Posao, poslovanje, poslovni prostor - uredjenje po Feng Shui Feng šui

Re: Komparacija licnog trigrama i trigrama prostora

Pokusacu opet sa slikom - samo sa izgledom placa.

http://img694.imageshack.us/img694/2435/radionicaljpgcustom.jpg

Plac je preterano izduzen 90x10m sa dugackim prilazom i to mi pravi najveci problem u pravljenju normalne fotografije.

Kada se prodje dvokrilna kapija stazom se dolazi do objekta.... penje se stepenicama (4 uska stepenika) do terase i odatle se ulazi u objekat. Na ulazu je levo kancelarija odvojena vratima - a desno prijemni/izlozbeni deo odvojen pregradnim zidom od radnog dela.

Zatim, nakon pregradnog zida - prostor za rad sa masinama - u kome su levo kotao (crvena tacka) i mokri cvor.

Na izlazu iz radnog dela levo je susara za drva a desno farbara. Odvojeni objekat pred kraj placa je skladiste. Male kockice iza su boksici za 2 rotvajlera :)

I moj otac (vlasnik) i brat koji sa njim vodi posao imaju Kua broj 3. Ostali radnici su fizicki radnici (nema drugih koji upravljaju i donose dluke). Objekat je izgradjen 1991. godine, dok su susara, farbara i skladiste dodati kasnije (ne odjednom).

Kancelarija ce tek biti napravljena, negde duz puta ka radionici na dugackom prilazu, dok ce sadasnja kancelarija postati mesto za drzanje alata a pregradni zid izmedju izlozbenog dela ce biti uklonjen i prosirice se radni deo. Cilj je da se klijenti uopste ne uvode u radni deo ako za to nema potrebe - vec da se svi poslovi dogovaraju u kancelariji blize ulaznoj kapiji.

Sve je uradjeno u razmeri, ali me bas neobican izgled placa zbunjuje - jednostavno ne znam odakle da merim!

Tj. za sada mi je otac rekao gde je sever ali planiram da izmerim sama kad otputujem kuci (ne zivimo u istom gradu) - samo ne znam gde da stanem kad merim obzirom na ovaj cudni pravougaonik!

Na zalost - malo sam se obeshrabrila :( (odstampala sam tekstove sa linkova koje ste mi dali - bavicu se njima u toku vikenda)

Poslovni prostor, ocitavanje kompasa

Pogledala sam vas tlocrt mislim da se adekvatnim stilizovanjem prednjeg dela moze dosta uciniti, a ni sam objekat nije izrazito nepravilne forme pa se takodje moze nedostajuci deo "uneti" pozicioniranjem odredjenog objekta ili biljke sto ce zavisti od natalne karte.

Za pocetak jedino sa sigurnoscu mogu dati predlog da ako postoji mogucnost jedna stepenica se ukloni, ako ne onda da se pokusa osmisliti dogradnja stepenista (u smislu da se izmedju postojecih naprave nove, ne znam da li je to tehnicki izvodljivo) ili pak mozda najednostavnije resenje da se doda bar jos jedna napred, da je gaziste bar malo odignuto od zemlje. Porazgovarajte sa vasima o tehnicki izvodljivim mogucnostima. Od informacija potreban je i datum otvaranja firme, i pun datum rodjenja vlasnika. (ovo mozete poslati na pp)

Kompas cete ocitati tacno na podestu kada izadjete sa zadnje stepenice, znaci kao da izlazite iz objekta i zaustavite se pre no sto krenete na stepeniste, licem upravljenim ka ulaznoj kapiji. I molim vas da ocitavanje bude sto preciznije, a potom na samom tlocrtu ucrtajte strelicu gde se nalazi sever 0 stepeni, i koju vrednost ste ocutali na ucrtano tacki.

Ja sam vam na tlocrtu samo nacrtala primer kako vi trebate da oznacite.

http://img135.imageshack.us/img135/9287/radionicali5te7.th.jpg

majra 

Site Admin

Draga Majra

Tema je odlicna. Zanima me Feng Shui, ali me dosta i zbunjuje. Rogena sam 02.11.1963, a moj suprug 18.11.1962 god. Odnedavno smo u novu kancelariju za avto skolu, ducani su izgrageni oko 90-tih god.

Ulaz je na severnu stranu, nedostaje mali cosak na severozapad. Biro mog supruga je ukoso u JZ cosak,a ispred njegovog je moje biro. Imam skicu ducana ali nikako da uspem da ga pratim. Puno hvala!

niko650

Moderator

Potrebni podaci

Od podataka koji su potrebni da bih mogla da uradim mapu, nuzno je da dostavite:

1. tlocrt i ocitanu kompasnu vrednost na ulazu (licem okrenuti ka spolja)

2. datum gradnje objekta (pokusajte se raspitati kod suseda, ili u poreskim
knjigama, negde postoji podatak), i naravno ukoliko je bilo renoviranja (krov, rusenje zidova i sl.) da i to naznacite

4. datum osnivanja auto -skole i podake vlasnika (ako je to vas suprug to ste vec ostavili)

5. ucrtajte namenu pojedinih delova prostora i raspored elemente namestaja i to propratite kratkim opisom, boja, materijal.

