Kua broj - izračunajte vaš lični trigram Feng šui

Osam kuca feng suija tvrdi da svaka od osam kardinalnih direkcija sadrzi različitu vrstu energije na koju ljudi i gradjevine reaguju pozitivno ili negativno, Osam kuća se koristi da odredi četiri povoljne i četiri nepovoljne strane sveta ili oblasti u vasem domu.

Trigrami Osam kuca su podeljeni u dve grupe od po cetiri trigrama - Istocnu grupu i Zapadnu grupu:

  • Istočna grupa: Džen (istok), Sun (jugoistok), Kan (sever), Li (jug)
  • Zapadna grupa: Čien (severozapad), Kun (jugozapad), Gen (severoistok) i Duei (zapad)

Izračunavanje Kua broja

Za početak potrebno je da izračunate Vaš lični Kua broj ili Ming Gua, koji je odredjen godinom vašeg rodjenja i polom. Kada izračunate lični trigram saznaćete koja od osam strana sveta je za vas povoljna, takodje će te razumeti kako utičete na druge ljude i kako oni utiču na vas.

Kako su za izračunavanje potrebni personalni podaci mislim da je najbolje da to učinite sami - na strani:

Feng Shui Kua Number Calculator

To, naravno činite i za članove koji žive u istom prostoru, a potom napravite tlocrt stana, oznacite strane sveta na njemu i sve zajedno postavite na forum, pa ćemo skupa krenuti u sagledavanje i analizu.

http://img707.imageshack.us/img707/4012/0pmd.jpg

majra 

Site Admin

Vaš broj i vaši pravci

Preporučujem vam da na feng shui gledate kao na tehniku koja može da rešava vaše probleme i ispunjava želje. Ali imajte na umu jedno: to se ne dešava za dan ili dva. Nešto će se desiti za nekoliko dana, nešto za nekoliko meseci. Jer, nemojte zaboraviti da mala promena koju vi unesete nije dovoljna. Pre svega, većina od nas živi u prenatrpanim prostorima. To štetno deluje na či. Jedino što možete je da u toj pretrpanosti napravite red i da ga održavate. Kako god, uvek je vise tih štetnih faktora kojih vi niste svesni ili ne možete uticati na njih. Zato vam predlažem sledeće.

Majra se potrudila da vam pruži informacije. Iskoristite to. Pronađite svoj broj i svoje pozitivne i negativne pravce. Za to vam ne treba više od 5 min. A onda, gledajte da uvek budete okrenuti ka nekom od svojih pozitivnih pravaca. Kad stojite, sedite, ručate, gledate tv, dok radite bilo šta. Osim toga, na, recimo, poslovnom sastanku budite okrenuti ka svom pravcu uspeha, na ljubavnom ka svom pravcu ljubavi i sl. Ovo, zaista, nije teško, ako želite da učinite neku promenu. Nije ni dovoljno, ali umnogome pomaže.

Položaj kreveta

Ovo je, takođe, jedna od veoma važnih stvari. Nije povoljno da krevet gleda na vrata, odnosno da je u normalnom položaju u odnosu na njih. Nije povoljno da bude ispod prozora, ali tu vas mogu zaštititi zavese i roletne. Idealno bi bilo da se krevet nalazi u sektoru koji je povoljan po vas. Najbolje je da bude uza zid, i to tako da je uzglavlje okrenuto zidu. Kad je glava okrenuta zidu u toku sna, to vam daje podršku. Ispod i iznad kreveta ne treba držati ništa. Nikakve police sa knjigama, ventilatore i sl. Prostor oko kreveta ne sme da bude blokiran. Odmaknite stolove, stolice, fotelje, komode. I gledajte da nikakvi oštri uglovi ne gledaju na vaš krevet. Oštri uglovi su ivice tv prijemnika, ivice stola i nameštaja uopšte, ivice zida. Štetan uticaj ivica zidova se anulira vezivanjem dva suva šuplja bambusa crvenom trakom i postavljanjem na ivicu u normalnom položaju. Suve, šuplje bambuse možete naći u cvećarama. Grede iznad kreveta imaju isto dejstvo kao i ivice zidova i leče se na isti način.

