Falcao - nesto licno moje, o cemu razmisljam... Opušteno

Ne znam da li te vise volim kao Lilith ili Evu? Nekako vise kada mi pridjes kao Lilith, a u mojim rukama postanes Eva. I volim kada je Lilith, makar malo, samo tada, samo meni.

Licno

U Knjizi о pоstаnju 1:27 pisе:

I stvori Bog coveka po oblicju svojmu, po oblicju Bozijem stvori ih; musko i zensko. Bog stvori prvi zenu, bas kao sto stvori i Adama, ali upotrebi prljavstine i neciste taloge umesto praha. Adam i Lilit nikada ne zivese u miru. Ona se ne slagse sa njim, i odbijase da lezi pod njim tokom polnog opstenja, a zasnivase svoju zudnju za jednakoscu na tome da oboje behu od zemlje stvoreni. Zbog neposluha biva proterana iz Raja u pecine i pustinje na obalama Crnog mora , gde se predade bludu i razvratu...

Dok pak po Zoharu ( kabalizam) kaze da je u pocetku Adam bio androgin, ali kako se nagonsko u zivotinjama otelovilo u tome da svako ima svoga para, postao je svestan svoje samoce. I tada Bog poslavsi Adama u dubok san odvoji od njega zensko , presekavsi ga na polovinu. To zensko, prva Adamova zena je Lilit. Ona je nagonski vid energije, i zivo otelotvorenje njegovih potajnih zudnji, jer predstavlja zapravo njegovu "drugu polovinu"

Tvoja Lilit je polozena na 24 ♌41 – To je energija nesvesnog koja odbija da bude zarobljena, ona nije sentimentalna, ni bolecivo emotivna. To je sloboda da se bude zena ili muskarac, a ne samo covek.Ona je zudnja za zivotom Lilit jednostavno izopacuje znak u kome se nalazi sve dok se iskreno ne suocimo sa sobom, i dok odbijamo njeno da dejstvo prepoznamo u sebi.To je potrea da se pobede strahovi i sumnje kroz mudrost.
U tvojoj prvoj kuci donosi prejaku senzualnost….he a ostalo otkrivaj sam.

Eva dolazi kasnije, ona je stvorena da bude poslusna, da prasta i razume.
Eva dolazi kroz simboliku energije Meseca, a tvoj je na 8 ♌20.

Anais Nin ima vrsan opis i Lilit i Eve u svojoj erotskoj prici, potrazi samo ce ti se otkriti.

majra 

Site Admin

Licno

@majra

Hvala, za posveceno vreme i lepom textu! Pises, pisete lepo!

A razmisljam kako vise necu da glasam. Mislim na izbore, na bilo kom nivou. Moj glas nije "roba" pa moze i neka kompenzacija. I nije ovo preporuka, ovo je uvek licno.

:roll:

Prepoznaces

Glasovi lete
recima upaljenim!
Tvoj krik odgovara mom ehu.
I sto je prazno
sve je ispunjeno
Tobom!

j@

Site Admin

lichno

kako vidim svet za 5o i vise. nekako imam utisak da ce doci do objedinjavanja severne i juzne amerike. onako dve kulture nekada prilicno razlicite zblizice zajednicki ineresi.

mozda ce spanski i engleski biti u ravnopravnoj upotrebi. taj prostor velikog bogatstva vezace uz sebe sa jedne strane Pacifik, sa Japanom i Australijom. a sa druge Atlanitk, celu Evropu, zemlje magreba preko Egipta do S. Arabije. mislim da ce Rusija biti prilocno inkorporirana u taj "prostor", kako ekonomski tako i politicki.

ocekujem pravno zblizavanje Vatikana i pravoslavlja, odnosno neki hricanski
ekumenizam. o onom protiv cega i protiv koga sve to necu, ali jeste mozda
jedini nacin da se odvrati neko od nametanja necega sto treba da ostane
ipak lichno, njihovo. lupetam, pa sta!

Lichno..

Suzana @ ljubav.com... mogu i ovde ne moram tamo. Kako da nadjem
smislene rechi, da te pozdravim i mahnem. Da lichno tebi zazelim zivot, srecu i ljubav.

I sada znam zasto ljubav i zasto Lolita i zasto Nabokov, kao tvoja duhovna vertikala. Zagrli zivot, tako jos jache, ma i nokte zari.

