Dogradnja kuće, rešenja u skladu sa feng šui - Majana Feng šui

Netacno

Dimenzijaa dijagonale od 415 mm (41,5 cm) ne sadrzi ni jednu feng shui stopu (43cm) i sama po sebi vec pripada VII podeoku, drugom podsektoru.

majra 

Site Admin

Koliko god se trudila, ja ovo stvarno ne kapiram...

Možda neki drugi dan ;)

prakticno ukoliko bi dijagonala predmeta (ogledala, radnog stola i sl. ) bila 338 kako si ti predlozila to bi znacilo sledece:

338cm – (43cm x 7) = x
x =338cm - 301cm
x = 37cm
x = 370mm

Ja sam pokušala ovo shvatiti: 338 je dijagonala predmeta, 43 je uvijek isto, to predstavlja Feng Shui stopu, x je broj koji ćemo dobiti i zavisi u kojem sektoru se nalazi - iz toga se vidi jesu li dimenzije predmeta povoljne ili ne. 7? - ja ne znam šta predstavlja 7, pa ako može neko još to da mi objasni (pod predpostavkom da sam ostalo pravilno razumila), a onda idem da mjerim sve po kući :klap:

Zlatni presek

Upravo tako kako si razlozila sama sebi. Diajgonala od 338 cm je u ovom postupku sadrzatelj tj. proizvod brojeva 43 i 7. Znaci ako bi smo razmatrali koliko se puta 43 sadrzi u 338 dolazimo do prvog celog broja 7. Ostatak od 37cm nam je u datom slucaju ono sto tumacimo tj. sto gledamo u tabeli znacenja u okviru odredjenih opsega.

majra 

Site Admin

   MayaKS57 dijagonala cega?

Sva ta racunica mi je potpuno jasna, jednostavno deljenje sa 43 cm, a ostatak se gleda u tabeli.

No, nije mi jasno koja dijagonala se uzima kao fundament racunanja: dijagonala 2D ili 3D objekta. Svakako nije isto kada racunam dijagonalu gornje ploce radnog stola (koji je recimo u obliku slova L, i to je jos jedno pitanje) i kada se isti posmatra kao kubus, sa svim svojim otvorima pored fioka i slicno. Ili plakar, koji ima svoju sirinu, visinu i dubinu: da li tu posmatram osnovu koju zauzima, prednji deo plakara, ili kompletan plakar i njegovu dijagonalu iz levog donjeg ugla prednje strane do gornjeg desnog ugla do zida. Ako je sastavljen iz dva dela (gornji deo je odvojen zbog montaze), da li svaki posebno, ili i gornji i donji deo zajedno. Npr krevet duzine 200 cm, sirine 110 cm i visine 46 cm ima dijagonalu:
duzina2 + sirina2 = koren iz dobijenog broja, ili je to:
(duzina2 + sirina2)2 + visina2 = koren iz dobijenog broja (ove dvojcice su stepeni)?

To je ono sto mi nije jasno. Ako mozete, molim Vas da mi pojasnite, ne mogu da mrdnem dalje u projektovanju namestaja koji treba da napravimo, a to nisam nigde nasla. Objasnjeno je samo kako se dobija OSTATAK.

Mnogo Vam hvala unapred.

08.10.2012 17:02

Hvala Majra :klap:

Vidi se da mi matematika nije bas jaca strana :oops:

Idem sada da mjerim :PPP