Feng Shui metod - uredjenje i planiranje prostora Feng šui

Re: Šta je potrebno za feng šui analizu moga doma?

majra: Da bi se analiza mogla izvršiti korektno potrebno je priložiti:

 • Generalije - datumi rodjenja korisnika prostora
 • Godina gradnje objeka, godina useljenja i kompasna direkcija pravca gledanja objekta
 • Tlocrt u dva primerka
 • Fotografije prostora (opciono)
 • Opis enterijera i eksterijera
 • Siže - šta želite da postignete praktikovanjem feng šui-a?

Cesto postavljana pitanja - Lokva.com - nasa feng shui riznica

Draga Majra,

U stanu zivimo muz i ja Goran dat.rodj 06.06.1979., Ljubica 21.06.1981.
Zgrada je nadzidana 93 a mi smo se uselili u 2003. Stan je u potkrovlju (poslala sam 2 slike za oba nivoa)
Stan smo sredjivali tokom jeseni i prilicno smo zadovoljni ali posto je mali prostor a treba uneti izmene, ne znamo kako i koje izmene uneti. Sastoji se od dnevne i male spavace sobe, kuhinje sa trpezarijom, kupatila, lodje i galerije.
Planiramo na prolece jos nesto da sredjujemo, lodja ce biti otvorena i pretvorena u terasu a kuhinjski elementi pomereni do prozora u kuhinji. To je neki plan.
Inace, zidovi su uglavnom bele boje, sto otvara inace mali prostor koji imamo. Garnitura u dnevnoj sobi je bordo a kuhinjski elementi bele boje.

Htela bih da poboljsamo nekoliko stvari. Ja sam nezaposlena i nikako da nadjem posao, uznemirena sam a i finansije bi mogle da se poboljsaju..

Imali smo jako tesku godinu, sa poslovima i generalno. Majka mi se razbolela i umrla i sve je nekako nizbrdo krenulo i sve vreme smo na istom mestu tj u istom stanu.
Imamo i konkretan problem sa malom spavacom sobom, krevet se nalazi tacno izmedju vrata i prozora (tako jedino ima mesta), uzglavlje je pod prozorom. Sta da iskoristimo od feng shui lekova?
Sta nam jos predlazete za uredjenje?

http://img13.imageshack.us/img13/9025/p1020191ke.jpg

http://img838.imageshack.us/img838/821/p1020192l.jpg

Unapred veliko hvala

Ocitavanje kompasa

Stela,

nedostaje godina gradnje objeka, Vi ste dostavili samo godinu nadgradnje sprata ukoliko sam dobeo shvatila ono sto ste napisali, potom nedostaje kompasna direkcija pravca gledanja objekta, sto u Vasem slucaju znaci:

- ocitan pravac gledanja na ulazu u stambeni objekat
- ocitana kompasna direkcija za gornji nivo.

Ocitavanje kompasa uvek radite ledjima okrenuti ka objektu, kao da slikovito krecete vani. Sprat ocitavate na isti nacin , ali na podestu iznad najgornje stepenice.

Postupak ocitavanja kompasa je detaljno iznet u nasoj riznici

Praktičan postupak u par koraka je prikazan na slici:

 • zauzimanje položaja – na stranu koja odgovara strani koju gledajte, pobrinite da vam leđa budu savršeno paralelna sa objektom
 • držite kompas u nivou pojasa, okrećite brojčanik kompasa dok crveni (fluoriscentni) deo magnetne strelice ne bude usmeren na sever
 • očitajte stepene na indeksnoj liniji kompasa (označena sa «pravac» linijom na ovom modelu) – to je pravac gledanja; smer koji je suprotan je pravac pružanja
 • Ponovite korake pod a, b, c očitavajući vrednosti na druga dva mesta paralelna strani pružanja doma, označena na slici sa B i C