Ovo su najosnovnije stvari. Oni spremni za radikalne promene će se ili sami detaljno upoznati sa ovom tehnikom ili angažovati stručnjaka da ih posavetuje.

Povoljni i nepovoljni pravci, Kua broj

Kua broj i primena

On nam omogucava da uskladimo sve svoje licne pravce u svrhu sinhronizovanja vaseg zivotnog prostora. Kua broj nam daje vasa cetiri povoljna pravca i vasa cetiri nepovoljna pravca. Kua broj je dovoljan da se sazna pripadate li istocnoj ili zapadnoj grupi.

http://i.imgur.com/1p3nAOt.jpg

Tako dobijamo informaciju o najboljim pravcima za ucenje, meditaciju i licni razvoj, kao i one koje je najbolje koristiti da biste povecali svoj potencijalni uspeh. Zatim najbolji pravac za poboljsanje zdravlja i ozdravljenje nakon bolesti, koji ugao vaseg doma je za vas dobar i koji ce vam doneti najbolju srecu.

http://i.imgur.com/CzARJZ1.jpg

majra 

Site Admin

potrebna pomoc

Dobar dan svima,

Izracunala sam svoj kua broj koji je 8, a kua broj mog supruga je 9. Znaci u pitanju su zapadna i istocna grupa. Nasa kuca je jos u izgradnji i molim Vas za savet kako je najbolje uskladiti istocnu i zapadnu grupu ako je raspored prostorija sledeci:
Unapred hvala

Inter CAFFE arhiva

Izbor ulaza u dom

Kada je rec o glavnim ulaznim vratima, drzite se suprugovog najboljeg pravca. Moze Vam ovo izgledati kao podsvesni sovinizam, no u feng suiju je glava porodice odista muskarac, pa je otuda i njegov najbolji pravac osnova za aranziranje feng suija doma. Kada su posredi svi ostali pravci - za rad, spavanje i jelo zasnivajte ih na individualnim Kua brojevima.

No, ukoliko vam se ovo cini kao predrasuda aktivirajte i svoj Seng C'i. Ako sam dobro primetila na tlocrtu se nalazi trem ispred ulaznih vrata, prosto napravite tri stepenika na jugozapadnom delu trema i Vi koristite taj ulaz a suprug moze da koristi vec postojeci, to je najbolji nacin da resite sopstvenu situaciju. Pitanje najpovoljnijeg pravca za spavanje mozete resiti spavanjem u odvojenim krevetima, time mirne duse mozete aktivirati svoje najbolje pravce.
Izbor je uvek nas :))

majra 

Site Admin

Hvala, ali...

Majra, hvala na odgovoru!
Da li mozete da mi predlozite neke vrste zastite ili nekako da smanjim negativnu energiju, posto nema sanse da spavamo u odvojenim krevetima i nije moguce da koristim drugi ulaz zbog ograde. Zbunjena sam i ne znam kako da sve uskladim a da ne naskodim ni sebi ni svom suprugu.
Unapred hvala

Feng sui je jednostavan

U stvarnosti, nije uvek moguce imati 100% dobar feng sui, ili bar ne sve vreme, i jednostavno se moramo snaci sa onim sto imamo.

Zato, ako nemate izbora, i postoje samojedna vrata koja mozete da koristte, a ona su losa za Vas, najbolje sto mozete jeste da nosite elemenat koji pomaze da nadvladate los C'I koji vas pogadja svaki put kada udjete ili izadjete kroz njih.

Posredi nije idealno resenje, jer nece doprineti vasem licnom prosperitetu, ali ipak stiti od zlosrecnog efekta izazvanog njihovim koriscenjem.

