Srećan Vaskrs - Hristos Voskrese! Caffé

Sretni nam blagdani :)

Велигден

Христосовото воскресение за нас е дар Божји и спасение. Пред нас е најголемиот ден,празник Велигден.
Ден на љубов, вера и надеж. Во тоа име да се почитуваме, сакаме и да си веруваме.

http://www.odlican.com/d/9644-2/101_6316.jpg

Среќен празник на сите верници кои го слават овој голем ден.

Христос воскресе - вајстина воскресе!

niko650

Moderator

Hristos Vaskrse!

Mili moji, neka je sretan i radostan praznik života!

Hristos Vaskrse!

http://img221.imageshack.us/img221/4372/33339999.jpg

Mikica

Site Admin

   majra  Vaistinu Vaskrse!

Kao praznik životnog začetka, želimo vam puno sreće i napretka!

15.04.2012 12:50

Hristos Voskrese!

Nekada grešimo prema drugima, nekada prema sebi. Neka nam Bog koji je vaskrsenjem pobedio smrt da snage da budemo dobri i za druge i za sebe, pa da svaki naš životni korak bude dobar korak koji će nas voditi ka besmrtnosti jer živeći ovde pripremamo sebe za večno pamćenje.

http://www.odlican.com/d/9741-4/andjeli.jpg

majra 

Site Admin

Hristos Vaskrse!

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik. Toga dana je Gospod Isus Hristos vaskrsao iz mrtvih, pobedio smrt i svim ljudima od Adama i Eve do poslednjeg čoveka na zemlji darovao večni život.

http://i.imgur.com/eS3oBBE.jpg

Zbog značenja ovog najradosnijeg praznika, svaka nedelja u toku godine posvećena je Vaskrsu i svaka nedelja je mali Vaskrs.

Za Vaskrs su takodje vezani i lepi običaji u našem narodu. U celom hrišćanskom svetu, pa i kod nas Srba, za ovaj praznik je vezan običaj darivanja jajima.

Jaje je simbol obnavljanja prirode i života, tako isto vaskršnje jaje znači radost za one koji ga daju i koji ga primaju. Narod se medjusobno pozdravlja rečima sve do Spasovdana:

"Hristos Vaskrse!" i "Vaistinu Vaskrse!"

majra 

Site Admin

Hristos Vaskrse

Dragi moji interovci,

danas je veliki praznik životnog začetka, sreće i napretka, pa neka se duša ispuni zadovoljstvom, ljubavlju i mirom, neka cvjeta u radosti i snazi - i neka ovaj dan bude svjetli blagoslov za vrijeme koje dolazi.

Hristos Vaskrse!

http://i60.tinypic.com/2it2yye.jpg

Mikica

Site Admin

Hristos Vaskrse!

Neka se pred Vama otvori put
u dane natopljene radošću,
neka su uz vas uvek prijatelji
a Božja ljubav zaštita najveća.

http://www.odlican.com/d/15489-2/jaje.jpg

Hristos Vaskrse, Radost donese!

majra 

Site Admin

Vostani. Vreme je!

To je naš večni priziv koji svake godine osećamo i izgovaramo umom svog srca uoči praznika Vaskrsenja Gospodnjeg koji pred svakog od nas postavlja imperativ – smrt starog i vaskrsenje novog čoveka u nama.

I svaki naš podvig je jedan važan stepenik na tom putu večnog vaskrsavanja, svaki korak ka lepoti, istini, dobroti, spasenju je uvek novo smanjivanje razmaka izmedju nas kakvi jesmo i nas kakvi bismo mogli da budemo. U tome i jeste unutrašnji smisao bogočovečanskog vaskrsenja, u tome da u svom životu vaskrsavamo koliko je to god moguće u što većoj i snažnijoj meri. I kada se spremimo za ovaj veličanstveni praznik koji nas uči da telo Hristovo nije ostalo raspeto na krstu, treba još samo da čista srca prema sebi i ka nebu izreknemo ono vaskršnje:

Vostani. Vreme je!

Tada će kroz zjapeće pukotine ljudskog razuma postati vidljiva plavet večnosti obasjana sa svih strana spolja i iznutra blagim osmehom bogočovečanske ljubavi. Tamni oblak prestaje da prekriva nebo poput poklopca na mrtvačkom sanduku.

Pobediće ga opet i zauvek "luda" ljubav Božja!

http://i.imgur.com/e4S8kyMl.jpg

majra 

Site Admin