majra 

Site Admin

Mala pomoć za feng šui

Zdravo svima! Na internetu sam naletela na vašu temu, što me je odmah navelo da se ućlanim na ovaj sajt u nadi da ćete mi pomoći oko uredjenja stana. Nisam neki majstor u programima za projektovanje prostora, ali nadam se da ćete se snaći. Kako su nam na pragu praznici, a ni proleće nije tako daleko, mogla bih da dodam neku sliku, figuru, ili boju zidova da promenim, kako bih na što bolji način napravila sklad. Nameštaj nam je relativno nov, tako da nisam u mogućnosti to da menjam. Kako se iz tolcrta ne vidi boja namestaja ni materijal, mogu da vam ispisem kako zapravo šta izgleda, kao i sve ostalo što je potrebno.
Veliki pozdrav za sve članove sajta! Tema je super i sve pohvale sa moje strane!

Feng šui analiza - potrebni podaci

Srećice,

u vašem postu nema priložemog tlocrta životnog prostora, kao ni ostalih neophodnih podataka da bi se analiza mogla raditi. Molim Vas uz želju da skupa dodjemo do rešenja pokušajte da po navedenim stavkama priložite podatke, a plan doma ili tlocrt možete uraditi u bilo kojem programu koji je vama pogodan, čak možete nacrtati i ručno na milimetarskom papiru (naravno poštujući razmeru tipa 1m=2cm), i kao takav skenirati i postaviti zajedno sa podacima na forum.

O postupku podizanja i umetanja slika u post na forumu imate detaljno uputstvo u temi: Kako ubaciti sliku u poruku na ovom forumu?, bilo kojim načinom ovde prezentovanim ćete uspeti postaviti sliku uz tekst - podatke potrebne za analizu.

Ukoliko naidjete na neke nedoumice ili male prepreke slobodno se obratite na našem chatu, uvek će neko pomoći.

Istrajte u želji uz samo još malo truda.[/url]

majra 

Site Admin

   Srecica

http://profile.imageshack.us/user/intercaffe/
Ovako izgleda... Nisam najbolje razumela sta vam je potrebno od podataka.
Veliki pozdrav!

28.12.2011 18:13

Šta je potrebno za feng šui analizu moga doma?

Srećice,

ja Vas molim da posvetite samo malo pažnje:

U prethodnom odgovoru sam Vam ostavila link (plavo označen), na kojem imate slikovito uputstvo kako da ubacite sliku u željeni deo teksta u poruku. Vi ste u komentaru ostavili link ka forumskoj galeriji, ne znam da li ste uradili upload plana doma , i ukoliko je Vap odgovor pozitivan trebali ste ispratiti postupak do kraja, što šraktično znači akcijom copy-paste dodati kod od Vaše fotografije u polje tj. telo poruke gde inače kucate teskt, tj. unosite ostale nužne podatke.

Da ne shvatite kao nedostatak volje, niko od nas naprosto ne može i ako ste u galeriju aploadovali tlocrt stana da zna koji je upravo Vaš pa da ga malom intervencijiom doda kroz opciju edit u deo vaše tekstualne poruke na forumu u temi Feng Šui.

Takođe, peti post iznad na istoj strani sadrži po stavkama navedene informacije šta je sve potrebno priložiti za feng šui analizu pod naslovom: Šta je potrebno za feng šui analizu moga doma?

http://www.inter-caffe.com/lista-405-42.html#p14565

toplo Vas molim da sa pažnjom pročitate navedene stavke i priložite iste bez izuzetka da bi smo ostvarile saradnju na obostrano zadovoljstvo.

majra 

Site Admin

Tlocrt

http://img864.imageshack.us/img864/1760/stano.jpg

Uploaded with ImageShack.us

osobe koje ce zivjeti u stanu - milena rodjena 20.11.1937, milivoje rodjen 11.06.1973, jelena rodjena 15.10.1979

u tlocrtu je nacrtan i sam namjestaj tako da mislim da nema potrebe za pojedinacnim prikazom.

zamolila bih vas da nam odredite oblasti koje postoje i koje ne postoje u kuci, mislim da dosta bitnih stvari nedostaje. i molim vas ako moze analiza.

feng shui je odlican nacin da zivimo u skladu sa prirodom.

unaprijed hvala.
Pozdrav, jelena

   majra  helen (citat)

[quote:17c45fa7ed]Draga Majra,
vasi tekstovi koje sam procitala su veoma zanimljivi i stoga bih voljela da pogledate tlocrt naseg stana.

