Stan u porodicnoj kuci preuredjenje po feng shui - stefanija Feng šui

Moji kucni ljubimci

kaktusi i sekulenti,leti su na JI ,a zimi na SI :shock:

http://img25.imageshack.us/img25/4373/dscf4375m.jpg[/URL]

imam 2kom ''japanska drvca''

http://img810.imageshack.us/img810/5953/dscf4374d.jpg

bucko, ima 4 meseca, da ne bi zavrsio na ulici uzela sam ga, inace je ''dzukelce''ali slatko, ima 4 meseca...

http://img178.imageshack.us/img178/5572/bukiv.jpg

i na kraju poslednja ali najdraza moja Cici, stara je 4 godine

http://img137.imageshack.us/img137/201/cici2.jpg

Majra ja jos cekam. :opsirno:
Lep pozdrav

Postavljanje simbolickih objekata po feng shui-u

Stefanija, ako dobro razumem vas tlocrt mislim da se potkrala greska u ocitavanju kompasne direkcije sprata na kome vi zivite. Naime, ocitavanje se vrsi na podestu na tacki koju sam naznacila na tlocrtu, znaci kada izadjete sa stepenista koje vodi iz prizemlja, tj. na mestu gde stanete pre nego zakoracite na stepeniste kada krenete da silazite dole. Ovo nam je potrebno da bi uradili map za gornji sprat.

http://img42.imageshack.us/img42/7043/mojastanmodelcustom.jpg

U pogledu rasporeda unutrasnjih elemenata ono sto je uocljivo na prvom tlocrtu je pozicija lezaja u dnevnoj sobi, koju je trebalo korigovati. Naime, kada god smo u mogucnosti, a vidim da vi imate prostora, krevet, radni sto ne treba da se naslanja ili da deli zid sa kupatilom, to na dugorocnom planu donosi slabljenje zato topla preporuka je da napravite razmestaj tako da do zida ide orman ili komoda tako da lezaj ne bude „upijac“ energetskog upliva iz kupatila. Kako ste vi izvrsili rotacije samim tim ste i resili ovu problematiku na dobar nacin. (Pozicija koju ima kerevt za spavanje vasih roditelja nije povoljan jer se glava nalazi tacno u liniji vrata i na ovaj nacin se nalaze na direktnoj liniji sto zasigurno stvara zdravstvene tegobe u delu tela koji poklapa tu projekciju, bilo bi dobro da razmotre polozaj uzglavlja na suprotan zid).

U kuhinji razmotrite iz prakticnih razloga izmestanje korpe za macku u predsoblje, prvo da ne bude tampon zona, a drugo i iz prakticnih higijenskih razloga. Takodje u dnevnom boravku razmotrite opciju da ugaonu garnituru stavite u naspramni ugao, tako da uvek zauzimate komandnu poziciju u odnosu na vrata.

Molim vas jos da pojasnite smo stepeniste koje je ucrtano u samom sredistu tlocrta.

Dok ovu dilemu ne razresimo, ja pravim osvrt na ono sto ste jos dostavili:
Generalno pozicija na severu vodenog objekta je zbog pripadnosti elemenata prihvatljiva, s tim da najefikasnije je kada se ovakvi motivi kao sto je vodopad koji simbolizuje neprekidan tok pazljivo postave. Mislim da nemate potrebe za dupliranjem elemenata (a kod vas plus i odraz u ogledalu!), prosto ako se ne mozete odluciti izmedju dve slike menjajte ih povremeno, ovako ako pazlivo pogledate vi imate dva vodopada od kojih jedan ispod drugog, sto moze ukazivati i na silinu vodene stihije koja ne mora uvek biti blagonaklona, pogledajte samo u prirodu kako je voda kao elemenat snazna, zato odaberite jednu koja vam se trenutno vise dopada, a kada uradimo natlnu kartu doma onda ce mozda biti pozeljno i da je na neko drugo mesto plasirate.

Slika katusa u ovom sektoru, ako je ovo jugozapad zasigurno sama po sebi govori kako se osecate, pa i ako vam ovo mozda negde daje jednu izdrzljivost u teskim periodima (kao sto kaktus prezivi dug period bez vode u teskim uslovima), ipak mislim da trebate ovde postaviti parne elemente, dve slike , i motiv koji ce vama da budi osecanja koja zelite u jednom partnerskom odnosu. Potom smao kupatilo tu je gde je i rdimo sa onim sto imamo, u krajnjem mi zbog necega i biramo prostor koji nam odslikava i nasu realnost, ali svakako od naseg odnosa ka samom prostoru, ka samoj sferi u nasem zivotu moze da unese promene i u svakodnevnici na tom polju. Zato vase kupatilo prosto pretvorite u jedna divan, spa kutak, unesite mirisljave soli, esencijalna ulja, adekvatno osvetljenje, lepe frotire i cupavu meku, neznu pamucnu prostirku i iskoristite ga za relaksaciju, kao prostor u kome se i opustate i mastate u kadi sa penom ;). Uredite ga da bude mirisni kutak koji odise urednoscu, zenstvenoscu i u u koji rado ulazite. Kozmetiku nemojte drzati u kupatilu.

