Stan u porodicnoj kuci preuredjenje po feng shui - stefanija Feng šui

Dobar dan,

Ja sam Danijela ,molim za pomoc:da li treba da zalepim ogledalo na vrata od kupatila ,jer su bez prozora, ako se nalaze preko puta ulaza u stan?

unapred HVALA :roll:

Moj stan u kuci mojih roditelja, tlocrt

Htela sam da pohvalim sajt i Majru, svaka cast svima a poseno njoj. Vec nekoliko godina citam o ovome (imam par knjiga) ali tek sada kad sam ovde procitala ove vase postove u stvari sam shvatila koliko je sve komplikovamo i tesko i sta je ustvari feng shui, mislila sam da je to samo neka dispozicija namestaja recimo pravilna, e ali nije.

Tek sad vidim da pojma nemam, i eto resih da iscrtam moju kucu i da se javim, imam problema puno, kao svi mi, a najveci mi je finansijska situacija.

Kupila sam zabice, zalepila ogledalo na vrata kupatija, ogledalo isto kupila malo "pa kua" na ulazna vrata. Nije da nemam para, nego se ubijem od rada i nista, radim mnogo, a imam samo za osnovne stvari, nesto me koci.

U kucu smo se uselili 1977, sto znaci da je 6 metal moj datum rodjenja 05.11.66, u znaku vatre (vatrenog konja), prema 5 elemenata metal, kua broj 8, trigram KEN. Letece zvezde ne znam kako se to racuna. Moj sin 26.07.1992 znak voda, prema 5 elemenata zemlja, kua broj 8, trigram KEN. Imamo zajednicke srecne zvezde 2 crna i 5 zuta.

Mislim da zapadnoj grupi oboje pripadamo, ulaz je jedan glavni ulaz u kucu SZ, na taj on ulazi, i sporedni na koji ja samo ulazim SI (jednom sam se okliznula na taj ulaz i pala)

Ali, oba su u harmojiji za nas oboje. Eto, toliko o nama, inace sprat nize zive moji roditelji sa mojim bratom, i u prizemlji je jos jedan manji stan koji koristimo za slavlja i leti.

Lep pozdrav za sve i ljubav mi ne ide nikako, ali to nije toliko bitno. Valjda ce neko pomoci da znam sta jos treba da promenim, uradim, kupim.
prva slika je stan mojih roditelja,a druga slika je moj stan(drugi sprat je moj)

http://img827.imageshack.us/img827/6804/prvispratmodel520.jpg

http://img541.imageshack.us/img541/6510/mojastanmodel.jpg

Link ka većoj slici
http://img64.imageshack.us/img64/1971/mojastanmodel.pdf

update:

Hvala na pomoci za ubacivanje slike, eto sad sam i ja naucila.

Zaboravila sam da kazem da mi zivimo (ja i moj sin) na drugom spratu, prva slika je stan mojih roditelja, pod istim krovom i jos da je glavni ulaz SZ 335 stepeni, a sporedni SI 42stepena.

I jos nesto me muci, a to je da se kuca nalazi u slepoj ulici, i to sam nacrtala i prizemlje.

http://img163.imageshack.us/img163/2807/prizemljemodeld.pdf
http://img507.imageshack.us/img507/9474/dvoristemodel.pdf

Demarkacija prostora

http://img442.imageshack.us/img442/8810/sektorimodel.jpg

Hvala na pomoci oko slike i naslova.
Do pre neki dan samo sam citala ,a sada sam pocela i da ucim,i vec sam smislila nesto.Posto je pravac JZ za majku(mene) povoljan ,a za najstarijeg sina je istok(ja imam jedno dete-sina),nase sobe su u pogresnim pravcima ustvari ,zamenicemo se sa sobama...sigurno ce biti bolje,jer ja imam mnogo vise namestaja a njegova soba nema vrata za terasu...mada sam htela da prvo uradim natalnu kartu za letece zvezde,mozda i stignem...eto ja pocela od necega...
pozdrav svima

Povoljni pravci (zapadna grupa)

http://a.imageshack.us/img255/647/povoljnipravci2.jpg

Mozda sam dosadna,ali neke stvari mi nisu jasne:

Ulaz u moj stan je SI, SI je pravac za sporedni ulaz, koji samo ja koristim, i ponekad moja majka,svi ostali(moj sin, brat i otac, cesto majka) koriste glavni SZ, za natalni kartu uzela sam glavni pravac SZ, pravac pruzanja JI.