Sre 01.02.2012 10:23
[/quote:17c45fa7ed]
napomena: komentar preselial majra

02.02.2012 23:00

   majra  Feng Shui metod - uredjenje i planiranje prostora

Hvala na razumevanju i saradnji da podatke dostavite u maticnu temu , ne na privatne poruke. Za analizu nedostaju:

- kompasna direkcija ulaza izrazena u stepenima (na primer 238°)
- nedostaje godina gradnje objekta i datumi eventualno većigh renoviranja

02.02.2012 23:04

   Helen Feng Shui metod - uredjenje i planiranje prostora

Godina gradnje 1979 i tada je jedan clan familije uselio u stan, ostali clanovi 1983. veliko renoviranje je bilo prije 2 godine, zatim prosle godine na ljeto, pa u decembru 2011 i jos uvijek traje.

02.02.2012 23:37

   Helen Feng Shui metod - uredjenje i planiranje prostora

kompasna direkcija +42° 25' 36.92", +19° 15' 1.06"

nista nije naknadno dogradjivano. Zgrada je u pitanju, prizemlje.

03.02.2012 00:05

Škole feng šui-a, različit temeljni pristup - ivanna74

[quote="ivanna74"]Zaista mi je potrebna pomoc!Kupili smo stan u koji treba da se uselimo za par meseci.Uzeli smo kredit i konacno cemo sa dvoje dece ziveti u malo vise kvadrata.Problem je sto stanu nedostaje zona novca.Znam da to nije povoljno i brinem se pomalo.Zna li neko feng shiu lekove za ovaj problem.

http://i154.photobucket.com/albums/s242/Flying_Deer/10-Copy.jpg

pomogao mi je muz,dodao je link sa photobucketa za sve one koji ne mogu da ubace sliku u poruku...uploaduje se slika na photobucket (morate imati account tamo) i direktan link slike se ubaci u poruku...jednostavno

zaista mi je potrebana pomoc oko uredjenja ovog stana unapred hvala Marji :)

Škole feng šui-a - različit temeljni pristup

Postovana,

nadam se da ste malo isčitali forum i iz sadržaja uvideli da ne praktikujemo školu sekte "Crnih šešira", naime sam feng šui je vrlo jednostavan i baziran na prirodnim pojavama čiji se izvori nalaze u kulturi dalekih predaka KIne gde po verovanju osim poštovanja svojih živih posebno se iskazuje poštovanje svojim preminulim precima da bi kroz ovaj život imali i njihovu naklonost i podršku što su iskazivali molitvama i sahranjivanjem preminulog na adekvatnom mestu, koje su birali na osnovu pravila iz kineske filozofije koja pojašnjavaju iz kog pravca dolaze određene vrste energije koje vladaju tim pravcima sveta – takozvani Ba gua dijagram 8 trigrama. Posebno je bilo bitno da se ispoštuje orijentacija sever-jug jer je to osnovna osa energija, i veza sa Nebom, jer Feng šui je - Tao neba i zemlje.

Razmatrao se reljef, procenjivala strana belog tigra i zmaja, odnosno kornjače i feniksa tj. simbola koji označavaju pravce na terenu (zapad, istok, sever, jug), i mesto gde je ovaj odnos najuravnoteženiji je bio odabran.