Drvo sa paricama ima veoma povoljnu simboliku i prosto nemojte je procerdati ovakvom postavkom gde ga sa vrata (svako ko udje moze „obrati“ a iz kupatila „zaljusnuti“ iscrpljenom odlivnom energijom. Ovakve objekte uvek nastojimo drzati u dnevnom boravku, u sektoru koji nosi povoljnu vodenu zvezdu (ovo se odnosi i na nakit=vrednosti, obilje).

Ostale simbolicke objekte je zaista jedino ispravno pozicionirati shodno mapi doma, tada feng shui kako mi kazemo u zargonu „radi“. Vidim da slika sa madarinskim patkama je na cvetnoj podlozi, sto ne bi treblo, osim toga, ako sam dobro razumela vi ste jos uvek sami i mandarinske patke u ovom momentu za vas ne mogu imati upliva, radije ih poklonite roditeljima, a vi ako zelite da svoj emotivni zivot razvijate unesite simbol koji ce oslikavati vase aspiracije u ovoj oblasti.

Slonici su po gabaritu mali da bi stajali neposredno uz ulazna vrata, ali ih recimo mozete postaviti na poziciju gde se sda trenutno nalazi drvo i kutijica sa nakitom, s tim da pazite da su im surle okrenute ka dnevnoj sobi. Money frogs (zabice) svakako odmah podignite sa zemlje i nemojte ih drzati ovako direktne i nezasticene od pogleda, na ovaj nacin svako moze da vam uzme pricu, sto bi znacilo da ne brinete o svojim finasijama bas najbolje. Za poziciju imate na forumu u temi o simbolickim objektima detaljno napisno kako da je postavite.

Kada resimo dileme s apocetka, moci cu da vam iznesem predlog o uskladjivanju prostora bojom i o pozicioniranju ostalih simbolickih objekata sa kojima raspolazete.

majra 

Site Admin

Majra,hvala najlepse za savete,puno mi znace.
Jos sam nesto promenila pored ovog sto si mi savetovala,ali trenutno nisam u mogucnosti da to prezentujem,do skorog citanja,jos jednom hvala.

Promene u mom stanu

Evo me opet za kompjuterom,pozdrav za sve ,posebno za Majru.
Novi raspored:

http://img198.imageshack.us/img198/1676/novomojstan.jpg

Prvo da pojasnim oko stepenista,nije na sredini tlocrta,vec donji desni ugao po celoj visini kuci,s tim sto nisam ucrtala odmaraliste. Verovatno je to sto nije bilo jasno.

Majra,hvala za informaciju kako da odredim kompaksnu direkciju ulaza. Poklapa se sa glavnim ulazom,ali cu veceras proveriti, da bi bila sigurna i koliko tacno stepeni.

Korpu za macku sam odavno pomerila i element kuhinje okrenula isto kao frizider,tako sam napravila kao dva dela kuhinje sto mi bas odgovara,u jednom spremam a u drugom su namirnice.

Zabicu sam podigla na zlatnu kutiju (postavicu fotografiju),d rugu zabicu koja je na slonicu stavila na komodicu u hodniku i gelda prema dnevnoj sobi. Kaktusi su bili na terasi JI, a sada su na SI, ovo je u stvari neka zimska varijanta mog stana.

Ocitavanje kompasne direkcije

Kao sto sam predpostavila,za moj sprat (ulaz)je 335 stepeni SZ,isto kao za glavni ulaz.

Ocitala sam i pravac kreveta gde spava moj sin. To je SI.Posto smo ja i on kua broj oboje 8, pripadamo zapadnoj grupi,koja kaze da je SI dobar pravac, ali nisam sigurna, jer je za zapadnu grupu najbilji pravac JZ.

Jos sta me muci je kada sam radila letece zvezde ispalo je da su ''sest ubistva'' u sobi mog sina, ranije je to bila moja soba.

Ne znam sta bih mogla da stavim kao zastitu?ako je uopste sve tako, posto nisam bas sigurna u sve to sto pisem.

Majra,ako imas malo vremena molila bih te za malo objasnjenja i natalnu kartu,s trpljenja imam, cekacu koliko bude trebalo.
Lep pozdrav

Majra,ja jos cekam,ako moze nesto bar kratko...sve je nekako krenulo nizbrdo,ne mogu da verujem kako se za kratko vreme sve nesto okrene...
unapred hvala