. U zavisnosti od područja doma koje zauzima to može biti akvarijum (nikada u spavaću sobu), staklena posuda sa laticama sveća ili sofisticirani tuš. Ako živite u stanu nacrtajte jezero vaših snova, sa sve vilinskim konjicima. Da biste uneli stabilnost posegnite za lekovitom simbolikom Zemlje, npr. stavite posudice od terakote u kuhinju i ispunite ih kamenčićima koje ste sakupili pored reke

Kako Metal u ciklusu elemenata deluje razarajuće na Drvo na ovoj lokaciji ga izbegavajte, da vas ne bi dovelo do razmišljanja da vaši intimni odnosi nemaju nikakvu vrednost. No, nakita se nemojte odreći, on je tu da istakne vaš sofisticirani ljubavni stil. Dakle, da bi bili u stalnom kontaktu sa svojim osećanjima neka bude zastupljeni tonovi Vode, kao parisko-plava ili petrolej plava, no da biste uspostavili ravnotežu u svom ljubavnom zivotu ne zaboravite uneti tonove zemlje kao što su oker, tonovi kafe podržaće vašu senzualnu i fizičku izražajnost.

majra 

Site Admin

Ako ste pripadnik elementa Meatal

Tipični predstavnici metala su srebro i zlato, no unoseće suviše ovakvih predmeta kome i sami pripadate u vaš doma, možete lako stići do prezasićenja u vašem ljubavnom životu. Pohlepa nema ništa zajedničko sa glađu,a zadovoljstvo i mir se postize ako znate kada da stanete.. Okružujući se sa previše predmeta ovoga elementa vas može učiniti neverovatno bogatim, ali zbog toga nećete postati i srećniji.

http://www.odlican.com/d/10536-3/astroloski+sat.JPG
Slike odlican.com » liliana » Prag - zlatni grad » Astronomski sat

Da bi ste uneli harmoniju posegnite za lekovitim predmetima koji nose simboliku Vode i Zemlje. To će vas obogatiti sposobnošću lakše i spontanije komunikacije. To mogu biti školjke posebno one ružičaste boje, uglačani šljunak, sjajno kamenje, ili bilo koji stari komadić stene koju ste pronašli u šetnji. Slike mora, fotografije jezera, osvežiće vaš ljubavni život. Stavite u činiju puno plavih i crnih klikera na najvišu policu u sobi. Slika sa ramom od tamnog drveta ili abonisa će udahnuti magiju proticanja Vode kroz vaš prostor. Boje vode mogu biti zastupljene diskretno i u tkaninama, naročito prekrivaču za krevet, jastučićima, zavesama.

Simboliku Zemlje možete uneti upotrebom toplih boja, kao što je boja cigle, oker-žuta, naročito ako se ovo polje nalazi u području kuhinje ili kupatila. To će vam pomoći da ostvarite lakše razumevanje, i da jasnije sagledavate vaš odnos prema drugim ljudima. Trudite se da izbegnete nameštaj od kovanog gvožđa, jer će on stimulisati vašu energiju pa ćete kao magnet velike privlačnosti izazivati ekstremne emocije. To vas može odvesti u stanje konfuzije po pitanju vaše odanosti i osećaja za integritet.

majra 

Site Admin