Razvojem populističkog i magijskog aspekta taoizma, kada su razne taoističke sekte u ranom srednjem veku sa duhovnosti prešle na okultizam, čarobnjaštvo i magiju, feng šui je počeo da se kontaminira sve složenijom i kompleksnijom simbolikom. Promenu pravila feng šui-a ali i za njegovu globalnu popularnost su crnomagijska sekta Crnih šešira sa Tibeta i Crna sekta tantričkog budizma o čemu smo pisali u našoj Feng Šui riznici - IV. Black Hat Sect / Intuitive Feng Shui (BHS or BSTB).

Ne znam sa sigurnošću na osnovu koje škole ste radili sagledavanje tlocrta i izveli zaključak da vam nedostaje "zona novca". Naime, sam termin ("zona novca") kojim ste opisali ukazuje na jednu drugu feng šui školu koju mi ne praktikujemo na forumu.

Da bi se uradila analiza i sagledale predispozicije nekog prostora nužna je numerička mapa doma i sve ostale informacije koje su navedene u tekstu - Često postavljana pitanja

Što se tiče teškoća oko ubacivanja slike u post u okviru našeg foruma postoji uputstvo korak po korak kako se postavlja slika u poruku, u temi: Kako ubaciti sliku u poruku na ovom forumu?.

Drago mi je da ste se Vi ipak snašli i postavili u post tlocrt, ali za ubuduće da znate da imate na raspolaganju pomoć u okviru gore navedene teme, i uvek budite slobodni da se na chatu obratite sa pitanjem ukoliko je potrebna pomoć.

Vaš izbor je za koju školu ćete se opredeliti u praktikovanju Feng šui-a.

majra 

Site Admin

   

01.01.1970 02:00

   

01.01.1970 02:00

   

01.01.1970 02:00

   

01.01.1970 02:00

Računanje KUA brojeva

Ana52 Računanje KUA brojeva

Poštovana Majra
Ja 12.07.1952
Suprug 21.01.1950
Sin 19.08.1984
Zgrada stavljena pod krov 2009god uselili smo 20.06.2010god

Ulaz zapad,jugo-zapad.
Pomozite mi u računanju KUA brojeva
Srdačan pozdrav ANA52

Zvezde po rodjenju:

Ana: 3 zvezda Drvo

Povoljni pravci:

 • Veliki prosperitet i ugled: Jug
 • Dugovečnost i romantični odnosi: jugoistok
 • Dobro zdravlje i harmonični odnosi: sever
 • Mir i stabilnost: istok

Suprug: 6 zvezda Metal (Z, JZ, SI, SZ)

Sin: 7 zvezda Metal (SZ, SI, JZ, Z)

Uzajamno harmonične zvezde vas i supruga: 1 zvezda Voda

Srećne zvezde ključ ličnig životnog stila:

Ana: 1 zvezda Voda
suprug: 1 zvezda Voda
sin: 6 zvezda Metal

Možda sada razmišljate u stilu: "Uredu, razumem ovo su naši povoljni pravci, ali kako da unapredim život i odnose sa ljudima koristećui ove informacije?"

Dakle, imaćete dobrobiti od ovih informacija tako što energetske uplive koje dobijate iz tih pravaca koristite svakodnevno, na primer najpovoljnije je da licem budete okrenuti ka vašem prvom u nizu povoljnom pravcu, no prema naznakama koje nose ispred pozicija za najmirniji san je ona gde je teme usmereno ka vašem četvrtom (poslednjemu nizu povoljnih pravaca), sledeća druga mogućnost je drugi povoljan pravac. Spavanje na primer prema vašem prvom povoljnom pravcu bi uzrokovalo nesanicu, zato što će nesvesni deo uma nastaviti da radi kao da ste budni.

Dakle prvi od navedenih forsirajte uvek kada ste mentalno angažovani, dok radite, na važnim pregovorima, sastancima poslovnim i sl... Sada kada razumete kako se određuje pravac koji je za vas najpovoljniji za određene aktivnosti slobodno pomerite radni sto ili krevet u odgovarajuću poziciju, ali pri tome nikada nemojte zaboraviti da uzmete u obzir položaj vrata i prozora.

