Feng šui knjige, resursi, literatura, sajtovi, programi Feng šui

Ocitavanje kompasa

U Feng Shui-u svi geografski pravci kuce, stana ili poslovnog prostora igraju krucijalnu ulogu u pravilnoj primeni formula. Od vitalnog je znacaja da se pravilno izvrsi ocitavanje kompasa, da biste mogli izvrsiti identifikaciju geografskog usmerenja prostorija i vrata, a nekada se ide cak i do polozaja namestaja.

Minimum podataka bez kojih se ne moze raditi je kompasna direkcija ocitana na ulaznim vratima bilo celog doma ili prostorije i centra.

Ovde se nalazi podrobno objasnjene o vrstama i nacinu ocitavanja kompasa, a ja vas pozivam da u temi Feng Shui metod - uredjenje i planiranje prostora postavite sliku vaseg kompasa i prateci tekst kako ste vrsili ocitavanje da bismo pomogli jedni drugima u razresavanju nejasnoca u radu.

majra 

Site Admin

Color calculator

Na sledecoj adresi mozete lako razrešiti neku konfuziju oko odabira boja za odredjene prostorije u domu. Postupak je veoma jednostavan, nakon što odaverete naziv shodno nameni prostorije potrebno je uneti njenu kompasnu direkciju i kliknuti na batončić Go. Nakon nekoliko sekundi ćete dobiti preporuke u vidu palete boja i instrukcije u tekstualnom delu šta je najpoželjnije. Nemojte da Vas zbuni što će se na kalkulatoru u koje ste Vi uneli vašu prostoriju i direkciju pojaviti početna forma, on se automatski resetuje; Vas zanima priložen grafički prikaz i tekst koji ga prati. U primeru na slici je biran ulazi foaje i istočna direkcija.

http://img197.imageshack.us/img197/6075/kolorkalkulator.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Color Calculator

Feng Shui - downloads

Holly Ziegler – Seel your home faster with Feng Shui

Autor nas vodi korak po korak kroz osnovne koncepte Feng Shui-a, pokazujuci nam kako da otklonimo spoljasnje ali i nase unutrasnje blockade, koristeci posebne tehnike u cilju stvaranja zdravog okruzenja. Princip u knjizi upucuje na usvajanje bazicnih principa ali nas upucuje i u prakticne primere njihovih aplikacija u prostoru.

Seel your home faster with Feng Shui

http://i.imgur.com/7EHX5YPl.jpg

majra 

Site Admin

Feng Shui i novac - Erik Safert

Feng Shui nije samo nesto o cemu razmisljate – to je nesto sto radite. Feng Shui je stil zivota: nacin na koji se svakodnevno odnosite prema sebi i svom okruzenju koji moze da promeni vas zivot. Zbog toga ova knjiga se bavi odredjenim vezbama i Feng Shui principima koje svako moze primeniti. Ako ne ulozite svoju energiju u ove pristupe, necete imati mnogo koristi.

http://i.imgur.com/PQzf8mdl.jpg

Jedna je stvar procitati knjigu o pecanju, a potom drugacije iskustvo je da svako jutro idete na jezero i pokusavate nesto upecati. Svako je osetio razarajuce efekte novcanih problema bar nekada u zivotu ako ne licno onda u okolini. Izobilje je vise nego novac i Erik Safer se obraca vasem srcu i dusi ovom bogatom i pronicljivom knjigom. Toplo vam preporucujem da se upustite u devetonedeljnu avanturu sa ovih 250 stranica, ukoliko imate bilo kakvih poteskoca u razumevanju teksta slobodno mi se obratite.

Feng Shui and money - Eric Saffert

Devetonedeljni program za stvaranje bogatstva uz pomoc drevnih principa i tehnika

Kula visoka devet spratova
Pocinje sa samo jednom ciglom

- Tao te cing, Knjiga 46

majra 

Site Admin

Svet kristala

Kristali prociscavaju i uravnotezuju energiju oko nas i zadrzavaju negativne vibracije, sve vise se koriste u terapeutske svrhe a u Feng Shui-u su jedan od devet osnovnih sredstava za balansiranje, lecenje i energizovanje unutrasnjeg prostora. Neretko se amajlije primenjuju kao instrument za razvijanje spiritualne mudrosti.

Postoji veoma sazeto stivo o isceliteljskoj vibraciji kristala Borivoja Bukve - "Borivoje Bukva - Kristali", a sire upoznavanje sa svetom kristala mozete ostvariti iscitavanjem tekstova na sajtu Kristali.

majra 

Site Admin

Gasimetrija na TV Pink o uredjenju prostora, maj 2008

Tokom maja 2008 na TV Pink je gostovala gasimetrija i u petominutnom prilogu je sažeto, slikovito i koncizno pojasnila osnove feng šui modela uredjenja životnog prostora i okruženja.