A sta ako je trebalo da uzmem za pravac gledanja SI, i pravac pruzanja JZ? Valjda zato sto vecina ukucana koristi glavni ulaz, a ne sporedni kao ja.
Onda kad pogledam dvoriste trebalo bi uzeti S i J, jer tu ulazi pozitivna energija, ne direktno nego skrece.

Osmougaono ogledalo postavila sam iznad sporednih vrata, jer mi se cini da tamo ima negativne energije, mozda gresim?

http://a.imageshack.us/img826/4446/dvoriste2.jpg

Da ne zbuni, glavni ulaz se ne vidi, samo sporedni, jer je prikazano prizemlje, glavni ulaz vodi uz stepenice na prvi sprat, jos stepenicama na drugi.

Majra,molimte pomozi.Ja i moj sin smo zamenili sobe,iz vise razloga,i sada nam je mnogo bolje i lepse.Sada sam ja na JZ,a on na I.Problem je sto moja majka kaze da je moj krevet postavljen lose.Kaze da je to ''mrtvacki polozaj''????? :shock: Ja mislim da nije,tacno je da se vide noge ,ali bocno,ako jeste molimte odgovori sto pre. :???:
Unapred hvala
Lphttp://img826.imageshack.us/img826/9893/noviraspored1.jpg

Pozicija za spavanje i pakua ogledalo

Danijela,

vi ste kua broj 8 sto znaci da je vas najbolji pravac za orjentaciju uzglavlja jugozapad, i polozaj kreveta kako ste ucrtali nikako ne odgovara onome koji se oznacava kako ste napisali da vam je majka sugerisala. Taj polozaj je onaj koji se podudara sa obicajem da se preminuli ranije dok nisu postojale kapele iznosi iz doma sa nogama put napred, pa se pozicija kreveta kada su noge upravljene (stopala) direktno na vrata tako percepirao i naravno zbog predanja izbegavao. Mozete biti mirni vas krevet je u dobroj poziciji.

Drugo u jednom od gornjih postova ste pomenuli da ste postavili bagua ogledalo na spoljnu stranu. Ja vas najtoplije molim da dobro osmotrite okolinu, u praksi se za njim poseze u krajnjoj nuzdi i kada smo sigurni da necemo njime povrediti nikoga.

Molim vas, vidim da se trudite, samo za jos malo strpljenja za desetak dana cu moci da vam pomognem konkretnom analizom vaseg prostora, a vi slobodno radite dalje, lako cemo sagledati tako sve kada vi svojim angazmanom doprinosite uredjenju vaseg prostora.

O pakua ogledalima imate vise u nasoj riznici pogledajte i tekst feng shui kure

majra 

Site Admin

Korekcije u prostoru

Hvala Majra od srca. Sad mogu mirno da spavam, inace sam mirno spavala, cak i kad je moja majka tvrdila da nije dobar polozaj. Nihov krevet je postavljen suprotno,za 180stepeni,to ona smatra najboljim.
Ali dobro...

Sto se tice pakua ogledala,skinucu ga naravno ako reflektuje negativnu energiju,daje obrnutu sliku...iskrena da budem ogledalo sam stavila jer sa te strane su komsije koje mi ne misle dobro,zato sam mislila da otuda dolazi negativna energija,pa sam htela da to zaustavim,ali ako ogledalo moze nekog da povredi :shock: (bilo koga)sklonicu ga.

Osim sto smo zamenili sobe jos sam neke promene napravila u stanu po principu feng shui .Na pr:

1)Postavila sam slike vodopada na severnoj strani i to 2 slike vodopada (nasla sam ih u jednoj kineskoj radnji) stavila sam jednu ispod druge.

2)Ostapala sam ''osmicu'' ,zalepila na karton i okacila u ''srediste''posto je ovo period osmice.

3)Na sever sam stavila i 3velika kamena,zastita za ''tri ubistva''za ovaj period :???:

I jos nesto svasta... kao da sam mastor za feng shui,i zgleda da sam preterala :oops: ,moracu sve to da slikam...