Dakle spoznaja Kua broja daje određene validne smernice, i ne treba ih mešati sa sektorima u samom domu. Povoljnost određene direkcije u domu za pojedinu osobu može se sagledati tek kada imamo urađenu numeričku mapz doma, pa iz svih korelacija trigrama, vodene, planiske, periodične zvezde u datom sektoru i Kua broja onoga ko namerava ili najviše koristi dati prostor možemo proceniti u kojoj meri je on u domu manje ili više prijatan za samu osobu.

Dakle to su dva podatka, koja se mogu iskoristiti u razmatranju, ali informacije spoznajom Kua broja se primarno koriste u gore nevedene svrhe.

To što ste naveli da je zgrada stavljena pod krov 2009 godine označava da pripada periodu broja 8. Bez precizno očitane kompasne direkcije se ne može izraditi numerička mapa.

majra 

Site Admin

   Ana52 Poštovana Majra

Želela bih da vam se zahvalim na brzini odgovora za računanje KUA brojeva,da li i kada mogu da posaljem tlocrt stana.Kompas stalno pokazuje zapad a poneked malo vuče ka jugu pa ne znam šta da napišem.
Srdačan pozdrav ANA52

12.02.2012 23:47

   Ana52 Draga majra opet ja šta mi je činiti

Ja 3 drvo
suprug 6 metal
Spavaća soba mala nikako ne mogu napraviti drugi raspored
Bračni krevet ispod prozora na desnom zidu ,orman na levoj
strani sobe .Ne mogu ga rotirati,teme nam je na istoku ,što meni na neki način odgovara,ali šta sa suprugom ,njemu odgovara Z,SZ,JZ.
ima li nešto ,da ublažim ili rešim naš problem bez pomeranja
nameštaja .Ako stavim nešto bojim se da ne zabrljam,možda 2bambusa
ili šta drugo .Mmogo srdačnih pozdrava .

27.02.2012 17:02

   Ana52 Motiv slike

Majra ako sam te dobro razumela ,u predsoblju sam sklonila veliki filadendron.Na zidić bi stavila sliku, ali ne znam sa kojim motivom da pokrenem više nešto.Poslala sam ti nekoliko pp u vezi analize stana i sina.Srdačan pozdrav