Kako vi pripadate zapadnoj grupi a ulazna vrata se suceljavaju sa JI, trebalo bi da nosite na sebi nesto zlatno. Dakle najjednostavnije je da posegnete za nekom zlatnom ogrlicom, a mozete je dodatno osnaziti i nekim priveskom, koji ima pozitivno znacenje - dugovecnosti, ili srece ( potkovica) i sl. shodno Vasim aspiracijama.

Ista situacija je i sa polozajem Vaseg kreveta, no ja ipak mislim da treba da podrzite pravac zdravlja (Tijen Ji) supruga tj JI jer on Vama delimicno nosi eventualno neke sitne nezgode, tipa glavobolje i sl. a ipak uzivate u dobrom feng suiju celog doma; ono sto nebih ucinila je opredeljenje za Seng C'i Vaseg supruga (Istok) jer je to pravac koji bi mogao doneti Vama oybiljnije teskoce.

Drugi predlog je da dodatno aktivirate povoljan prozor. Dakle, onaj koji gleda u jednom od Vasih povoljnih pravaca. Otvarajte ga sto cesce i sto cesce gledajte kroz njega, kako biste simbolicno primili blagorodnu energiju koja dolazi iz tog pravca. Ako se odlucite za prozor koji gleda u pravcu JZ ili SI da bi privlacili energiju Zemlje stavite upaljenu svecu ali samo kada ste vi tu) ili ako izbor padne na prozor koji gleda na Z ili SZ stavite kristale.

Osim toga, mozete se dovijati u situacijama kada imate zelju da sebe podrzite u realizaciji, ili pred vazne odluke, razgovore i sl. tako sto cete tu noc ili pak dan pre dremati na svojoj omiljenoj sofi u dn. sobi.

Mislim da aktivacijom Vasih povoljnih pravaca pri ostalim delatnostima ce sasvimbiti dovoljno da uzivate u dobroj sreci.

majra 

Site Admin

puno hvala

Hvala na savetima i nadam se da ti necu previse dosadjivati dok ne zavrsim sa uredjenjem svoje kuce.
Pozdrav!

Majro, pozdrav ti i molim te da mi izračunaš kom broju pripadamo ja i suprug jer ja to ne umem da uradim. Rodjeni smo - ja 1950. moj muž 1955. godine. Ćerka mi je rodjena 1969.godine.

Helena, tu imate pa mozete sami naci koji ste Vi brojevi
http://www.dragon-gate.com/resources/fengshuitools/KuaCalculator/index.asp
Treba i datum, ne samo godina rodjenja.
p.s. nemojte zaboraviti da kliknete kojeg pola je osoba za koju trazite taj broj.
kad vec upisete datum, onda gore klikajte na "male" za musko i "female" za zensko, jer to je jako vazno. A tek onda dole levo klikate na pitanje i pokazace Vam koje ste broj :)

Evo nasla ja u mojoj knjizi i mogu da Vam pronadjem koji su Vasi brojevi.
Mozete sami posle da proverite na toj strani sto nam je dala majra, pa da vidite jel se slaze. ;)
1950 - zena - 1 belo voda
1955 - muskarac - 9 ljubicasto vatra
1969 - zenska - 2 crno zemlja

Helena: Majro, pozdrav ti i molim te da mi izračunaš kom broju pripadamo ja i suprug jer ja to ne umem da uradim. Rodjeni smo - ja 1950. moj muž 1955. godine. Ćerka mi je rodjena 1969.godine.

Helena da biste dobili ovim sistemom sliku ko ste vi zapravo, i podatako tome gde ste, tj. gde se nalazite tokom devetogodisnjeg ciklusa ( taj ciklus moze da se posmatra kao nama poznat ciklus od cetiri godisnja doba), kao i posebno razmatranje devetomesecnog ciklusa, koji je u pozadini i postoji istovremeno sa godisnjim ciklusom neophodni su potpuni podaci ( dan, mesec , godina i pol ) za svakog ponaosob.

majra 

Site Admin