Video možete pogledati i na Jutjub strani Gasimetrija na TV Pink, a biće ubačen i u Inter CAFFE grupu na Jutjubu.

galeksic

Site Admin

Feng Shui - E. Moren, J. Ju i Val Bikatasev

Prethodnih godina se pojavilo mnostvo knjiga o feng shui-u, jedna koja s pravom kao prakticni vodic svojim sadrzajem izdvaja je - The Complete Idiot's Guide to Feng Shui. Ovo je vodic kroz mogucnosti i nacine na koje mozete da oplemenite svoj zivotni prostor i uskladite gas a svojom zivotnom energijom. Izvrsna detaljna knjiga koja ce vas osposobiti da praktikujete ovu vestinu sa sigurnoscu i lakocom.

http://i.imgur.com/RilHug8l.jpg

Brz pregled sadrzaja:

Deo 1: Hajde da udjemo u feng shui

- Sta je feng shui
- Zapadno intelektualno nasledje i Sveti gral
- Veliki zidd znanja i uspon feng shuija
- Ci je zivotna sila

Deo 2: Osnovni principi feng shuija

- Principi jina i janga
- Principi pet faza
- Principi osam trigrama

Deo 3: Razumevanje vaseg okruzenja

- Kornjace, tigrovi i zmajevi: procenjivanje vaseg okruzenja
- Dome slatki dome: procena vase kuce i njenog okruzenja

Deo 4: Feng sui zanat 101

- Osam kuca (1, 2, 3 deo)

Deo 5: Feng shui 201

- Letece zvezde (1, 2, 3, 4, 5, 6 deo)

Deo 6: Prakticna primena

- Idemo u lov na kucu
- Da li vam je kancelarija po meri

Deo 7: Sudbina ili slobodna volja: sta je sudbina

- Upoznajte se sa dvanaest znakova kineskog zodijaka
- Cetiri stuba sudbine (1, 2, 3, 4 deo)

Dodaci:

- Recnik pojmova
- Uobicajena pitanja i odgovori
- Naucite vise o feng shuiju
- Kineski periodi i dinastije
- Naucite vise o ispravnom ocitavanju kompasa

majra 

Site Admin

Video feng šui

Bravo za ovu knjigu!

http://www.youtube.com/results?search_query=feng+shui
http://www.dailymotion.com/relevance/search/feng%2Bshui
http://www.dailymotion.com/cluster/lifestyle

Pomenuli smo ranije da se na Jutjubu može naći interesantnih video zapisa, ali čini se da i Dejlimoušn može biti interesantan. U pitanju je servis koji potiče iz Francuske i nije tako popularan kao američki Jutjub, ali i ne zaostaje previše po broju dnevno prikazanih videa ("samo" 25 miliona) i od februara 2008 godine ponudio je novi plejer i HD video zapise. Takodje, način kako funkcionišu ova dva servisa je sličan zbog toga što im je namena ista, ali imaju svoje posebnosti i autentične kvalitete te je dobro pratiti oba.

Postoji samo jedan mali problem - da bi ste uživali u HD reprodukciji morate imati dovoljno brzu vezu i dovoljno jak računar koji može primljenu sliku da dekodira i prikaže. Ukoliko vam video prilog zastajkuje toliko da gubite volju za gledanjem, isključite HD - primetićete komandu ispod videa: ukoliko je dugme HD u boji, kliknite na njega i vratite se u surovu realnost. Slika neće biti tako kvalitetna, ali manje će zastajkivati.

A, ako ste uporni i odgledate ceo video do kraja sa uključenom HD opcijom, onda nagradite sebe tako što ćete ga celog pogledati od početka, ali u Full screen modu, tojest preko celog ekrana (pored komande HD, sa leve strane primetićete kvadratić sa strelicom na gore). Bićete impresionirani.

galeksic

Site Admin

Energetsko ciscenje prostora - space clearing

Urednost i dobra organizacija prostora u kome živimo nije samo stvar fizicke vec i mentalne higijene. Za dobru organizaciju prostora, zdrav ambijent, pravilan protok energije, a pre svega harmonicnu atmosferu i nase dobro psihofizicko zdravlje odgovor je - space clearing

Svi su manje ili vise revnosni u odrzavanju higijene zivotnog prostora, ambijent koji nas okruzuje postaju slika u ogledalo korisnika. Po nepisanom pravilu vremenom prostor biva zagusen brojnim stvarima koje nisu u upotrebi i cuvaju se iz sentimentalnosti ili straha. Nepotrebne, nagomilane stvari lose utici na nas zivot, generalno spremanje doma je efikasan nacin da odbacujuci nepotrebno stvorite prostor za novo i zeljeno. Majstori "space clearing-a" podsecaju da je nas dom je tihi svedok naseg zivota, on pohranjuje sva zbivanja, mi mu nasim bitisanjem natapamo zidove onim sto isijavamo svakodnevno. U njemu pevamo, slavimo tugujemo i bolujemo.