6. napravite takodje jedan koncizan opis okoline (pozicije puta, objekata koje vidite sa vrata, onih koji vas okruzuju)

Kada sve ovo pripremite i postavite ovde, ako i dalje budete imali poteskoca oko postavljanja slike (tlocrta) u odgovor javite se meni na privatnu poruku.

Hvala za lepe reci i dobro dosli :)

majra 

Site Admin

Tlocrt radnog prostora

http://img209.imageshack.us/img209/3958/slika0002wi8640x480mv3.jpg

Uspela sam nekako da prenesem sliku. Ne znam dali se dobro vidi. Cekam odgovor.

niko650

Moderator

Dodatne informacije

Raspored elemenat je jasno vidljiv, ali su slova malo necitka pa vas molm da kada budete pravili opis napravite kratku digresiju. Naime, uocavam da su braon elementi stolice, poziciju racunar, no niste naznacili ko sedi gde pa i to dopisite uz ostatak koji sam gore iznela kao nuzne podatke.

Tacka na tlocrtu crvena oznacava mesto sa koga treba da se ocita kompas (ledjima okrenuti ka unutrasnjosti prostora a licem ka spolja, drzeci ga u nivou struka pri cemu budite pazljivi pa uklonite prstenje, kopcu kaisa i sl. sto bi moglo uticati napreciznost ocitavanja.

majra 

Site Admin

Hvala Majra

Hvala ti puno sto si mi odmah pisala. Auto skola je osnovana 1999-e god. Vlasnici smo oboje. Ducan je sagragen negde 1993 god.

Ulazna vrata je na sever. Iza vrata ima sanduk sa drva. Do njih je crni kamin.

Prvi orman je sa dva vrata, zatvoren, a u njemu je cesma za vodu. To je Istok. Drugi orman i cosak su dole zatvoreni, a gore su police. Visoki su 2,40m, matrijal iverica, boja tamna tresnja. Cosnjak je u JI.

Veliko biro mog supruga je u JZ. Fotelja je crna. S leve strane su slike nase kceri i sina. Ispred je moje manje biro. Tamo je kompjuter, crne boje. S leve moje strane su prozori (Z). Ispred je mala masa za goste. Tepison je sive boje.

Cosak koji nedostaje je SZ. Napolje ispred coska je okrugli stub.

Sa glavne ulice ima stepenike koje vode do ducane. Nasa ke kancelarija poslednja i gleda u prozore jedne kafane. Izvini sto sam tako opsirna. Hvala ti.

niko650

Moderator

Tlocrt poslovnog prostora

Potrudila sam se, izvini malo je amaterski, da ti malo vise dolovim okolinu avto skole.Nadam se da se vidi slika dobro. Pozdrav.

http://img39.imageshack.us/img39/2296/okolinaaswx9custom.png

niko650

Moderator

Opšti raspored u kancelariji

Poštovana Majra,

pročitala sam Vaše postove o uređenju poslovnog prostora,možete li malo (uopšteno) opisato kakve boje u kancelariji imaju pozitivan odnosno negativan uticaj?

Jedan mali dodatak

Nestrpljivo cekajuci tvoj odgovor, a znam da ti nije lako i da mozda nas je previse sto cekamo na tebe, listala sam clanke i ucila neke stvari oko Feng Shui. Negde sam srela da i krecenje ducana ili sobe ima neki udel u analizi. Sad ovako,u julu ili avgustu 2008 god. ducan je gletovan i okrecen a mi smo se nedelju dana pre 01.12.2008 useljivali ,a zvanicno smo u tom ducanu od 01.12.2008 god. Inace u ducanu nisam postavila nista po zidovima osim slike nase dece. Nadam se da ces mi sve to ti objasniti, gde da postavim sat, neku sliku, a gde da stoje modeli igracaka, (auta, kamione, velosiped i sl.)
Hvala ti puno sto si procitala moju poruku.

niko650

Moderator

Kompas

Sve ovo sto ste do sada dostavili je vredno, ali ono sto je zaista vazno je da ocitate kompasnu direkciju na ulazu. Natlocrtu sam naznacila tacku sa koje cete ocitavati. Nuzno je da imam taj podatak kao i tacnu godinu gradnje da bih mogla da uradaim natalnu kartu objekta kako bih vam dala validne sugestije. Karta koju pominjem omogucava da se cijljano postavljaju kljucni elementi na osnovu pozicije planinske i vodene zvezde zarad aktiviranja finasijkog priliva i razvoja dobre medjuljuddke komunikacije.

Ako imate bilo kakve nejasnoce oko nacina ocitavanja kompasa na forumu se nalazi dosta materijala koji nosi smernice, a ako i tada postoji dilema obratite se i ovim putem pomocicemo.

majra 

Site Admin

postavljajuci kompas na ovom mestu pokazuje sever.Nije li to dovoljno ili treba nesto vise.

niko650

Moderator