18.02.2013 20:14

Pozdrav Marji-pomoć ponovo

Hvala na odgovoru i na pojašnjenju.Iako me Feng Shui veoma zanima,ja sam totalni amater.Prva knjiga koju sam kupila pre 13 godina je Rafael Sajmon-Korak po korak,i imam sve knjige Lilijan Tu.Dosta sam pročitala i na internetu,ali sama ne umem da uradim feng shui analizu stana.O Feng shui školama ne znam skoro ništa.Termin zone novca sam verovatno pokupila iz knjige Rafaela Sajmona,ali ne znam kojoj školi on pripada.Ja sam na nacrt mog stana primenila ba gua mapu(možda nisam to uradila pravilno),pa sam tako zaključila da stanu nedostaje jugoistočna oblast.Do sada sam živela u stanovima pravilnog oblika i počinjem da paničim pomalo zbog tog balkona(i parčeta dnevne sobe)koji vise u vazduhu.Koje je Vaše mišljenje?U stan se useljavamo najverovatnije krajem aprila,zato Vam se obraćam- da biste mi dali savet oko useljenja i uređenja.
U stanu ćemo živeti nas četvoro-suprug,ja i dva sina.Naši kua brojevi su: Ja(7),muž(9),stariji sin(6),beba(7).
Stan će biti uređen jednostavno i moderno-beli zidovi,malo nameštaja.
U dnevnoj sobi sam planirala sivu ili bež ugaonu garnituru.Između dnevne sobe i hodnika ne postoji zid-razmišljala sam o gipsanom zidu sa nekim ukrasima ili fototapetom,ili možda zid od staklenih prizmi.Želeli bismo i akvarijum u stanu.Muž bi držao u dnevnoj sobi kompjuterski sto,mada bih ja radije preuredila u njegov lični prostor balkon ka svetlarniku.Stavila bih i kristalni luster,ali ne znam da li u trpezariju ili dnevnu sobu.U trpezariju bih stavila samo pravougaoni stakleni sto sa 6 stolica.Kuhinja ce biti bela ili u boji slonovače.Soba na kraju nacrta, tik uz kupatilo,biće soba starijeg sina.On želi plavo-zelenu sobu.Jedan zid njegove sobe bih okrečila u nežno zelenu boju i stavila stiker fudbalera koji šutira loptu,pošto je njegov san da postane fudbaler.Soba u sredini će biti za mene,muža i bebu.U njoj će biti samo bračni krevet,bebi krevetac i ugradni plakar. Htela sam da stavim tapete na zid iznad uzglavlja u srebrnkastoj boji,sa motivom lisća breze.Ne znam da li je to ok?
Gde bih mogla da napravim kutak za mlađe dete,tj za njegove igračke-u spavaćoj ili dnevnoj sobi?Kupatilo u stanu ne mogu menjati i ono je tamnoplavo.Na vrata kupatila bih stavila vrata celom dužinom.Toalet je veoma mali i vrata mu se otvaraju ka spolja-znam da to nije dobro.Njega ćemo adaptirati,pa bih molila za savet.
Zelela bih i napredak u karijeri-šta bih mogla da uradim po tom pitanju što se tice feng shui simbola i boja?Naravno,najvažnije pitanje je da li treba lečiti oblast stana koja nedostaje?
Unapred zahvalna na Vasem vremenu.Ivana.
http://i154.photobucket.com/albums/s242/Flying_Deer/11.jpg

   ivanna74 Dopuna podataka

Nisam napisala datume rodjenja
Ja 28.11.1974
Suprug 20.08.1973
Stariji sin 10.10.2003
Mladji sin 07.03.2011
Nemam pojma kako da nadjem adekvatan pravac spavanja za decu i nas.Muz i ja se ne mozemo uskladiti ni sada oko polozaja uzglavlja.Da li da rotiram sobe pa da decija bude prva soba,a nasa spavaca poslednja?I sta da radim sa zutom peticom koja je ove godine na JI?U prvu sobu se moze ulaziti i iz dnevne sobe-a da se zatvori ulaz iz hodnika.
Zgrada bi trebalo da je sagradjena 1975.godine.
Hvala.:)

24.02.2012 00:55

   ivanna74 Pozdrav Majri-kompasna direkcija ul.vrata konacno izmerena

Konacno sam saznala kompasnu direkciju ulaznih vrata stana u koji se useljavam uskoro i ona je 0.23-dakle,SI kako sam i napisala na tlocrtu.Jeste da je bilo glupo meriti pred ljudima koji nam prodaju stan kompasni pravac vrata,ali morala sam.Sad imas sve podatke,pa kad stignes,pogledaj moj tlocrt.Jos malo i pocinjemo renoviranje,pa ne bih da moj muz sam krene da kreci i renovira kako je njemu drago. Da makar saznam kako da renoviram kuhinju i wc,jer to cemo jedino i renovirati!
Hvala i veliki pozdrav!

17.03.2012 23:02

Pozdrav Majra molim Vas za pomoć

Suprug 6 metal
ja 3 drvo
sin 7 metal
zgrada je završena u godini 8, glavni ulaz u zgradu je na SZ.Put ispred zgrade pravac S-J ali mi smo u dvorišnom delu zgrade pa gledamo na drugu ulicu između zgrada.Gde isto ide put S-J.Crkve,tornjevi i vatrogasni dom je blizu.Panorama grada se lepo vidi niže gradnje krovovi starijih kuća a u daljini se vidi i Fruška gora.Uglavnom je čist prostor nema nekih visokih građevina.Stan se nalazi na visini 3. sprata kao potkrovlje I.