Osvestite u sebi prostore duse, osvrnite se na zidove i razmislite cime ste ih natopili. Ako zelite promene, ovo je mala pomoc da jasnije i jednostavnije donesete odluke sta zelite ukloniti. Da bi novo doslo mora mu se stvoriti cist prostor, kako oko sebe, tako i u sebi.

http://i.imgur.com/axvDbBDl.jpg

Jedan od zagovornika „space clearing -a", Skye Aleksander savetuje kako da prostor oko sebe efikasno sagledate i otklonite dileme sta je zaista “clutter” u vasem neposrednom okruzenju i u vasem zivotu uz analiticki osvrt kako isti utice na personalnom planu. Dovoljno je samo da zelite odvojiti desetak minuta svakodnevno da bi ste odrzavali i podrzavali zivotna stremljenja.

Stoga, ovde u temi o izvorima informacija o feng šui, resursima, sajtovima, knjigama prilažemo link prema knjizi Skaj Aleksandra - Desetominutna kluter kontrola, kontrola nereda, kontrola zbrke.

10 Minute Clutter Control - By Skye Alexander

majra 

Site Admin

Knjige za preuzimanje - free download

I: Feng shui for love:

How To Use Feng Shui To Attract Love - Melissa Coleman

Table of contents:

Part One: Feng Shui Decor For Love
Part Two: Crystals and Gemstones for Love
Part Three: Using Sage and Bells to Clear Bad Things
Part Four: Flowers to Plant for Love

II: Feng shui for abundant living

Table of Contents :

Preface 4
Foreword by Nikkea B. Devida 5
What is Feng Shui 7
Understanding the Principles of Feng Shui 9
Before You Begin Applying Feng Shui 14
The First Step 15
Releasing the Past and Preparing for the Future 17
Working with the Bagua 19
Individual Gua’s 26
Understanding the Five Elements 29
The Three Sources of Power 36
Three Secret Enforcements 39
Feng Shui of a Home's Exterior 42
Feng Shui of a Home's Interior 46
Feng Shui in the Bedroom 48
Feng Shui in the Kitchen 49
Feng Shui in the Bathroom 51
Feng Shui in the Living Room 53
Enhancing Wealth and Creating a Wealth Vase 54
Enhancing Health 58
Enhancing Your Career 63
Enhancing Helpful People and Travel 65
Enhancing Creativity and Children 67
Enhancing Love and Relationships 69
Enhancing Reputation and Fame 71
Enhancing Family 73
Enhancing Knowledge 75
Feng Shui Balancing Tools 77
21 Feng Shui Tips 88
Glossary 94
Feng Shui Resource Center 104
Order Info 106

Feng Shui for Abundant Living - Kathy Browning

III: Feng shui secrets revealed

Feng shui secrets revealed - 5 books

1. A Quick Guide to the 5 Elements - Stephanie Roberts

- Essential qualities of Chi
- Element shapes and colors
- Elements and objects
- The creative cycle
- The reducing cycle
- The controlling cycle
- The elements and the Ba Gua
- The elements & the compass directions

2. How to use Feng Shui to improve business & office - Melissa Coleman

Part One: Guardians at the Door
Part Two: General Tips for Enhancing Business.
Part Three: Chinese Charms For Enhancing the Office
Part Four Chinese Salt Water Business Cure

3. How to use Feng Shui to attract wealth – Melissa Coleman

Part One: Feng Shui Decor For Wealth
Part Two: Crystals and Gemstones for Prosperity
Part Three: Abundance Wreathes
Part Four: Chinese Prosperity Rit

4. Wind Chimes & Water Fountains - Stephanie Roberts

Contents
Wind Chimes 4
Water Fountains 4
Faceted Crystal Balls 6
Chinese Coins 7
Lucky Bamboo 7
Wish Books 8
Power Bracelets 8
Bells 9
Flags & Windsocks 9
Bamboo Flutes 10
Fu Dogs 10
Deity Figures & Imagery

5. Feng Shui Secrets Revealed – Melissa Coleman

Contents
- What is Feng Shui
- Enhancing areas of your home
- All purpose Feng Shui cures
- Traditional Feng Shui symbols

6. The top 10 Feng Shui mistakes & How to avoid them - Stephanie Roberts

IV: Secrets of feng-shui

Secrets of Feng Shui – Eloise Helm

Make more money, improve your health end find love!

Knjige za preuzimanje

Architects guide to feng-shui - Cate Bramble

Architects Guide to Feng Shui-Cate Bramble

http://i.imgur.com/81UFe02l.jpg

Rešite se nereda uz pomoć feng shui-a

Oslobodite se fizičkog, mentalnog, emocionalnog i duhovnog nereda.

Raščišćavanje prostora je naziv koji sam iskovala prije mnogogodina kako bih opisala granu feng shuija u kojoj sam pionir i po kojoj me najbolje svi poznaju. Riječ je o umijeću raščišćavanja i posvećivanja energija u zgradama, i to je primarni sadržaj moje prve knjige: Creating Sacred Space with Feng Shui
(Posvećivanje prostora uz pomoć feng shuija)

Kingston Karen

Rešite se nereda uz pomoć Feng Shui-a