Pusenje, zdravlje i odvikavanje - zavisnost ili losa navika Životni stil

Prestanak pušenja

Dragi prijatelji,

želim da podjelim sa vama svoje iskustvo prestanka pušenja.

Za sebe sam mislila da nikad neću prestati pušiti, da je to nemoguće, nisam čak pokušavala prestati niti na jedan dan nikada u svom nažalost dugom pušačkom stažu.

http://i.imgur.com/KPTCUeH.jpg

Tako sam prtljajući po internetu naišla na videa koje radi Ana Bučević, između ostalih i one o prestanku pušenja. Pogledala sam videa i pročitala knjigu koju ona preporuča a zove se ne biste vjerovali "Lako je prestati pušiti" od autora Alan Car, čiji primjerak možete naći u PDF formatu na Internetu. Iskreno nisam mislila ništa osim što te košta da probaš,pročitaj knjigu pa vidi što će biti.

Prema tuđim iskustvima prestajanja pušenja to je prilično teška borba, nervoza, kriza...

Upustim se ja u čitanje knjige i što je najvažnije nitko vam u knjizi ne kaže da prestanete pušiti, nego cijelo vrijeme pušite dok čitate knjigu (mislim da je to bitan moment u cijeloj priči, jer da vam netko kaže da prestanete pušiti ne biste ni čitali knjigu). Istina je sve što piše u knjizi, (ipak ju je napisao bivši pušač), sve laži, obmane, vjerovanja, i eto mene među nepušačima.

Nisam mogla vjerovati da je u stvari tako jednostavno ništa od onog što sam očekivala nikakva kriza ništa, pitala sam se je li to to. Cijelo vrijeme sam u društvu pušača, ne bježim od duhanskog dima.

Osjećaj slobode koji imam od kad ne pušim,nisam više građanin 2. reda jer je sve više mjesta na kojima je zabranjeno, o okusima hrane i pića da ne pričam, a tek ponos da ja to mogu vrijede nepušenja.

Iskreno bi mi bilo drago da ovo moje iskustvo nekome drugome bude od koristi kao što je i meni donijelo samo dobre stvari, ne bojte se probajte, nemate što izgubiti.

Pozdrav, Sanja