Ulaz u stan je sa Z strane,48-270 na kompasu[url][img][/img][img].Zajednički hodnik osvetljen prozorom.Ulazna vrata tamno braon plastificirana,ispred brisač braon boje.Ceo stan okrečen belo.
Predsoblje:
parket prostirka tamno crvena-garderober sa desne strane i čiviluk boje hrasta,cipelarnik tamniji na njemu Filadendron,konj,lopta od porcelana,kopačka sa loptom metalna,činijica sa sjajnom bižuterijom,četiri kineska novčića povezana sa jednim velikim povez crveni konac,nešto para.Pehar sa loptom na garderoberu.

Kupatilo:
pločice zidne i podne svetlije i tamnije krem.mašina za veš,fiokarnik i korpa iza vrata,wc šolja,polukružna tuš kada sa zavesama krem-belo,lavabo sa desne strane ovalan,iznad ogledalo.Ispred ogledala dva mala bambusa.Sa desne strane vrata zvončići sa pet štapića metalni,prostirka krem-bela.Sva unutrašnja vrata boje hrasta.

Dnevna soba:
u JI delu polukrižna polica na njoj biljka špicastih listova ne znam kako se zove,figurica nasmejanog Bude,dva mala bambusa,žuti kristal,u polici ispod tri slona pa starinska pegla zlatne boje,ispod mala vaza mesing,metalna sjajna pepeljara.Trosed između vrata crveno sivo zeleno crveno na pruge,ispred mali stočić.Iza troseda veliko ogledalo koje je naspram stepenica a vidi se i sa ulaznih vrata.Ispod stepenica koje su od metal-drvo,tv na komodi boje hrasta.Dva metalna stuba koja drže stepenice bele boje.Naspram tih strmih stepenica staklena vrata od terase.

Trpezarija:
ovalni sto ispod pravougaoni tepih na zidu pored stola tri slike 1.dve knjige,dogorela sveća i crvena jabuka 2.cveće u korpi žuto crveno belo 3.flaša obložena prućem grozd i crvena jabuka ako treba poslaću fotografije.

Kuhinja:
odvojena vitrinom,mali deo je ispod stepeništa.U njoj su uglavnom pozlaćene čaše,bokali,šolje okrenuto je ka dnevnoj sobi.Iza vitrine narandžasti sto i šporet uza zid koji deli sa kupatilom.U samom uglu šporet sa dve ringle,sudopera kuhinjski elementi krem braon okrenuti ka hodniku zgrade.Na S zidu frižider i zamrzivač.Pločice svetlo i tamno krem.

Spavaća soba:
sa desne strane bračni drveni krevet ispod prozora.Levo garderober kombinacija svetlije i tamnije boje braon i komoda.

Gostinska soba:
sa desne strane kauč žuto krem boje na levom zidu komoda za posteljinu,a levo od vrata plava fotelja.

Nadam se da ima dovoljno informacija ako treba uslikaću ogledalo pošto je čudnog oblika ili bilo šta drugo da treba.Šta da uradimo da se zaštitimo od negativne energijepošto je stan u dva nivoa.VELIKI POZDRAV :)
U prilogu ti šaljem tlocrt prvog nivoa stana.
Interesuje me za porodicu zdravlje,novac i napredak
[img][/img][/img][/url]

   Ana52 Može li neko da odgovori

Merenjem geopatogenog zračenja utvrđeno da
imam u spavaćoj sobi u delu gde je krevet
tj kod nou .Dali ta tačka deluje na kompasne direkcije.
Meni kompas pokzuje prave direkcije,pa se pitam ima li
uopšte tog zračenja .
Pozdrav

23.02.2012 11:29

Pozdrav

Šaljem Vam tlocrt II nivoa duplex stana.
Na vrhu stepenica kupatilo je sa leve strane.Vrata boje hrasta,pločice krem svetlo i tamnije krem.Tuš kada četvrtasta naspram vrata,zavesa plave nijanse sa delfinima.Levo od odžaka (ventilacija) wc šolja,ovalni lavabo iznad ogledalo naspram odžaka.Vrata se otvaraju na desnu stranu.Prostirka plave boje.Jedna strana pod kosinom.