Molim zivot da te prigrli i poljubi. Vechno ostani ljubavnica zivota. Neka te
zivot oplodi zivotom. I molim nebo, ostavi nama nasu Lolitu. Setih se sada, ljubav ili karijera. Ljubav kao vechnost a karijera tren. I kako da neko prvo ne kompenzira pravo prvo.

Ti ne krijes tvoje prvo i jedino, ljubav. I sta ja o tebi znam. Mnogo i nista. Zavisi kakvu i koju sebe pruzas meni. I koja si ti u alteregu? I ne moram ja sve o tebi da znam. Ali znam tvoj osmeh i glas, to vechno ostaje. Tvoja i moja istina o tebi.

Ponekad mi se cini da se nalazimo na ivici pomirenosti sa cinjenicom da je sudbina sveta u rukama najgorih. I vise nego ta cinjenica plasi me ta pomirenost s njom.

Volim da si srecna

Volim da znam...
Tanja da li te volim. I da li to volim moje vreme u onom nasem vremenu ili
volim tebe. Mozda si ti promenila moje vreme u nekom vremenu. I zasto me
nisi jednostavno odblia. Zasto si me cvrsto grlila dok sam te ljubio.

Mogla si da ne postojis u mom vremenu. Zasto me nisi vredjala, varala i unizavala. Lakse bi mi sada bilo Tanja. Ma priznajem, osecam tvoje mirise. I zasto si sve moje prihvatala. To nisi smela Tanja. Tako si meni ostala vecna. Mozda si to zelela.

Ili je to tvoja priroda, dar meni mozda Ma ne, volim sto postoji to secanje.Volim sto znam da postojis. Da si deo moje proslosti, jer tako volim i moju proslost. Dobro necu o rastanku, da je sve moglo drugacije.

I nismo hteli onako iskreno, nadjacao ponos. Tvoj zbog nje, a ja vise nisam
znao istinu o tebi. Kao da sad znam, cutanje i mladost je ubilo nasu ljubav Tanja. Volim da si srecna. Da sam i ja deo tvog secanja, onako isto kao i ti meni. Bez mrznje i pakosti. Da volis sto sam ja deo tvog vremena, da cinim
deo tvoje ljubavi.

LH,kao surogat za srecu :D

Da li me ima ?

Razmisljam o tome da li me ima u tvojim snovima. Kako da postanem deo tvojih snova. I ne volim da me pitaju o cemu razmisljam. Jer ja razmisljam uvek o sreci. A sta i gde je sreca. Sreca je valjda osecanje. Znaci da je u meni!

Znam, da ne znam

Ja ne znam sta je algebra ali znam da te volim. Tako i ja ne znam sta je to kl.psihologija i psihoanaliza ali volim da tipkam o tome. Tanatos antipod Erosu prema grckom mitu personifikacija smrti, sin noci i brat sna.

U mitologiji Tanatos je imao ulogu andjela smrti. Sizif je jednom prevario Tanatosa i zato je bio kaznjen vecnom patnjom. Eros sluzi stalnoj obnovi zivota, za razliku od Tanatosa koji ziva bica vodi u smrt.

Celokupna dinamika nase licnosti odvija se na skali polarizacije
Eros i Tanatos. Sto znaci da tezimo u ponasanju jednoj ili drugoj orijentaciji.
Tanatos se narocito lukavo prerusava uzimajuci cak i oblike Erosa, ali sa destruktivnim ishodom. Tezi uvek samodestrukciji.

Eros grcki bog ljubavi, ljubav prema zivotu, idejama, saznanju i teznja ka
stvaralastvu.

falcao aka falcao

Ljubav, mozda

kako mozes? da li ima ljubavi u tebi? dok sam ja uporno pokusavao da otvorim kesicu secera ona je nekako pognute glave gledala u cigaretu ne zeleci da ukradem taj pogled.

svesno ili ne, tek nije uspela da utaji tu nekanutu suzu. peche ta nekanuta suza koju je u trenu vratila u svoje oko mnogo vise od mora prolivenih. tvoja "suza" na javi i NJEN pogled u snu podjednako me prate.

i ne znam zasto sam vezao "suzu" i pogled. CHovek ili klon Golema, moje telo kao vakuum ljubavi? registrujem ja njene poglede dok ovlas dodiruje moju ruku, ne slusam rechi, osluskujem moje signale.

prioritet onako kao zelja koja mi pada na pamet je da njene usne znam napamet.
a postoji i Rubikon, onaj u glavi koji se javlja kao savest. da dodam pridev, moralna. ako pratim "glas savesti" i "treptaj chula, mozda je sve to skupa ljubav.