Majra, pozdrav, ulepsala si mi dan. :klap:

simbolicka dekoracija

Vi ste bas azurni, drago mi je da zelite da skinete ogledalo dok sve polako ne sagledamo, a ako zelite zastitu sa te strane, mozete i vencic koji se stavlja obicno na vrata kod nas, da stavite na tu stranu, ako vas bas to toliko iritira, dok ne uradimo kartu doma. U svakom slucaju, nastojte da "isecete" energetse kanale ka njima, jer dokle god ih nosite u mislima vi hranite injihova razmisljanja, ponavljajuci ih svojoj podsvesti, koja odradi na kraju sve jer ona bez super ega ne zna sta je dobro a sta lose po nas, zna samo da joj se nesto uporno ponavlja i to apsorbuje ;)

Drago mi je da sam bar malo pomogla za pocetak ;)

majra 

Site Admin

Skinula sam ''ogledalce'' i stavila vencic koji sam sama napravila.Bas je lepo ispao...evo kako izgleda ''ogledalce
http://img153.imageshack.us/img153/8522/dscf4356w.jpg
...samo jos nesto,dok sam trazila po kineskim radnjama vencic,nasla sam ovo...http://img43.imageshack.us/img43/281/dscf4358nl.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Mozda treba da bude pored zabica,imam ih 3,jedna je na ulazu SI,okrenuta prema stanu,ona donosi pare,a ostale dve su u dnevnoj sobi ,jedna na niskoj polici ispod TV,kako bi mogla da skoci ,i ide po porice,mislim da gleda na JZ,i treca pored trpezariskog stola,gleda SI,mislim ....
Ali ,dobro...samo da znas Majra,da ih imam,pa otom-potom.
Ovaj ''okacak''mi je malo cudan jer ima 5parice i 2 zvonciva,zar ne treba 1,3,6,9 novcica?

Simbolicki objekti

Mozda nije uobicajeno ili mozda ne bi trebalo,ali ja zelim da pokazem svetu a posebno Majri neke moje detalje.Sigurna sam da sam negde pogresila,ukoliko su to neke ''strasne greske ''kao sto je to bilo pakua ogledalo,volela bih to da znam.

Slike detalja:

http://img203.imageshack.us/img203/9436/zabicaisloncenaulazuust.jpg

zabica na sloncetu na ulazu u stan, gleda na JZ ,ostale 2 u dnevnom boravku...

http://img832.imageshack.us/img832/3913/zabicai3kamena.jpg

http://img814.imageshack.us/img814/513/zabicaudb.jpg

Sada sam shvatila da su zabica i 3 kamena zajrdno :shock:

Ove dve u dnevnom boravku ne znam gde gledaju, moram to da ocitam.

DETALJI U HODNIKU

Ogledalo koje sam zalepila na vrata kupatila i slika kaktusa ,nadam se da sa slike ne salju negatativnu energiju,jer ih mnogo volim.Da spomenem samo da je moje kupatilo otprilike 1/3 JZ i 1/3 Z,znam da to nije dobro,da cak ne bi trebalo da se koristi ,ali ja nemam drugo.
http://img36.imageshack.us/img36/465/kaktusiogledalo.jpg
E,sada vodopadi.Na suprotnom zidu ,preko puta vodopada je opet ogledalo(u hodniku,ogledalo,civiluk i komodica)tako da se oni ogledaju-dupliraju... :???: inace su na S
http://img837.imageshack.us/img837/6820/vodopadi.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Na komodici imam drvo sa paricama i neke drvene kutijice za nakit,tek sada shvatam da u hodniku imam vodu i drvo,mislim da sam negde procitala da ove godine na SI treba postaviti drvo,nikako elemente zemlje,ili sam sve to pomesala

ZASTITA

vencic
http://img687.imageshack.us/img687/2356/vencic.jpg
Verovatno ce se neko smejati kad vidi ovo sto sledi,ali sam tako radila,brzo citala :opsirno: i jos brze sprovodila u delo :) ,predpostavljam da se tako ne radi :???: ponelo me :D ,uvek zurim da nesto uradim inace u zivotu.
tocak na J
http://img841.imageshack.us/img841/7703/tocaknajug.jpg

Uploaded with ImageShack.us
osmica u srediste ,srediste je hodniku,evo ga jos jedan detalj u hodniku,na koji sam zaboravila...
http://img208.imageshack.us/img208/6843/osmicam.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
http://img153.imageshack.us/img153/6025/dscf4370.jpg

mandarinske patke na S, za ovu godinu