Kuhinja:
Pločice krem svetlije i tamnije tako i podne.Sudopera naslonjena na zid kupatila.Japansko drvce ispod prozora.

Dnevna soba:
Dva krovna prozora prorodne svetlosti ima dosta.Između prozora pisaći sto sa računarom i stonom lampom zutog abažura.Levo biljka Adam.Trosed,fotelja i tabure jace plave boje,pravougaoni stočić ispod šareni tepih-staza,dole parket.

Spavaća soba:
Vrata se otvaraju u levo,dole parket,zidovi bele boje.Desno od vrata kauč sivo prskano naslanja na zid dnevne sobe.Pored prozora garderober a desno uz garderober komoda u kojoj se nalazi papirologija.Na levom zidu od ulaska u sobu drvetom u okviren pluto sa fotografijama.

Mnogo Vas pozdravlja i sa nestrpljenjem isčekujem Vaš odgovor

http://img825.imageshack.us/img825/9863/p1902122009.jpg

   majra  Provera

Ana,

molim Vas proverite da li je ovo vaš tlocrt. Naime, u vašem postu je nedostajala slika i ja sam po nekom osećaju dodala sliku iz galerije ispod vašeg teksta.

Molim vas potvrdite da je ovo vaš tlocrt.

19.02.2012 22:10

   Ana52 Tlocrt

Jeste to je nas tlocrt gornjeg dela a donji deo stana tj tlocrt donjeg dela je poslat vise puta ali pokusacu ponovo.
Evo sta kaze ,,stan prvi nivo.jpg je već podignut, potražite ga u našoj galeriji''

20.02.2012 17:49

   majra  naziv slike - preimenovanje

preimenujte naziv te slike, jer verovatno u galeriji postoji slika sa takvim nazivom, što je donekle i za očekivati, jer se svi služimo istim servisom.

Nazovite sliku nekako drugačije pa pokušajte da ponovo uploadujete.

20.02.2012 22:32

   Ana52 Pozdrav Majra molim Vas za pomoć

Tlocrt donjeg dela stana sam preimenovala iposlala
verovatno opet nije u redu pošto niste postavili.
stvila sam Ana52.
ako ne nađet molim Vas obavestite me
Srdačan pozdrav .
Izvinite početnik sam na računaru.

23.02.2012 10:51

   majra  Ana,

Nisam u galeriji pronašla drugi tlocrt.

23.02.2012 18:52

   Ana52 Pozdrav majra

U spavaćoj sobi imam ukrštanje podzemnih voda i kerijev čvor.Bračni krevet sam prebacila u gostinsku sobu. Ta soba je mala pa je stala komoda za posteljinu.Krevet je uz prozor,mislim bolje nego da noge okrenem ka vratima.Ulzna vata se sučeljavaju sa vratima te sobe i prozorom.U bivšu spavaću stavila kauč i fotelju iz g.sobe.Orman ,komoda i tv ostali u bivšoj spavaćoj.Krevet stavljen SI.JI.Ovo ti pišem kako bi znala kada radš analizu stana.
Srdačan pozdrav

11.04.2012 15:02

   Ana52 Dopuna za drugi nivo stana

Majra šaljem ti kompasnu direkciju drugog nivoa stana. To je jug 210 na gornjoj stepenici. Pozdrav

05.12.2012 18:56